Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Cluj. Cartierul Lomb este aproape de prăbuşire, înainte de a fi construit

Cluj. Cartierul Lomb este aproape de prăbuşire, înainte de a fi construit

scris de Ziua Veche
7 afisari

Procesele de urmărire penală curg pe bandă rulantă pe numele celui care conduce afacerile Primăriei municipiului Cluj-Napoca, Liviu Niţă. Proiectul cartierului de locuinţe  Lomb, a cărui acţionar majoritar a fost până nu demult Consiliul Local, este aproape să rămână la standardul etern de vis.


Compania Impact este cunoscută în toată ţara drept una care trage ţepe la oameni, însă acest lucru nu îi impiedică să continue un parteneriat public-privat. Astfel, oficialii primăriei se îndârjesc să rămână în această afacere păguboasă. Din păcate, Impact nu mai îi vrea, şi se pregăteste să îi înlăture din interiorul asociaţiei. Primăria municipiului Cluj-Napoca poate să piardă astfel participaţia de 51 de procente într-un proiect evaluat la 600 de milioane de euro, iar vina este exclusiv a oficialităţilor locale.

Reporterii Gazetei de Cluj au fost contactaţi de mai multe persoane, în urma articolelor apărute pe acest subiect, de catre  care ni s-au comunicat şi alte procese în care sunt implicate personajele din anturajul Impact. Persoane suspecte care apar în aceste dosare alături de Impact sunt  fosta cumnată a lui Andrei Chiliman, primarul sectorului 1 al municipiului Bucureşti din partea PNL, iar dacă mergem mai departe, sunt chiar şi  apropiaţi de-ai lui Sorin Ovidiu Vântu,cum ar fi Andreea Roşca de la The Money Channel.

În raportul intern al companiei Impact din 30.09.2010 se arată clar că oficialii companiei conduse de Dan Ioan Popp  vor să se descotorească de autorităţile locale în acest consorţiu, deşi primăria municipiului Cluj-Napoca ar fi urmat să pună la dispoziţia societăţii Lomb un teren de 267 de hectare pe teritoriul intravilan al urbei.

Impact dă vina pe C.L.

“Având în vedere eşecul acţionariatului ,Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca asociat împreună cu Impact în societatea de proiect SC Lomb SA, de a-şi îndeplini obligaţiile legale şi contractuale asumate odată cu încheierea actului constitutiv al societăţii, Consiliul de Administraţie al Lomb SA a decis începerea demersurilor pentru aplicarea art. 100 din Legea 31/1990, respective anularea acţiunilor neachitate de Consiliul Local”, se arată în raportul companiei.

Termen limită: 30 noiembrie

Primăria municipiului Cluj-Napoca i-ar fi dat termen companiei Impact  până pe 30 noiembrie ca să îi reprimească în Consiliul de Adminsitraţie. Problema principală a celor de la Impact ar fi că autorităţile locale nu le-ar fi virat cele 267 de hectare de teren, care ar fi stat foarte frumos în conturile societăţii conduse de Dan Ioan Popp. Pe cealalată parte, dacă primăria îi va ataca pe cei de la Impact, ar urma ca firma să scoată în faţă sumele cheltuite deja.

Inceu: omul Primăriei sau al lui Impact?

Adrian Inceu a făcut solicitarea scrisă în Consiliul Local(CL) Cluj-Napoca ca să fie desemnat ca reprezentantul Consiliului Local în Consiliul de Administraţie. El nu a fost delegate de oficialii CL, ci totul s-a făcut prin solicitarea personală. Surse din Primăria municipiului Cluj-Napoca susţin că viceprimarul Radu Moisin ar fi supărat din cauza acestei decizii, şi că ar fi un anumit conflict între mai marii primăriei şi Adrian Inceu. De asemenea, Adrian Inceu, cunoscut în cercurile apropriate drept “profesorul Inceu”, ar fi mai apropriat de Impact decât de adevărata instituţie care îi oferă salariul, Primăria municipiului Cluj-Napoca. Astfel, surse atât din Primărie cât şi din interiorul Impact susţin că profesorul Inceu ar juca de fapt la două capete: statul de plată îi este oferit de Primărie, iar din banul public ar lucra mai mult pentru interesele unei societăţi private. Cel mai probabil vinovatul principal al acestei pierderi a Primăriei ar putea fi Adrian Inceu, deoarece el trebuia să ia apărara autorităţilor locale în această privinţă.

“A fost o alegere extrem de păguboasă să îl aleagă pe Adrian Inceu. Dacă va fi cazul unui litigiu primăria va ieşi prost. Cei de la Impact vor ieşi în faţă cu sumele pe care le-au cheltuit. Uit să spună că s-a mers din firma în firmă în cheltuirea banilor. Impact nu este autorizat ANRE”, a declarat o sursă.

Citeşte toată ancheta aici

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult