Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Cazul Cathedral Plaza. Procurorii au început urmărirea penală

Cazul Cathedral Plaza. Procurorii au început urmărirea penală

scris de Z.V.
294 Afisari

Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti (ARCB) susţine că procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 1 au început urmărirea penală în cazul „Cathedral Plaza”.

Cazul Cathedral Plaza. Procurorii au început urmărirea penală

În comunicatul de presă al ARCB remis miercuri, 24 octombrie de Agerpres, se anunţă declanşarea urmăririi penale s-a făcut împotriva SC Millenium Building Development, a SC BOG’ART SRL şi SC Willbrook Construct SRL şi a reprezentanţilor acestora. Firmele sunt acuzate „de efectuarea de lucrări de construire la turnul de birouri Cathedral Plaza fără autorizaţie de construire, aceasta fiind anulată irevocabil de către Curtea de Apel Suceava, prin decizia nr. 1989/2010”. Potrivit acesteia, perioada analizată priveşte lucrările din 10-21 noiembrie 2010 la construcţia Cathedral Plaza efectuate după anularea autorizaţiei emise nelegal de Primarul Sectorului 1.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti au fost invitaţi recent la audieri, în calitate de parte vătămată, ca urmare a punerii în executare a sentinţei penale definitive nr. 487/2012 a Judecătoriei Sectorului 1, pronunţată în dosarul nr.16747/299/2011. ARCB reaminteşte că Direcţia Naţională Anticorupţie continuă cercetarea penală a reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti (ISU Bucureşti), care au participat la întocmirea „unui fals proces-verbal de recepţie” la aşa-zisa finalizare a lucrărilor amintitei construcţii, iar la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 sunt depuse alte câteva plângeri penale ale arhiepiscopiei.

Cathedral Plaza este un proiect care vizează construirea lângă Catedrala Sfântul Iosif din Capitală, pe strada Luterană, a unui imobil de 75 de metri înălţime. Pentru această construcţie, Primăria sectorului 1 a emis o autorizaţie de construcţie pe 24 februarie 2006, lucrările fiind începute pe 9 martie. Litigiul cu Millennium Building Development a început în aprilie 2006, fiind strămutat de patru ori la cererea acestei firme şi a fost soluţionat în favoarea ARCB de Tribunalul Dâmboviţa, iar apoi în favoarea firmei Millennium Building de Curtea de Apel Ploieşti. Prin decizia irevocabilă, din 3 noiembrie 2010 a Curţii de Apel Suceava, lucrările la Cathedral Plaza au fost declarate ilegale.

3 comentarii

vodka 24-10-2012 - 14:02

Chiliman e ala care a dat autorizatia initiala.
Cu roaba a carat banii.

vodka 24-10-2012 - 14:13

CHILIMAN, LIBERAL, JULA, HOTIE, TALHARII, HUOOOOO !!!

Huhu Ciu 24-10-2012 - 19:44

BASESCU A DAT AUTORIZATIA INITIALA, MAI INFORMEAZA-TE!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS