Circul OLTCHIM continuă – apare regizorul ? (document) | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Circul OLTCHIM continuă – apare regizorul ? (document)

Circul OLTCHIM continuă – apare regizorul ? (document)

scris de Marin Neacșu
11 afisari

Luni, un nou episod  Oltchim. Cât de plecat de acasă să fii, ca să vii cu saci cu bani şi să te faci că vrei să îi plăteşti pe muncitorii din Vâlcea? Cât de venit cu pluta să fii şi să nu vezi că tot acest circ face parte dintr-un serial bine regizat? Toate această mascaradă a lui DD cu privatizarea, cu salvarea naţiunii, cu lupul cel rău Ponta, sau guvernul USL este atât de slab însăilată  încât  e suficient să ai toate ţiglele pe casă ca să nu te copleşească. Parcă îl văd pe DD cu căruţele cu coviltir cu câini legaţi de şuşlete, pline cu saci cu bani.

E adevărat şi Ponta sau guvernul său şi domnii de la privatizare  fac tot posibilul să se compromită şi să se facă de râs începând de la ameninţările cu puşcăria, până la audiţiile muzicale forţate.

Privind rece de pe margine nu se poate să nu îţi sară în ochi tot circul şi mai că îţi vine să spui că toţi, dar absolut toţi se întrec în a face circul cât mai penibil sau mai absurd, jucându-se cu nervii şi vieţile salariaţilor combinatului cu o indiferenţă criminală. Se fac atâtea greşeli, apar atât de multe stângăcii, se spun atâtea poveşti fără a fi confirmate sau infirmate de partea adversă încât nu poţi să nu te întrebi cine e regizorul piesei. Ponta îl ameninţă pe DD că dacă nu aduce banii îl bagă în puşcărie şi spune că acesta nu a putut face dovada solvabilităţii, DD se plânge că Guvernul nu îi acceptă banii şi îi dă termene imposibile, dar mai ales că nu vrea să negocieze contractul, punând muzică  la negocieri. Pe de altă parte, Ponta îl bârfeşte pe DD la Bruxelles, la fel cum Macovei l-a bârfit pe el. Nu a învăţat nimic. Nici unul nu răspunde la învinuirile aduse de celălalt, toţi se mulţumesc să vorbească despre partea adversă şi nimic despre sine. Piesa e veche şi se aplică la toate campaniile electorale cu acelaşi succes : mereu se găsesc gugustruţi care să îi creadă ori pe unii ori pe alţii,  dar şi spectatori neutri care privesc , pun pariu şi se bucură când câştigă calul pe care au pariat.

Între timp, se scriu scenarii pentru serialele următoare. Se spune că DD ar fi afirmat că va face din Oltchim un serial mai de succes decât Elodia. Nu ştiu cât e de adevărat, dar este posibil.

Probabil din scenariul respectiv face parte şi un document apărut pe net care circulă pe mail şi care, dacă e adevărat, face cât Fat-Boy lansat de americani. A apărut pe stradă o scrisorică găsită probabil de un cetăţean turmentat, care neştiind unde să o ducă, pentru că nu a găsit andrisantul, a dat-o unui Caţavencu, care fără să mai negocieze cu coana Zoiţica, a dat-o direct la Războiu. Scrisorica, după cum se va vede, este un fel de scenariu despre cum trebuie să joace în piesa OLTCHIM unii actori care par să fie figuranţi, dar nu sunt. Dacă scrisorica este originală, atunci se poate bănui cine este şi regizorul. Dacă nu este reală, atunci regizorul se schimbă, dar tot poate fi dedus cu uşurinţă. Este scenariul trimis de PDL supuşilor săi despre rolul pe care trebuie să îl joace în piesă.

Hai să vedem scrisorica.  Nu o mai comentez, las pe fiecare să tragă concluziile care i se par cele mai plauzibile. În ultimă instanţă se pare că Românii şi-a ales rolul de spectator în piesa care pune în rol viaţa lor şi viitorul copiilor. Serialul Oltchim continuă, dar nimeni nu pomeneşte nimic despre producător, cel care a investit banii, plăteşte actorii, scenaristul, alege locul unde se toarnă filmul, plăteşte figuranţii şi scoate profitul, deşi scrie cu litere de o şchioapă: FMI PRODUCTION. După atâta circ cu Oltchimul, când o sa mai auzim despre privatizare o să dăm din mână a lehamite şi uite aşa vom rămâne fără  cale ferată, fără energie, fără munţi, fără apă, fără soare, fără ţară.

2 comentarii

Huhu Ciu 01-10-2012 - 14:57

REGIZORUL CIRCULUI OLTCHIM ESTE Basescu!!!

Dan D. e doar sluga lui Basescu, dupa alegerile din Decembrie PP-DD va fuziona cu partidul marilor hoti PDL!!!

Huhu Ciu 01-10-2012 - 15:06

PS. recunosc ca am uitat ca Basescu si gasca lui PDL-ista sint slugi credincioase, percutante ale FMI=evrei!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult