Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Ciorogarla. Clanul Preda dedica colegilor din puscarie manele despre procurori

Ciorogarla. Clanul Preda dedica colegilor din puscarie manele despre procurori

scris de Ziua Veche
92 afisari

.O parte din membrii clanului Preda le-au dedicat colegilor aflati in inchisoare mai multe manele cu versuri despre procurori , in care isi exprimau mandria pentru faptele lor si faceau trimiteri la anchete, se arata in rechizitoriul DIICOT, obtinut de NewsIn. Astfel, pe 27 decembrie 2009, dupa perchezitionarea locuintei unuia dintre membrii gruparii, Marius Costea, procurorii au ridicat patru minicasete video ce contineau inregistrarea unei petreceri private, organizate in locuinta respectiva in vara anului 2009.


Din analiza inregistrarilor a reiesit ca la petrecere au participat, alaturi de Marius Costea zis „Taru” si Eugen Preda, Laurentiu Dinu George zis „Gore”, Adrian Mincu zis „Bulgaru”, Nicolae Alexandru Iordan, Liviu Iordan, Alin Caca si altii. In timpul distractiei, acestia au dat mai multe dedicatii muzicale pentru alti membri ai retelei, aflati in arest preventiv in penitenciariul Giurgiu, dupa ce au furat un seif dintr-o primarie din Teleorman. Membrii retelei ii numeau pe cei arestati „baietii de la suferinta”. Redam mai jos una dintre aceste dedicatii, regasite in rechizitoriul prin care DIICOT a trimis in instanta dosarul Ciorogarla:

 „Of, cat am incercat noi,
 Sa va aducem inapoi,
 Oricat am incercat noi,
 Sa va aduc inapoi

 Of, ma duceam plangand cu dor,
 Sa gasesc un procuror,
 Of, procurorii nu se baga,
 Ca e banda organizata
 Procurorii nu se baga,
 Ca e banda organizata.”

Anchetatorii spun ca in manea se face referire la incercarile repetate de a gasi o posibilitate, chiar si ilegala, de a obtine punerea in libertate a membrilor gruparii inchisi la Giurgiu. Procurorii sustin ca dedicatiile, dictate de catre membrii clanului Preda lautarilor, sunt relevante pentru ca din ele rezulta in mod clar „faptul ca acestia au constiinta apartenentei lor la un grup infractional organizat, precum si sentimentul de mandrie datorat acestui lucru, fiind evident ca se conduc dupa un sistem de valori total diferit si in contradictie cu normele de convietuire sociala”. Procurorii mai arata ca, pe toata durata petrecerii au fost date multe alte asemenea dedicatii, facandu-se de asemenea referire la „brigada” (gruparea-n.r.) din care faceau parte cei acuzati si la legaturile stranse dintre acestia, ei considerandu-se „frati”. De altfel, intr-o alta dedicatie, cei inchisi la Giurgiu, respectiv Marian Scarlat zis „Macinic”, Doru Tabarca zis „Margica”, Sandu Chirita, Dumitru Andreescu zis „Cerbu” si Marian Dinu zis „Binga” sunt incurajati sa nu recunoasca faptele pentru care erau cercetati:

„… sa trimiti unul la altul.
 Of, fara figuri, fara fente,
 Nu va spargeti in anchete.

 Sa nu faceti vreunul vreo fenta,
 Sa nu va spargeti la ancheta.
 Ascultati de vorba mea,
 Ca daca spuneti ceva
 Este incadrarea grea”

 

Procurorii DIICOT au dispus, miercuri, trimiterea in judecata a 17 membri ai clanului Preda, pentru furtul celor 62 de arme de la Ciorogarla, dar si pentru traficarea a 124 de kg de heroina, informeaza Directia intr-un comunicat remis NewsIn.

0 comentariu

fan gigi 21-05-2010 - 21:53

neiubiti stelisti, unde e laca, unde e iorDanescu, unde e hagi sau, se ce nu, ca sa fim cinstiti, unde va e valentin ceausescu? Fratilor, aceste echipe (Dinamo si Steaua) nu trebuia sa mai existe dupa 89. Iata unde ati ajuns cu echipele voaASTRE ALE fOSTILOR sECURISTI: lA MINTEA LUI bORCEA SI IMPOTENTA LUI gIGI. sA VA FIE DE bine!

a, BA AM O SOLUTIE: pUNETI-L PE mITICA SEF PESTE AMANDOUA: sTIE DE LA VICTORIA….aPROPO, VOI NU INTRATI IN GREVA GENERALA?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult