Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Clanul Corduneanu, in ultima vizita la instantele din Iasi

Clanul Corduneanu, in ultima vizita la instantele din Iasi

scris de Ziua Veche
52 afisari

.Cei 14 membri ai gruparii Corduneanu raman in arest inca 20 de zile. Interlopii s-au prezentat luni la Curtea de Apel Iasi, la judecarea recursului impotriva deciziei magistratilor Tribunalului Iasi de a le prelungi masura preventiva. Dupa ce Cordunenii vor fi trimisi in judecata, cauza se va stramuta pentru judecare la Tribunalul din Maramures.


Recursul interlopilor a fost respins de instanta. Clanul Corduneanu mai au de locuit in arestul politiei inca 20 de zile, au decis judecatorii Tribunalului Iasi marti dimineata. Procurorii au cerut ultima prelungire a masurii arestarii preventive saptamana trecuta. Conform legii, un inculpat poate sta maxim 180 de zile in arest preventiv. Procurorii DIICOT – Structura Teritoriala Iasi vor trebui sa finalizeze actul de acuzare a membrilor lotului Corduneanu care sunt anchetati in acest dosar, pana cand le va expira interlopilor si aceasta ultima perioada de arestare preventiva

Sambata, s-a judecat propunerea de prelungire a masurii preventive facuta de anchetatorii DIICOT, iar magistratii Tribunalului Iasi au decis ca lotul Corduneanu sa mai stea inca 20 de zile dupa gratii.

Avocatii celor 14 Corduneni, arestati in 18 ianuarie, au formulat recurs impotriva acestei decizii, iar luni, la ora 12.00, a inceput judecarea acestei cai de atac. Potrivit aparatorilor interlopilor, sedinta a durat 12 ore. De fiecare data cand Cordunenii au avut termen, au petrecut acest timp in sala de judecata.

Luni a fost ultima zi in care interlopii au calcat in Tribunalul si Curtea de Apel din Iasi. La mijlocul lunii iunie, procurorii DIICOT au cerut Inaltei Curti de Casatie si Justitie ca, dupa ce membrii lotului Corduneanu vor fi trimisi in judecata, dosarul sa fie stramutat la o instanta oarecare din tara. Magistratii Curtii Supreme au admis cererea procurorilor ieseni si au decis ca rechizitoriul sa fie trimis la Tribunalul din Maramures.

Clanul Corduneanu a fost arestat in ianuarie 2010 pentru diverse infractiuni, printre care trafic de persoane si minori, spalare de bani, santaj, inselaciuni cu credite bancare si initiere, constituire sau aderare la un grup infractional organizat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult