Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Cinci ani de închisoare pentru deputatul PNL, Virgil Pop

Cinci ani de închisoare pentru deputatul PNL, Virgil Pop

scris de A.B.
4 afisari

Virgil Pop, fost consilier judeţean de Cluj, are de executat cinci ani de închisoare pentru trafic de influenţă, completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) respingând, luni, recursul parlamentarului.

virgil popCompletul de cinci judecători a menţinut decizia dispusă la fond în acest caz, deputatul Pop având de executat cinci ani de detenţie. ICCJ urmează să întocmească formalităţile şi să transmită luni seara Poliţiei de domiciliu actele pentru a fi încarcerat condamnatul.

Potrivit instanţei de fond, care a decis condamnarea la cinci ani a policianului, hotărâre menţinută joi de completul de cinci judecători al ICCJ, deputatul Virgil Pop nu a avut demnitatea să recunoască faptele de corupţie de care a fost acuzat, în schimb a încercat să ascundă adevărul prin influenţarea complicelui să mintă procurorii, o pedeapsă cu executare fiind singura capabilă să-l „reeduce” pe demnitar.

Potrivit Mediafax, decizia a fost atacată cu recurs la completul de cinci magistraţi, care s-a pronunţat luni.

Deputatul PNL Virgil Pop a fost găsit vinovat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă şi a fost condamnat prima dată, în 16 decembrie 2011, la cinci ani de închisoare cu executarea pedepsei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult