Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Cluj-Napoca: Deţinea ilegal 79.000 de cartuşe pentru arme

Cluj-Napoca: Deţinea ilegal 79.000 de cartuşe pentru arme

scris de M.A.
6 afisari

Peste 79.000 de cartuşe pentru arme letale şi neletale de diferite mărci şi calibre au fost descoperite de poliţişti la firma unui bărbat din Cluj-Napoca.

cartuse

Poliţiştii din cadrul I.P.J. Cluj – Serviciul Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase au efectuat, în zilele de 26 şi 27 iulie, un control la agenţii economici autorizaţi să efectueze operaţiuni cu arme şi muniţii.

Astfel, a fost depistat G.C., de 44 ani, din Cluj-Napoca, care deţinea într-un spaţiu comercial un stoc de peste 79.000 de cartuşe pentru arme letale şi neletale de diferite mărci şi calibre, în condiţiile în care, potrivit legislaţiei în vigoare, cantitatea maximă de cartuşe ce poate fi deţinută pentru vânzarea zilnică în spaţii comerciale situate în incinta imobilelor de locuinţe este de 15.000 cartuşe de diferite calibre şi tipuri.

Poliţiştii au ridicat, pe bază de dovadă, întreaga cantitate de muniţie, în vederea continuării cercetărilor.

Suspectul este cercetat acum pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare fără drept a operaţiunilor cu arme şi muniţii, faptă prevăzută de art. 138 din Legea nr. 295/2004, privind regimul armelor şi muniţiilor cu modificările şi completările ulterioare şi pedepsită de art. 279 al. 1 din Cod Penal.


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult