Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Ce obiecte preţioase deţin senatorii României

Ce obiecte preţioase deţin senatorii României

scris de Doru Dragomir
7 afisari

Tablouri de autori faimosi sau mai putin cunoscuti, bijuterii din aur si diamante, icoane, timbre vechi, pietre pretioase, statuete, gravuri, tacamuri, carti, mobila, cercei din aur, coliere, lantisoare si chiar un pian – acestea sunt cateva din obiectele de valoare detinute de cei mai inalti demnitari ai tarii.

In total, acesti demnitari detin obiecte pretioase in valoare de peste 1,5 milioane de euro. Dar despre cine este vorba, cine sunt acesti bogatasi?

Obiecte pretioase

Econtext va prezinta o noua analiza despre bogatiile detinute de demnitarii Romaniei. Bogatiile studiate sunt obiectele pretioase: bijuterii, metale rare, obiecte de arta si de cult, colectii de arta si numismatica, etc. Iar demnitarii avuti in vedere sunt nimeni altii decat senatorii Romaniei.

In total, in Parlamentul Romaniei sunt 137 de senatori, iar circa o treime dintre acestia au in posesie obiecte pretioase. Si, dupa cum spuneam, aceste obiecte au impreuna o valoare de peste 1,5 miloane de euro (1.532.900 euro, mai precis).

Deocamdata, sa ne focalizam pe senatori. Din cei 137 de senatori, 39 au declarat ca detin astfel de bunuri. Doi din cei 39 nu au trecut insa si valoarea acestora. Este vorba despre Ioan Chelaru, care a declarat ca detine 20 de tablouri, 10 statuete si 10 vase ornamentale, si Anghel Iordanescu, care detine bijuterii din aur (probabil si icoane, daca ne amintim de obiceiurile acestuia cand era antrenor de fotbal).

In fruntea topului se afla senatorul PDL Cristian Radulescu. El are bijuterii, tablouri, icoane, etc, in valoare de 340.000 de euro. Pe al doilea loc se plaseaza Gabriel Mutu, senator din parteaPSD. El detine bijuteri, ceasuri, tablouri ce valoreaza 185.000 de euro. La coada clasamentului, cel mai „sarac” este Cristian Diaconescu, fost ministru si actual senator UNPR. El are in posesie trei tablouri ce au o valoare totala de 6.000 de euro. Dar iata ce obiecte de valoare au toti senatorii Romaniei:


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult