Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Cine este fostul polițist care s-a baricadat timp de nouă ore în casă și a luat ostatic o femeie

Cine este fostul polițist care s-a baricadat timp de nouă ore în casă și a luat ostatic o femeie

scris de D.P.
277 Afisari

Poliţiştii din Bucureşti au intervenit după ce au fost sesizaţi că un bărbat a spart geamul de la locuinţa unei vecine şi a ameninţat-o cu acte de violenţă, ulterior baricadându-se în propriul apartament şi refuzând orice fel de dialog. La faţa locului s-au deplasat echipa din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, precum şi o echipă de negociatori, într-un final el fiind ridicat şi dus la auderi,

 Femeia care a fost ameninţată luni nu a depus plângeri anterioare cu privire la bărbat, care imobilizat de luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale.
Bărbatul mai este cercetat în alte două dosare penale, după un conflict cu o persoană care şi-a parcat maşina în faşa porţii imobilului în care locuieşte, afirmă surse apropiate anchetei.
În 19 mai 2022, în urma unui conflict cu o persoană care a parcat autoturismul în faţa porţii  de acces în curtea imobilului, bărbatul a distrus pneurile maşinii şi a ameninţat persoana vătămată.
 

 
Câteva săptămâni mai târziu, în 7 iunie 2022,  l-ar fi ameninţat cu acte de violenţă pe bărbatul cu care intrase în conflict în 19 mai. 
 Dosarele penale se află în lucru la Secţia 18 Poliţie, cercetările desfăşurându-se sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5.

Cătălin Coman este numele fostului polițist care s-a baricadat în casă timp de nouă ore, după ce și-a amenințat o vecină cu moartea. În cele din urmă, după o desfășurare impresionantă de forțe, el a fost imobilizat și dus la secția de poliție, pentru a fi audiat.

Bărbatul este membru in MRS (Mișcarea România Suverană), partid condus de fostul ministru Carmen Dan.

De altfel, surse judiciare au spus, pentru GÂNDUL, că el a fost implicat în sandalul microfonului plantat în casa fostului ministru al Internelor, Carmen Dan. La acea vreme, Cătălin Coman făcea parte din echipa de la DGIPI chemată să „deparaziteze” locuința ministrului de Interne.

Dosarul s-a clasat, concluziile fiind că el și celălalt coleg au pus un microfon când au venit la fața locului ca apoi să spună ca au găsit acolo acel microfon ca să „dea bine” în fața ministrului Carmen Dan.

Bărbatul agresiv a pus pe jar autoritățile din București, după ce, în urma unui conflict cu o vecină s-a baricadat în casă timp de nouă ore, în cursul zilei de luni.

Fostul polițist s-a certat cu vecina lui după ce aceasta l-ar fi rugat să nu mai facă zgomot, pentru că este târziu, în noaptea de duminică spre luni.

Luni dimineața, cearta dintre cei doi a continuat și bărbatul și-a amenințat vecina cu moartea, spărgându-i și geamul de la locuință. Speriată, femeia a sunat la 112.

Poliția a găsit trei pistoale în casa bărbatului

După ce a fost imobilizat, poliția i-a percheziționat casa și a găsit trei pistoale, pe care le deținea în mod legal.

„În interiorul imobilului, în cadrul percheziției domiciliare, polițiștii au găsit 2 arme letale (pistoale), deținute în baza unei autorizații valabile, precum și 1 pistol, neletal, supus autorizării, pentru care avea certificat de deținător, toate fiind păstrate în condițiile prevăzute de lege”, conform Poliției Capitalei.

ŞTIREA INIŢIALĂ – ”În această dimineaţă, 8 ianuarie 2024, în jurul orei 05.55, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 18 Poliţie a fost sesizată de către o persoană cu privire la faptul că, un bărbat ar fi distrus geamul de la intrarea în locuinţa unei femei. La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul subunităţii, care au constatat că cele sesizate se confirmă, fiind efectuată cercetarea la faţa locului.Ulterior, Secţia 18 Poliţie a fost sesizată, din nou, cu privire la faptul că bărbatul ar fi ameninţat victima cu acte de violenţă şi s-ar fi închis în apartament, refuzând orice comunicare cu poliţiştii care au revenit la adresă”, transmite Poliîia Capitalei.

1 comentariu

Maniceanu Valentin 09-01-2024 - 08:51

Nu inteleg cum acest individ poate detine arme letale si nu inteleg cum de a lucrat in politie. Probabil, examenul psihologic al politistilor se face de mantuiala sau se ia pe ochi frumosi ori cine da spaga. Cert este ca, toti angajatii din politie ar trebui (re)verificati si analizata conduita celor care deja activeaza de ani buni.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult