Acasa Actualitate-InternaInvestigatii 21 decembrie:Ceausescu pregatise un glont pentru fiecare bucurestean

21 decembrie:Ceausescu pregatise un glont pentru fiecare bucurestean

scris de Ziua Veche
9 afisari

 

Ratia de munitie pentru militarii care au avut ca misiune sa inabuse revolta din Piata Universitatii, Sala Dalles si Piata Romana, din noapte de 21 decembrie 1989, a fost de aproape doua milioane de gloante. Practic, dictatorul si clica sa de securisti se asigurasera ca, macar teoretic, pot masacra toti locuitorii Capitalei. Ziuaveche.ro va dezvaluie cine au fost militarii care i-au ucis pe bucuresteni in noapte dintre 21 – 22 decembrie 1989 la Sala Dalles. Datele provin din arhivele secrete la Ministerului Apararii, declasificate ca urmare a dispozitiilor CEDO de la Strasbourg si comunicate Asociatiei 21 Decembrie 1989 Bucuresti conduse de Teodor Maries.

 

 

 

 Cititi aici raportul complet

Documentele prezentate de ziuaveche.ro arata cu precizie cine au fost militarii care au indeplinit ordinele diletante ale conducerii PCR si au tras in populatia care manifesta in cele mai importante intersectii din centrul Capitalei. Actele declasificate saptamana trecuta, mai precis la 19.01.2010, de catre MapN, demonstreaza faptul ca numele asasinilor din Capitala era perfect cunoscut – acestia erau militari din cateva regimente, care si-au incalcat juramantul si au tras in populatie la ordinele unor cadre din activul de partia al Armatei. Aceste documente au fost secretizate, tocmai pentru a se impiedica aflarea adevarului, stiut fiind ca in majoritatea cazurilor faptele penale deja s-au prescris.

 

Raportul de lupta nr.4

 

Conform Raportului de lupta nr. 4 din 22.12.1989 al Diviziei 1 Mecanizate, semnat de comandantul diviziei maiorul Gheorghe Carp si col. Florea Joita, s-a raportat comandantului Armatei I modul in care subunitatile au intervenit pentru restabilirea ordinii in urmatoarele locatii: Universitate, Piata Romana, Piata Unirii, str. Stirbei Voda, b-dul Magheru si sediul CC al PCR din actuala Piata a Revolutiei. Astfel, incepand cu orele 12.50 ale zilei de 21 decembrie 1989 s-au dat ordine unor divizii mecanizate, a caror efective erau imbarcate pe TAB-uri si autocamioane DAC sa ia pozitii de lupta in intersectiile mai sus enumerate. Regimentele 1 si 2 mecanizate apar in documente ca aflandu-se sub comanda lt. col. Marin Oana, iar acestora li s-au alaturat su batalioanele de tancuri din cele doua regimente. Ordinul de mobilizare in maile intersectii a fost dat de comandantul Armatei I, iar unitatile postate in pozitii de lupta au fost:

–     R. 2 Mecanizat cu 400 militari;

–     R. 1 Mecanizat cu 200 militari;

–     R 28 Tancuri cu 120 militari;

–     Batalionul 336 Cercetare cu 52 militari;

– Divizion 333 Antiaeriana cu 80 militari;

Mai apar Batalionul 35 Geniu si alte subunitati, carora nu li se indica efectivele. Interesant ca inainte de atacul (n.n. – spargerea baricadelor si impuscarea manifestantilor) din seara de 21 decembrie 1989, mai precis la orele 22.00 se mentioneaza ca militarii au primit hrana rece. Iar la orele 3.00 dimineata, dupa masacru, s-a distribuit ceai cald si hrana rece.

 

Raportul Biroului Politic

In finalul raportului se dau urmatoarele asigurari: „Biroul Consiliului Politic, organele de partid subordonat au actionat cu fermitate pentru pregatirea personalului, armamentului si tehnicii. Cadrele si trupa au dat dovada de elan revolutionar pentru a infaptui ordinul Comandantului suprem transmis la mitingul din 21.12.1989. Starea moral politica si intregului personal este foarte buna”.

 

Anexa cu munitia

 

Din anexa la raportul de lupta reiese ca efectivele mobilizate pentru lichidarea manifestantilor au fost inarmate cu urmatoarele cantitati de munitie: „1.342.220 cartuse de 7,62mm scurt; 473.333 cartuse de 7,62mm lung; 14.000 cartuse de 12,7mm; 96.309 cartuse de 14,5mm; 53.148 cartuse de 7,62mm de pistol si 6980 grenade de mana”. Un total al acestor cantitati releva faptul ca au fost alocate 1.979.010 cartuse, adica cate unul pentru fiecare locuitor al Capitalei.

0 comentariu

marin barbu 13-05-2010 - 09:39

Acum vedem cu toti cui ii dam „stampila”.Prea tarziu fratilor nio ne-am dat destinul pe mana acestora.

spin 13-05-2010 - 10:17

si da-le doamne cat mai multi bani caci nu au cu ce-si achita mertanul, nici casa luata in pipera , nici concediile facute in ibitza, dale doamne ca nu e cu pacat nu conteaza ca eu contribuabilul vin de la privat cu 750 roni pe luna da-le doamne numai lor .

obelix 13-05-2010 - 10:34

Nu te-ai plictisit sa ne plictisesti? Daca ma uit la ce salariu ai, imi dau seama si cat te duce mintea. Ca sa nu te mai obosesti, iti zic de acum, ca, de cand sunt in campul muncii, am lucrat numai la privat. Numai ca ultimul salariu pe care l-am avut era de vreo 6 ori mai mare.
Revenind la ineptiile pe care le insiri pe aici. Aia cu vile si mertzane din politie sunt cativa. Un agent simplu castiga aprox 900 de lei pe luna, la care se adauga banii de haine si de chirie. Iar banii aia de haine, de care vorbesti, sunt bani pentru uniforma. Iar daca tu esti bou (aici trebuie sa recunosc ca si eu sunt la fel) si nu iti ceri drepturile pentru ore suplimentare, este problema ta. Legislatia in vigoare prevede ca orele suplimentare se platesc. Si e valabil in toata Uniunea Europeana.

ioana 13-05-2010 - 11:08

jandarmeria trebuie sa preia de la politie atributinile pe ordine publica, oricum sunt platiti degeaba, niste corupti cu salarii grase politistii!

sergiu 13-05-2010 - 11:11

ai dreptate, trebuia sa-l votam pe vanghelie si catalin voicu , vai de voi!

obelix 13-05-2010 - 11:27

Jandarmeria Română, conform legii de organizare şi funcţionare, are următorul statut:
este instituţia specializată a statului, cu statut militar, componentă a Ministerului Administraţiei şi Internelor, care exercită, în condiţiile legii, atribuţiile ce îi revin cu privire la apărarea ordinii şi liniştii publice, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, a proprietăţii publice şi private, la prevenirea şi descoperirea infracţiunilor şi a altor încălcări ale legilor în vigoare, precum şi la protecţia instituţiilor fundamentale ale statului şi combaterea actelor de terorism;

Iti recomand si https://www.ziuaveche.ro/actualitate/social/3418-politistii-si-jandarmi-vor-fi-alaturi-de-protestatari

Vlad 13-05-2010 - 14:55

Pe cand si cei din Armata ?? Si lor li se vor lua din drepturile banesti ! Impozitarea normei de hrana ,suspendarea banilor de chirie etc !!

Gormogon 13-05-2010 - 18:26

Din ce ai insirat acolo constatam ca Jandarmeria intr-adevar beleste phoolla:
la Antireror doar nu va ducetzi cu ciomagarii aia de 2 lei buchetu’, ca-s mai prosti decat USLA-sii lui Ceausecu pe care-i aruncaram in Begheu in 1989 la Timisoara.

Cotonogari de mana a 2-a , va pun o boamba mica sa rup niste picuioare d emilitzian si candv-atzi adunat totzi sa „asiguratzi locul”, va detonez p’aia MARE, camionul cu fosfatzi sa va curatz de pe strada 🙂 Vad ca arabushii deja au adoptat sfatul 😉

Iar la infractziuni tot militzianu de cartier face treaba cu tziganushii lui turnatori care „aRE voie sa” mai faca o manevra ceva un ceas furat la ocico si sa-i spuna turnatorii dreakului ca ce si cum si care umbla cu pungutza de haroina in gubernia lui… FARA sa-i dea cota-parte ca aia-l doare al mai tare.

Iar atributziile Securitatzii lui Ceausescu …. le are TOT SECURITATEA aia rebotezata.

Auzi jandarii astia nu-s tot soldatzii in termen de la trupele de Secu cu petlitze rosh-albastre si 3 numere la UM? :-)))))

Deh acu-s cica professionali platitzi sa frece menta. Atunci primeau soldatzeii banii de tzigari ca tot racanu’ si tot asa de superbi erau, 0 lei si 0 bani…

Doar ca aveau mantale scurte comode de „militzian verzui-kaki”, nu lungi pana la glezne -semn ca PIFANUL ALA de la trupa MApN INGHEATZA IN POST la o adica nu frecatorii de menta de la Interne.

Auzi i-atzi copiat pe FRANCEZI dar atzi uitat sa le datzi si CEVA CONCRET DE LUCRU. Atributziile insirate de tine suna ca la Ceausescu cu „sa facem totu’ pentru a … a … (aplauze puternice,. se scandeaza). :-)))))
Militzia aia zisa Politie si Jandarmeria sa fuzioneze caCam tot aia-i, numa’ ca jandarii-s ca sa dea in demonstrantzi daca se obraznicesc sa-si ceara …salariile restante.

Cand va da CAI si SABII sa taiatzi oamenii ca la Skt-Petersburg pe vremea Tzarilor pe la 1900?

obelix 13-05-2010 - 18:41

De mult banuiam ca o buna parte din cei care isi posteaza comntariile nu citesc nici macar articolul. Nu mai vorbesc de comentariile celor cu care vor sa se bage in seama.

Gormogoane, IOANA a scris ca „Jandarmeria trebuie sa preia de la politie atributinile pe ordine publica”. Iar eu i-am demonstrat ca Jandarmeria chiar se ocupa de ordinea publica.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult