Acasa Actualitate-InternaInvestigatii CFR – 353 de trenuri sunt anulate

CFR – 353 de trenuri sunt anulate

scris de D.S.S.
7 afisari
UPDFATE,–luni, ora 10.45- Un număr de 353 trenuri de călători erau anulate marţi dimineaţă, reprezentând circa 18 la sută din numărul total de trenuri ce s-ar fi aflat în circulaţie într-o zi normală (1.947).

De asemenea, erau închise şapte secţii feroviare, iar pe 13 secţii circulaţia se desfăşura cu locomotive diesel, conform datelor prezentate marţi, într-un briefing de presă, de reprezentanţii CFR Călători.

Un număr de şase trenuri care aveau ca destinaţie Iaşi sau Bucureşti înregistrau întârzieri cuprinse între 105 şi 600 de minute ca urmare a problemelor în zona de est, pe magistrala 500. Trenurile au aşteptat în zona localităţii Sihlea, deoarece, din cauza vântului şi depunerilor de zăpadă linia a fost blocată şi a fost nevoie de intervenţia plugurilor.

Liniile de cale ferată închise la ora 9.00 erau Ploieşti-Urziceni-Slobozia, Bucureşti Sud-Olteniţa, Făurei-Buzău, Giurgiu Nord-Videle, Alexandria-Zimnicea, Roşiori Est-Turnu Măgurele şi Bucureşti Nord-Făurei-Urziceni.

———————————-

Un număr de 330 de trenuri sunt anulate din cele 1.947 de trenuri înscrise în graficul de circulaţie pe întreaga reţea de cale ferată, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, informează luni Compania Naţională de Căi Ferate ‘CFR’.

CFR - 330 de trenuri sunt anulate

Potrivit sursei citate, şapte linii de cale ferată sunt în continuare închise şi se acţionează cu pluguri pentru deszăpezire, iar pe 11 secţii circulaţia feroviară este restricţionată, în sensul că trenurile circulă cu locomotive Diesel. Întârzierile care se înregistrează în prezent în circulaţia trenurilor sunt cuprinse între 20 de minute (trenul Bucureşti – Braşov) şi 143 de minute (trenul Bucureşti – Craiova). CFR precizează că măsura de anulare a mai multor trenuri are drept scop fluidizarea traficului în jumătatea de sud a ţării, precum şi intervenţia cu utilajele pentru deszăpezire.

De asemenea, pe liniile feroviare deschise traficului, CFR va încerca să menţină cel puţin un tren de călători pe relaţie, astfel încât să existe asigure legături feroviare în aceste zone.

Facem precizarea că, pe întreaga reţea feroviară funcţionează comandamentele teritoriale de iarnă în dispozitiv complet, regionalele de cale ferată fiind dotate cu utilaje de intervenţie – drezine pantograf şi pluguri de zăpadă – necesare în orice situaţie de urgenţă. Personalul feroviar activat va acţiona, funcţie de evoluţia acestor fenomene meteorologice, cu utilaje speciale de intervenţie, în acest moment fiind pregătire pentru intervenţie 129 de utilaje feroviare‘, se mai spune în comunicat.

De asemenea, pentru perioada 13 – 15 februarie, operatorul naţional CFR Călători a luat următoarele măsuri: în zonele afectate de atenţionarea cod portocaliu nu se vând bilete de călătorie cu anticipaţie, pentru parcursul neefectuat, la trenurile care înregistrează întârzieri, la solicitarea călătorilor, se va restitui integral contravaloarea biletelor (pentru distanţa neefectuată), pasagerii pot efectua călătorii, fără plata diferenţelor tarifare, la alte trenuri sau pe alte rute pentru care au bilete, în situaţia în care apar modificări în circulaţia trenurilor la care au bilete valabile, în trenuri se pot cumpăra bilete la tarif de casă, în situaţia în care călătorii nu au timp să-şi cumpere bilet din cauza modificărilor de circulaţie, iar în situaţia anulării unui tren, călătorii vor fi direcţionaţi către alte trenuri cu aceleaşi destinaţii.

Compania Naţională de Căi Ferate recomandă pasagerilor ca în zilele în care este valabilă atenţionarea de cod portocaliu să călătorească numai dacă este absolut necesar. De asemenea, înainte de efectuarea oricărei călătorii să solicite informaţii despre trenurile anulate şi despre întârzierile produse în traficul feroviar la staţiile CFR din Bucureşti şi din ţară.

1 comentariu

guffy 16-02-2012 - 14:09

oare se mai circula pe ruta Ploiesti-Urziceni vreodata vreun tren

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult