Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Catalin Chelu: Fatuloiu ma santaja inca din 2009

Catalin Chelu: Fatuloiu ma santaja inca din 2009

scris de Ziua Veche
2 afisari

Cătălin Chelu a susţinut joi, la Curtea de Apel Bucureşti, care judecă recursul la arestarea sa preventivă pentru că i-ar fi oferit mită lui Dan Valentin Fătuloiu, că acesta a început să-l şantajeze încă din 2009, după ce a câştigat acţionariatul Alprom, spunându-i că “nu e loc pentru el în Piteşti”.


Omul de afaceri gălăţean Cătălin Chelu le-a spus magistraţilor Curţii de Apel Bucureştui că Dan Valentin Fătuloiu ar fi început un şantaj sistematic la adresa sa după ce a aflat că a câştigat acţionariatul combinatului Alprom din Piteşti.

Chelu le-a arătat judecătorilor că încă de la o primă întâlnire, din anul 2009, dintre el şi Dan Valentin Fătuloiu, “la un bar din Piteşti”, acesta i-ar fi spus “du-te, lasă-ne, că aici nu-i loc, sunt alţi patroni deştepţi”. Potrivit declaraţiei lui Chelu, au existat alte trei întâlniri cu fostul secretar de stat. Chelu a precizat că în timpul acestora Fătuloiu a fost cel care a pus mereu problema remiterii unor bani, după ce anterior i-ar fi adus la cunoştinţă că are probleme de natură penală.

Curtea de Apel Bucureşti judecă, joi, contestaţiile lui Cătălin Chelu, Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu şi Ştefan Badea faţă de deciziile de arestare preventivă a lor pentru 29 de zile în dosarul “mită la MAI”. Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a primit, luni, contestaţiile făcute de cei patru oameni de afaceri arestaţi preventiv pentru 29 de zile, pentru tentativa de mituire a fostului secretarului de stat în MAI Dan Valentin Fătuloiu.

Numele lui Dan Valentin Fătuloiu este legat de cel mai mare scandal de corupţie din Poliţie. Fătuloiu a fost demis marţi din funcţia de secretar de stat, şef al Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică, la propunerea ministrului Traian Igaş. Dan Fătuloiu, alături de fiul său, Alexandru (administrator a şase firme-n.r.), l-a denunţat pe Cătălin Chelu că a vrut să-l mituiască, în schimbul rezolvării favorabile a celor 48 de dosare penale în care omul de afaceri este cercetat. Valoarea mitei se ridică la un milion de euro.

Cătălin Chelu este acuzat de dare de mită şi cumpărarea influenţei, iar Gabriel Constantinescu, Antonel Cristi Bunu şi Ştefan Niţache Badea sunt cercetaţi de către Direcţia Naţională Anticorupţie pentru complicitate la infracţiunea de dare de mită, în legătură cu tentativa de corupere a lui Dan Fătuloiu.

0 comentariu

ioan 28-05-2010 - 18:50

Multumesc! Simpatic articolul simai ales asocierea e de personaje.

Pribeagul 28-05-2010 - 22:09

[quote name=”ioan”]Este foarte important de stiut de unde incepe pensia asa zis „nesimtita.” Am avea masura lucrurilor si nu s-ar mai invrajbii oamenii.[/quote]

Repet: Pensia nesimtita este o pensie uriasa in comparatie cu pensia medie, care dupa salariul mediu (300 euro/luna) ar fi de cca 230 euro/luna (cca 1100 lei), primita fara a indeplini conditiile normale de cotizare.

Adica este pensia obtinuta, sa zicem de un judecator, care are un salariu de incadare se 7000 se lei, lucreaza in profesie 2-3 ani, si pe baza salariului si sporurilor nesimtite, legal, dupa legea lui speciala, iese la pensie, fara sa indeplineasca virsta de pensionare, cu o pensie nesimtita de 19000 lei.

Aceast este nesimtirea, in comparatie cu situatie normala. Care ar fi situatia normala?

Oricum o am lua, salariile si pensiile noastre sunt o mizerie, si acest lucru de zeci de ani. Un salariu mediu de cca 300 de euro/luna, sau o pensie medie de cca 177 euro/luna, nu pot fi apreciate decit ca nesimtit de mici. Si acest lucru trebuie sa inceteze.

Dar, sa facem o estimare pentru conditiile actuale: salariul minim este 700 lei/luna, salariul maxim, conform grilei unice de salarizare, 8400 lei/luna, salariul mediu 1800 lei/luna; rezulta, pentru stagiu complet de cotizare, punct de pensie 45%, pensia medie 810 lei/ luna, pensia minima 600 lei/luna, pensia maxima 3000 lei/luna.

Acest lucru ar trebui sa-l faca dl Boc. Nu stiu daca va reusi. Rezistenta in drumul spre o situatie normala, din partea nesimtitilor cu salarii sau pensii monstruoase, a celor cu tita bugetului in gura este foarte mare.

Chiar si ai lui striga la el sa le dea pe mina fel de fel de deconcentrate, o tita-n gura; deci, cum sa reduca aparatul bugetar? Cum sa le taie veniturile nesimtite? Il dau jos! Noroc ca are Zeus grija de el.

Mai este o problema cu justitia, care-si da singura dreptate.

Pribeagul 28-05-2010 - 22:12

Asa ca sprijinit de puterea din umbra, cu virful de lance Isarescu, a pornit la Lupta cea mare, rade tot, ca sa-i puna pe toti cu botul pe labe. Sigur, nu-i o fericire pentru el sa reduca salarii si pensii de 7-800 de lei! Dar o face, altfel este pierdut. Daca va reusi, va cirpi lucrurile stricate tare.

Problema lui este sa elimine salariile si pensiile nesimtite, risipa banului public prin jaf sau aiurea, precum si optpimizarea aparatului bugetar.

Numarul personalului din administratie si servicii ramase acum la stat a fost in ’89 cca 800 mii, acum este cca 1400 mii; avem printre altele: 300 de secretari de stat, fiecare cu sofer, secretara, consilieri, fond de protocol, etc; se pare, 260 mii de securisti, fata de 80 mii in’89; 40 mii consilieri in organele locale, si alte… specii si… bunatati.

Sa faci pamint roditor din acesta mocirla, peste capul clientelei, este o mare provocare.

Dac va reusi sa redreseze corabia va fi numit, pe merit, Boc cel Mare.

Personal, ma indoiesc ca chiar doreste sa fac toate acestea.

Dar vom trai si vom vedea.

caramache 28-05-2010 - 22:38

“…, schimb de mame, Dracula, haite de caini cu cercel in ureche, ace, brice si lipice, lame si chiloti de dame aduse din indepartata Asie, …. Nu e de Twin Peaks? “ Adina AS

Pai Adinutzo, sa nu stii tu oare ca schimbul de mame este un obicei neaos pamintenesc secular vechi de peste un mileniu: de unde crezi tu ca vine vorba aia “ba p’a ma-tii” ?
Adinutzo, iar te-am prins cu ocaua mica ca incurcasi espresia dupa cum vrea neconformistele tale creturi cerebrale: nu se zice “ace, brice si lipice”, ci se zice ACE, BRICE SI CARICE !!!!

P.S.
Cum twin nu este de ajuns, hop ca-l semnalez si p’al treilea peak perlos de atita de frumos.
Te rog sa ma lamuresti cum vine chestia cu adusele dame cu chiloti si lame?
Nu se taie? Sau, asta este o noua moda: in loc de stramosescul port al chilotilor de dama cu gaurele, acum pe plaiurile muioritice a venit moda chilotilor cu lame de dame, barbieritul cu lame de dame in chiloti sau chiloti de dame cu lame, toate combinatiilii aduse pe relatia import est?

caramache 28-05-2010 - 22:59

“Aha, deci asa carevasazica….Ca in urma cu jumatate de an, cand acelasi pitic si-a asumat raspunderea pentru desfiintarea agentilor si a trimis oamenii in fara plata timp de doua saptamani. O inventie proasta, nefericita, care nu a dus nici la salvarea natiunii, nici la inflorirea bugetului. “ Adina AS

Carevasazica ca piticu’ Adinutzei a desfiintat agentii si i-a trimis in fara plata !!!!!
Adinutzo, pai piticu’ asta al tau este un gentlemen: in loc sa trimita agentii in Piata Muncii, i-a trimis “ in fara plata” !!!!!!!
Evident ca trimisul “in fara plata” a fost o vorba aruncata in vint deoarece este fara nici-o indoiala ca trimisul undeva nu salveaza natiunea si nici nu infloreste bugetul deflorat de predecesorii ….pitici.

oblioo 29-05-2010 - 04:15
oblioo 29-05-2010 - 04:25

Nu contezi in lumea politica actuala…

http://www.youtube.com/watch?v=ShY9AQLnCfI&NR=1

oblioo 29-05-2010 - 04:38

Capturand conserve de la soldatii sovietici…

http://www.youtube.com/watch?v=WnVuoQASq0g&feature=related

oblioo 29-05-2010 - 05:15

Bashina omoara… Nu va puneti in spatele trupelor….
http://www.youtube.com/watch?v=WnVuoQASq0g&feature=related

oblioo 29-05-2010 - 05:45

Da-mi Doamne sansa sa lupt si sa Mor daca Sansa nu este de partea noastra.. Eu nu pot trai ca sclav… Prefer moartea….

http://www.youtube.com/watch?v=i4E6h_JZ4dQ&feature=fvw

oblioo 29-05-2010 - 06:24
oblioo 29-05-2010 - 06:38

lr19night
il y a 8 mois 10
nu as da tara asata pe nimic in lume dar pacat ca cei pe care i-am ales o dau pe ce vor ei…..

gogol ziarist 30-05-2010 - 17:16

ca asa e tara, de science fiction, din moment ce o gramada de bani s-au evaporta, dar furtul cel mai mare si mai pe fata a fost facut acim, in ultimii trei ani si varful atins in ultimul an. cat priveste pe domnul Caramache, trebuie sa stie ca jurnalistii decenti se feresc sa dea expresii neaose cu cuvinte obscene si atunci modifica un pic, inlocuind cuvantul respectv. asa ca ar fi bine sa nu se mai ia aiurea de cei care scriu pe bune ce e in tara asta. salutare!

1 2

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult