Acasa Actualitate-InternaInvestigatii UPDATE – A fost prins pedofilul. Cazul copiilor agresaţi sexual în liftul unui bloc din Capitală

UPDATE – A fost prins pedofilul. Cazul copiilor agresaţi sexual în liftul unui bloc din Capitală

scris de B.C.R
68 afisari

UPDATE – Agentul de poliţie acuzat că ar fi agresat doi copii într-un lift din Capitală a fost reţinut, luni, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru două infracţiuni de agresiune sexuală asupra unor minori.

„La data de 8.01.2018, procurori criminalişti din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore faţă de inculpatul S.E. sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de agresiune sexuală”, informează un comunicat al Parchetului.

Potrivit anchetatorilor, în ziua de 5 ianuarie, în intervalul orar 10,10 – 10,55, în incinta unui bloc din sectorul 6 – în lift şi pe palierul etajului 8 – inculpatul a pupat-o pe obraji, pe gură şi în zona abdominală şi i-a pus mâna în zonele intime persoanei vătămate, minoră, în vârstă de 5 ani şi l-a pupat pe obraji pe minorul în vârstă de 9 ani.

În cauză urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 6 în vederea luării măsurii arestării preventive a inculpatului pe o durată de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, inclusiv cu privire la eventuala implicare a persoanei în cauză în fapte similare.

UPDATE – Noi informaţii ies la iveală despre poliţistul suspectat că a agresat doi copii, în Capitală. Potrivit unor surse, bărbatul de 45 de ani nu ar fi la primul incident de acest fel. El ar fi recunoscut în faţa anchetatorilor comiterea unei alte agresiuni sexuale asupra unor minori, în 2015.

Eugen Stan ar fi avut un dosar penal pentru hărţuire sexuală. El ar fi agresat în 2012 o femeie. Dosarul a ajuns la Parchet, însă a fost clasat în scurt timp de procurori, potrivit România TV. De atunci, au mărturisit surse din poliţie, colegii de la Rutieră l-ar fi poreclit  „Violatorul”.

UPDATE – Bărbatul a fost identificat chiar de colegii săi, care au primit fotografiile cu suspectul şi şi-au dat seama că este vorba despre Eugen Stan, colegul lor în vârstă de 46 de ani. Poliţistul pedofil avea atribuţii în coordonarea activităţilor de supraveghere a traficului.

UPDATE – Bărbatul care a agresat, vineri dimineaţă, doi copii în liftul unui bloc din Bucureşti a fost prins de poliţişti luni dimineaţă. El este poliţist în cadrul Brigăzii Rutiere a Capitalei, iar la audieri a recunoscut faptele.

Bărbatul care a agresat, vineri dimineaţă, doi copii în liftul unui bloc din Bucureşti şi care a fost prins luni dimineaţă este poliţist în cadrul Brigăzii Rutiere. La audieri, el a recunoscut faptele.

Bărbatul ar fi agent la Brigada Ruieră şi ar fi fost recunoscut de către colegii săi şi astfel s-a ajuns la el.

„Da, este poliţist la Rutieră, au confirmat colegii de acolo, care au analizat imaginile. Clar este poliţist la Brigada Rutieră Bucureşti. Nu ne face cinste aşa ceva”, a declarat Dumitru Coarnă, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual.

Dumitru Coarnă,  preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), a declarat că bărbatul a fost jandarm și a fost transferat  pe un post de șofer al unui șef de Poliție, în urmă cu câțiva ani. Bărbatul este căsătorit și are doi copii. Poliția Capitalei a deschis, de asemenea, o anchetă internă.

E căsătorit, are 2 copii, el vine prin transfer de la Jandarmerie. Aceste fapte anulează munca noastră din ultimii ani.  E nevoie de o anchetă în cadrul Poliției, trebuie să verificăm cum a putut rămâne în sistem atâta timp pentru că există și o faptă din 2015. Practic, poliția este îngenuncheată. Trebuie să spunem pe nume, Stan Eugen a efectuat fapte de pedofilie. Era șoferul șefului de serviciu”, afirmă Dumitru Coarnă.

Informaţia a fost confirmată şi de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei: „Persoana aflată la sediul Poliţiei Capitalei este agent de poliţie la Brigada Rutieră”.

De asemenea, la audieri bărbatul a recunoscut faptele.

UPDATE – Bărbatul care a abuzat sexual doi copii într-un lift din Bucureşti nu a fost încă găsit, deşi este căutat de sute de poliţişti. În urma numeroaselor telefoane date la 112, zece posibili suspecţi au fost audiaţi de anchetatori.

S-a dovedit însă că erau nevinovaţi. Fotografiile suspectului a făcut înconjurul României pe internet şi la tv, iar oamenii se îndeamnă unii pe alţii să ajute la capturarea pedofilului.

Anchetatorii au făcut publice noi imagini cu suspectul, captate de camerele de supraveghere din zona incidentului. Bărbatul s-a plimbat zeci de minute în apropierea blocului, înainte de a-i aborda pe copii. La ora 10:16, suspectul a intrat în scara unui alt bloc din zonă. A urcat în lift, dar după doar două minute a ieşit din bloc.

Nu au mai trecut nici măcar 20 de minute până când i-a întâlnit pe cei doi copii care urmau să-i devină victime.

În Bucureşti este deja a treia zi de căutări. Anchetatorii încearcă să verifice toate informaţiile primite de la cei care au sunat la numărul de urgenţă 112. 10 bărbaţi au fost consideraţi posibili suspecţi, audiaţi şi apoi eliberaţi. S-a dovedit că niciunul dintre ei nu era cel căutat de toată lumea.

Au fost efectuate investigaţii într-un perimetru extins – 50 de străzi, dintre care 9 principale, respectiv aproximativ 200 de blocuri.(…) Totodată, sunt verificate informaţiile cu privire la persoane ale căror semnalmente corespund cu cele ale autorului”, potrivit procurorilor.

“Imediat cum mi s-a arătat filmarea din lift, când a ridicat-o şi i s-a văzut profilul, mi s-a părut faţa cunoscută de aici din zonă, de la mine de pe strada”, spune mama copilului.

Sâmbătă seară, poliţiştii au ieşit pe străzi şi au cerut ajutorul bucureştenilor. Părinţilor le-au recomandat multă atenţie în perioada următoare.

Între timp, mii de oameni s-au mobilizat pe reţelele de socializare. Toţi au distribuit imaginea suspectului în speranţa că cineva îl va putea identifica. În unele cazuri, reacţiile au fost violente.

Gelu Duminică, sociolog: ″În spatele calculatorului ne simțim mai puternici decât suntem, mai şmecheri, mai intangibili decât suntem şi simțim nevoia să fim justiţiarii de serviciu, cu toate că de la a spune lucruri de genul acesta până la a face este o distanţă foarte foarte mare.”

Autorităţile îi roagă pe oameni să rămână calmi, dar să ajute cum pot la găsirea suspectului.

Pătru Florin Adrian, şeful secţiei 22 de poliţie: “Transmitem un mesaj de normalitate pentru populaţie, dorim ca părinţii să nu intre în panică, dar în acelaşi timp le recomandăm să îşi supravegheze în permanenţă copiii.”

Cei doi copii agresaţi au fost duşi la medicii Institutului ”Mina Minovici” pentru analize.

UPDATE – Procurorii au extins cercetările iniţiale în cazul agresorului celor doi copii, fiind identificate şi cercetate criminalistic alte zone din Bucureşti în care autorul agresiunii a fost prezent.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au fost efectuate investigaţii într-un perimetru extins – 50 de străzi, dintre care nouă principale, şi aproximativ 200 de blocuri.

Au fost identificate alte 25 de camere de supraveghere video în perimetrul de interes, imaginile fiind ridicate în vederea exploatării.

„În ziua de 6 ianuarie, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei au preluat efectuarea urmăririi penale în cauză, cercetările iniţiale fiind efectuate de Secţia 22 Poliţie. În aceeaşi zi, cei doi minori au fost examinaţi la Institutul Naţional de Medicină Legală ‘Mina Minovici'”, se arată în comunicat.

Totodată, sunt verificate informaţiile cu privire la persoane ale căror semnalmente corespund cu cele ale autorului, activitate prioritară şi în perioada următoare.

Poliţiştii au pus la dispoziţie alte imagini obţinute pe parcursul cercetărilor şi roagă persoanele care deţin informaţii de interes să apeleze numărul de urgenţă 112.

Aproape trei sute de poliţişti participă, sâmbătă, la activităţi de căutare a bărbatului care a agresat sexual doi copii în liftul unui bloc din cartierul Drumul Taberei. Poliţiştii au asupra lor fotografia bărbatului şi le solicită informaţii bucureştenilor din diferite zone.

Poliţia Română anunţă, pe pagina oficială de Facebook, că aproximativ 300 de poliţişti ai Poliţiei Capitalei desfăşoară, sâmbătă, activităţi de căutare a persoanei bănuite de agresiunea sexuală comisă vineri în liftul unui bloc din cartirul Drumul Taberei.

Poliţiştii au asupra lor fotografia agresorului şi le solicită informaţii bucureştenilor din diferite zone.

”Mulţumim tuturor cetăţenilor pentru informaţiile transmise şi vă asigurăm că acestea sunt verificate de colegii noştri”, este mesajul transis de Poliţia Română.

Poliţiştii îi roagă pe toţi cei care-l recunosc pe bărbat sau deţin informaţii despre acesta să contacteze Poliţia Capitalei.

Între timp, dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei.

Poliţiştii au găsit şi alte camere de supraveghere care l-au surprins pe bărbat, iar în prezent sunt vizionate imaginile şi sunt desfăşurate mai multe activităţi de cercetare şi criminalistice.

Doi copii, de cinci şi nou ani, au fost agresaţi sexual, vineri, în liftul unui bloc din Capitală, incidentul fiind surprins de camerele de supraveghere din lift. 

Când au scăpat, copiii au povestit părinţilor ce au păţit, iar aceştia au depus o plângere la Secţia 22 din Capitală.

Bărbatut suspectat de comiterea faptei este căutat de mai bine de 24 de ore.

Doi copii de cinci şi nouă ani au fost agresaţi sexual, vineri, de un bărbat necunoscut, în liftul unui bloc din Sectorul 6 al Capitalei, în cartierul Drumul Taberei. Odată scăpaţi din lift, copiii au povestit familiei ce s-a întâmplat, iar părinţii au depus o reclamaţie la Poliţie.

Poliţiştii solicită tuturor celor care recunosc bărbatul din imagini sau pot oferi informaţii despre acesta să sune la numărul unic de urgenţă 112 sau să contacteze Poliţia Capitalei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult