Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Centru de Date Integrat al MAI. Grant SUA de 400.000 de dolari pentru studiu

Centru de Date Integrat al MAI. Grant SUA de 400.000 de dolari pentru studiu

scris de M.A.
1 afisari

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Bogdan Tohăneanu, şi directorul regional al Agenţiei pentru Comerţ şi Dezvoltare a SUA, Carl B. Kress, au semnat vineri un acord de grant în valoare de 400.600 USD.

Sediul MAI

Centru de Date Integrat al MAI. Grant SUA de 400.000 de dolari pentru studiu

Suma va fi folosită pentru finanţarea unui studiu de fezabilitate ce va fi derulat în vederea implementării unui proiect de anvergură, cel al realizării şi consolidării unui Centru de Date Integrat la nivelul MAI

Studiul de fezabilitate va evalua situaţia existentă la nivelul structurilor Ministerului Afacerilor Interne, urmând a analiza posibilele soluţii tehnice şi a stabili resursele necesare în vederea elaborării unui proiect de integrare a centrelor de date independente, existente la acest moment în cadrul instituţiei.

Secretarul de stat Bogdan Tohăneanu a catalogat semnarea acordului drept ‘un nou punct de reper şi o dovadă în plus a relaţiilor excelente dintre Guvernul României şi cel al Statelor Unite ale Americii’.

Oficialul MAI a evidenţiat şi caracterul durabil al parteneriatului existent cu guvernul american, înscriind acordul semnat astăzi într-un cadru mult mai larg, cel al transferului de know-how, de extindere a cooperării ?i de consolidare a încrederii reciproce dintre speciali?tii celor două state.

Agenţia pentru Comerţ şi Dezvoltare a SUA şi Secretariatul General al Guvernului României au semnat anterior un acord de finanţare pentru un studiu de fezabilitate a unui proiect de gestionare a datelor având ca obiectiv implementarea soluţiilor IT&C moderne, în efortul de a eficientiza procesele legislative din România.

Finanţarea va permite Secretariatului General să stabilească fezabilitatea economică, tehnică şi financiară a implementării unui sistem modern de gestionare a datelor, care să permită instituţiilor guvernamentale din România să optimizeze procesul legislativ.

Prin creşterea eficienţei operative ca rezultat al unui management îmbunătăţit, acest proiect va ajuta la perfecţionarea organizării documentaţiei şi corespondenţei legate de toate aspectele procesului legislativ, incluzând o transparenţă crescută pe întregul parcurs al acestui proces, precum şi sporirea securităţii informaţiilor şi a capacităţii de recuperare a datelor.

Implementarea programului de înfiinţare a Centrului de Date Integrat al MAI va duce la crearea unei noi platforme I.T. pe care vor migra toate centrele de date independente existente în cadrul structurilor ministerului, aceasta urmând a găzdui totodată şi sistemele informatice critice.

Platforma va furniza şi funcţionalităţi de tip ‘Back-up’ şi ‘Disaster Recovery’, necesare în contextul gestionării de către structurile MAI a unui volum de date semnificativ şi de o importanţă deosebită atât pentru instituţiile publice şi private, cât şi pentru cetăţeni.

Operaţionalizarea Centrului de Date Integrat al MAI va creşte gradul de fiabilitate şi siguranţă a schimburilor de informaţii, realizate atât la nivel naţional, între structurile M.A.I, precum şi în cadrul de cooperare internaţional, prin mecanismele de securitate şi de aplicare a legii în care România este membră.

Totodată, implementarea acestui proiect va contribui la creşterea eficienţei serviciilor furnizate populaţiei şi instituţiilor private de către structurile MAI, pe fondul unei reduceri semnificative a costurilor operaţionale.

Constituirea Centrului de Date Integrat al MAI a devenit o necesitate, în contextul dezvoltării de subsisteme I.T. şi de baze de date specifice din ce în ce mai complexe la nivelul tuturor structurilor MAI

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS