Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Cercetaţi penal pentru că au filmat protestele cu drone

Cercetaţi penal pentru că au filmat protestele cu drone

scris de C.S.
10 afisari

Dronele sunt la modă, însă folosirea lor poate aduce şi probleme. 5 oameni sunt cercetaţi penal pentru că au filmat cu drona protestele anti-guvernamentale: patru în Bucureşti şi unul în Piteşti. Ei susţin că nu au de ce să fie pedepsiţi, pentru că există un vid legislativ în domeniu. Autorităţile, însă, îi contrazic.

Cătălin Constantin este unul dintre cei cercetaţi penal pentru ca a filmat cu drona protestele din Piaţa Victoriei, în seara de 5 februarie.

Constantin este lector la Universitatea Bucureşti şi autor al unor cărţi despre pieţele europene. Spune că a filmat şi a fotografiat cu drona şi în alte ţări.

Cătălin Constantin crede că, în România, există un vid legislativ referitor la folosirea dronelor.

Poliţia, procurorii şi Autoritatea Aeriană au altă părere. Cu toate că nu există o lege care să folosească explicit cuvântul „dronă”, alte acte normative vorbesc despre „aeronave civile fără pilot„.

Pentru efectuarea unui zbor deasupra municipiului Bucureşti la înălţimi mai mici de 3.000 de metri fără autorizaţie, amenda este între 20.000 şi 35.000 de lei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult