Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Aviz pentru arestarea senatorului Catalin Voicu

Aviz pentru arestarea senatorului Catalin Voicu

scris de Ziua Veche
0 afisari

UPDATE 14.56: Comisia juridica a Senatului a dat aviz pozitiv pentru arestarea lui Catalin Voicu. Dupa o audiere fulger, Comisia juridica din Senat a avizat vaforabil cererea DNA de arestare preventiva a senatorului Catalin Voicu, cu 8 voturi pentru si 3 impotriva. PSD are patru membri in Comisie, iar votul a fost secret. Pesedistul Dan Sova a declarat ca va vota pentru arestarea lui Voicu. Impotriva au votat senatorii PSD Toni Grebla, Ioan Chelaru si Adrian Tutuianu. 


Voicu isi reproseaza doar faptul ca a vrut sa ajute multa lume si nu a fost foarte selectiv 

 

Senatorul PSD Catalin Voicu a sustinut, marti, dupa audierea sa de catre membrii Comisiei juridice, ca isi reproseaza doar faptul ca de foarte multe ori a vrut sa ajute foarte multa lume si nu a fost foarte selectiv. „Imi reprosez faptul ca uneori, fiind foarte deschis si foarte deschis in spatii publice, in locuri publice, pe buna dreptate se poate interpreta, daca ai fost la un pahar, ca esti palavragiu, dar eu plec de la ideea ca un palavragiu este unul care va minte pe dumneavoastra, care face afirmatii fara acoperire, un om care promite si nu isi tine cuvantul, nu acela care spune lucrurilor pe nume si atunci cand ii ridici o problema iti raspunde cu da sau nu”, a spus Voicu. intrebat despre calificativele de „palavragiu” si „fudul” pe care i le-a dat Ion Iliescu, Voicu i-a dat dreptate. „Domnul presedinte, pe buna dreptate, vazand ceea ce se intampla in dosar pe discutii domestice, este foarte limpede si este indreptatit sa faca o asemenea apreciere”, a opinat el, informeaza Mediafax. El a apreciat ca este o practica sa vorbesti „mult mai mult in linii generale si sa nu dai niciodata un raspuns clar, sa dai un raspuns diplomatic sau sa nu dai un raspuns politic, sa dai un raspuns sincer numai cand vrei”.

Pe de alta parte, el a spus ca, in anii ’50, regina probelor era denuntul, in timp ce in prezent aceasta a devenit interceptarea. „Nu se mai fac verificari, martori, inscrisuri, documente, nimic”, a sustinut senatorul. Referindu-se la interceptari, Catalin Voicu a spus ca in discutiile telefonice si cele din spatiile publice nu s-a ferit, chiar dupa ce au fost facute publice interceptarile in cazul Ridzi. „Toti oamenii politici stiam. De aceasta si faceam glume ca suntem ascultati”, a declarat el.

 

Voicu a cerut Comisiei juridice din Senat sa ii permita sa fie judecat in libertate

 

Senatorul Catalin Voicu a cerut Comisiei juridice din Senat sa ii permita sa fie judecat in libertate pentru „presupusa fapta” care i se imputa, apreciind ca, de joi, de la aparitia in presa a stenogramelor, a devenit „din senatorul Voicu inamicul public numarul unu”. „Din senatorul Voicu, am devenit, de joi, inamicul public numarul unu. Am devenit, pentru o presupusa fapta, respectiv 260.000 de euro, inamicul public numarul unu. Am venit in fata domniilor voastre fara niciun fel de retinere si fara niciun fel de teama, pentru ca nu ma tem”, le-a spus Voicu membrilor Comisiei juridice din Senat. Senatorul a criticat, intr-o prima faza a discursului sau, „usurinta” cu care i s-a facut un dosar „pe siguranta nationala”.

„Va rog sa constatati usurinta cu care ti se poate face un dosar pe siguranta nationala, fie ca esti senator, fie om simplu, pe niste motive pe cat de neserioase pe atat de inexistente. Nu vreau sa ma disculp cand spun aceste lucruri”, a spus Voicu, informeaza Mediafax. In continuare, el le-a cerut colegilor sai sa constate ca nu reprezinta pericol public pentru a fi arestat si ca a respectat interdictiile impuse de procurorii DNA. in acest context, el le-a cerut membrilor Comisiei juridice sa ii permita sa raspunda acuzatiilor care i se aduc in stare de libertate, si nu arestat, vorbind si despre conditiile „inumane” din sistemul penitenciar. „Vreau sa constatati unde este pericolul. in mod direct mi s-au stabilit niste interdictii pe care le-am respectat ad literam. Admitand ca ar fi anumite elemente, de ce nu mi se da posibilitatea sa ma judec in libertate? De ce se vrea sa fiu introdus in sistemul penitenciar, unde stiti cu totii care sunt conditiile? Nu mai ai nici nume, esti doar un numar, in sistemul penitenciar sunt conditii de ev mediu. Vreau sa mi se dea posibilitatea sa ma judec. Nu solicit clementa, dar doresc sa beneficiez de un tratament uman, echitabil si corect”, a spus Voicu. In final, el a insistat asupra faptului ca nu s-a temut de intalnirea cu senatorii juristi, in pofida unor sfaturi primite de la persoane care apreciau ca decizia „este deja luata” si ca audierea sa nu ar mai avea niciun rost. „Puteam sa ma ascund si sa nu vin, am primit sfaturi sa nu vin, dar am ales sa vin si sa-mi exprim punctul de vedere”, a conchis Voicu. Audierea senatorului s-a incheiat dupa mai putin de jumatate de ora, membrii Comisiei juridice anuntand ca vor continua sedinta cu momentul deliberarii si cu cel al votului, care vor avea loc cu usile inchise, dupa care isi vor anunta public decizia.

 

@ Am certitudinea ca vor urma si altii dupa mine! Simt ca acum s-a deschis teava. De ce se incearca introducerea mea in  arest si apoi judecarea mea? 

@ Declaratii de presa pe hol, dupa audieri: „Un domn de bine mi-a dat de inteles, inainte de audiere, ca mi se poate intampla absolut orice!” „Apropo de rastalmacire, limba mea este in stransa interdependenta cu creierul meu” 

 

@ Va rog sa verificati legalitatea obtinerii acestor probe!

@ Voicu: „De ce nu mi s-a facut flagrant cu Casuneanu daca se stia ca am primit bani? Daca imi faceau flagrant nu ma mai spalau o mie de ape, era subiectul inchis!”

@ Nu solicit clementa din partea nimanui, dar cea mai expusa este familia. Am doi copii mici si doi parinti foare bolnavi.  

@ Pentru care motiv s-a asteptat sa treaca alegerile? Pentru care motiv nu mi-au facut flagrantul? Daca sunt vinovat sa ma trimita in judecata si am sa raspund in fata justitiei romane. 

@ Doresc un tratament echitabil si uman eu voi raspunde pentru faptele mele 

@ Acum sunt un pericol social!

@ „De ce domnul Casuneanu nu are nici o declaratie in dosar, daca este considerat cumparator de influenta””

@ Senatorul Catalin Voicu a declarat marti, in timpul audierilor de la Comisia juridica a Senatului, ca nu se simte vinovat, ca nu se teme de nimic si ca nu cere clementa. De asemenea, senatorul a spus ca a fost transformat intr-un adevarat pericol public, desi in Romania se intampla lucruri mult mai grave. „Dac sunt vinovat, sa ma trimita in judecata, ca sa raspund in fata Justitiei”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult