Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Cine este taximetristul agresiv, care a înjurat o clientă

Cine este taximetristul agresiv, care a înjurat o clientă

scris de D.P.
23 afisari

Taximetristul care a amenințat și jgnit recent o clientă în Centrul Vechi din București a fost amendat cu 8000 de lei de Poliția Locală și Rutieră.

Revoltător este faptul că individul a strâns de anul trecut și până acum 44 de amenzi, pentru abateri de la legea taximetriei. Dar șeful lui susține că nu știa de sancțiuni. Poliția locală a cerut retragerea licenței și revocarea certificatului de atestare profesională.

Este vorba despre Viorel Lăcuștoiu, şoferul care sâmbăta seară a înjurat şi umilit o tânără în Centrul Vechi al Capitalei, care îndrăznise să îi ceară să pună aparatul de taxat, pentru o cursă.

Lăcuștoiu a fost audiat de poliţiştii de la Rutieră mai multe ore, iar la final a fost amendat cu 3000 de lei.

Andra Arșintescu, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere București: „Au fost constatate următoarele abateri: efectuarea de transport persoane în altă localitate decât cea autorizată, nefolosirea aparatului de taxat precum şi refuzul unei curse.”

Şi Poliţia Locală a început cercetările şi l-a amendat pe acelaşi taximetrist cu 5000 de lei pentru că nu avea contract de muncă încheiat cu firma de taxi de la care avea maşină.

Reprezentant Poliția Locală„Mașina și autorizația au fost încredințate conducătorului auto Viorel Lăcustoiu, implicat în incident, șoferul nefiind angajat al PFA-ului.”

Gheorghe Marinescu, detinătorul licenței de taxi: „Este foarte adevărat că nu m-am grăbit, pentru că ştiam că o să o fac şi o să fiu în regulă.”

Nu este pentru prima oară însă când şoferul de taxi în vârstă de 32 de ani este sancţionat pentru abateri la legea taximetriei. De anul trecut şi până acum, el a fost amendat de poliţia locală de 44 de ori.

Gheorghe Marinescu, deținătorul licenței de taxi„Am verificat prin cineva dacă în momentul în care a venit la mine, că în ianuarie a venit, dacă această persoană avea nişte probleme. Adică: ăsta a înjurat, ăsta a bătut , ăsta a cerut mai mulţi bani. Nu am găsit.”

Poliţia Locală a mai cerut primăriei Voluntari să retragă autorizaţia de taxi a proprietarului maşinii, iar Autorităţii Rutiere Române să retragă certificatul de atestare profesională a şoferului de taxi care a fost violent.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult