Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Conflictul de la Deta. Băiatul primarului, reţinut de poliţie

Conflictul de la Deta. Băiatul primarului, reţinut de poliţie

scris de D.S.S.
373 Afisari

Fiul cel mic al primarului din localitatea Deta (Timiş), Călin Roman, implicat în conflictul, din noaptea de sâmbătă spre duminică, din oraş în urma căruia trei tineri au ajuns la spital, după ce au fost tăiaţi cu o sabie, a fost găsit de poliţişti la locuinţa sa din oraş, potrivit Poliţiei Timiş.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Timiş, Mădălina Mezdrea, poliţiştii, în baza unui mandat de percheziţie, au intrat, duminică seară, în locuinţa lui Călin Roman din Deta, găsindu-l pe acesta în casă.

Ea a precizat că bărbatul urmează să fie dus la audieri la sediul Poliţiei Judeţene Timiş.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, pe o terasă din centrul localităţii Deta a izbucnit un conflict între mai multe persoane, în urma căruia trei tineri au fost înjunghiaţi.

Agresorul a fost identificat ca fiind Bogdan Daniel Roman (31 de ani), fiul primarului din oraşul Deta , Petru Roman (PDL). Potrivit poliţiştilor, şi fratele lui Bogdan Daniel Roman, Călin Roman (27 de ani), a fost implicat în scandalul de la terasa din centrul oraşului Deta.

Duminică după-amiază, poliţiştii din Deta au descoperit, în curtea unei case din localitate, o sabie în teacă, despre care se presupune că a fost folosită în altercaţia în urma căreia trei persoane au fost înjunghiate.

Cei trei tineri înjunghiaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 31 de ani, au fost transportaţi la spital. Doi dintre răniţi au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara, iar al treilea la spitalul din Deta.

Pe numele agresorului a fost întocmit dosar penal pentru ultraj contra bunelor moravuri, vătămare corporală şi port fără drept în locuri publice a unei arme albe, el fiind căutat de oamenii legii.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Timiş, Mădălina Mezdrea, a declarat că patru persoane, între care şi cei doi fii ai primarului Petru Roman, au fost date în urmărire generală şi în consemn la frontieră. Bogdan Daniel Roman a fost cercetat de poliţişti în mai multe dosare penale pentru vătămare corporală, distrugere şi loviri şi alte violenţe, însă de fiecare dată victimele şi-au retras plângerea, astfel că s-au dat soluţii de neîncepere a urmăririi penale, au afirmat, duminică, oficialii Poliţiei Timiş.

Fratele acestuia, Călin Roman a fost, de asemenea, implicat în mai multe scandaluri. Ultimul dintre acestea a fost la sfârşitul anului 2010, când Călin Roman, care este şi membru PDL, l-a agresat pe un membru PSD, Ciprian Coteţ, într-un bar din localitatea Deta, victima având nevoie de nouă zile de îngrijiri medicale după ce, susţine aceasta, a fost lovită în cap cu un pistol.

Conform martorilor, la faţa locului, în momentul conflictului, se aflau mai mulţi poliţişti, care însă nu au intervenit şi i-au lăsat pe agresori să plece. Un bărbat internat în urma conflictului din Deta a susţinut că fiul cel mare al primarului, Bogdan Roman, l-a tăiat cu o sabie întrucât a refuzat să plătească o „taxă de protecţie” de 5.000 de euro şi că poliţiştii nu au intervenit. „M-a tăiat pentru că nu am vrut să îi dau 5.000 de euro. De ce să îi dau? Poliţia era acolo si nu a făcut nimic”, a spus Ştefan Alexandru.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Timiş, Mădălina Mezdrea, în momentul izbucnirii altercaţiei, o patrulă a Poliţiei Deta se afla la 50 de metri de locul incidentului şi a intervenit imediat, însă grupul agresorilor, care era format din patru persoane, a fugit.

Poliţia Română preciza, într-un comunicat de presă, că în momentul producerii conflictului din Deta, soldat cu înjunghierea a trei persoane, nu se aflau poliţişti, aceştia erau angrenaţi într-o acţiune în zonă, ei intervenind ulterior pentru aplanarea scandalului şi căutarea suspecţilor.

Pentru a verifica modul de intervenţie al poliţiştilor în cazul înregistrat în localitatea Deta, la faţa locului s-a deplasat o echipă de control, condusă de adjunctul şefului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş. Din echipă fac parte şeful Serviciului de Ordine Publică şi şeful Biroului de Inspecţie Internă, se arată în comunicatul citat.

Referitor la evenimentul petrecut în oraşul Deta, judeţul Timiş, pentru corecta informare a opiniei publice, precizăm că, din primele verificări, a rezultat faptul că, la faţa locului, în momentul producerii incidentului nu se aflau poliţişti. Întrucât poliţiştii erau angrenaţi într-o acţiune care se desfăşura în apropiere, imediat aceştia au intervenit pentru aplanarea scandalului, însă agresorii au fugit. Au fost luate măsuri de acordare a primului ajutor şi s-au demarat activităţi de căutare a suspecţilor„, explică sursa citată.

În acest caz se fac cercetări pentru ultraj contra bunelor moravuri, vătămare corporală şi portul fără drept în locuri publice de arme albe, de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale-IPJ Timiş, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

Pe de altă parte, poliţiştii spun că unul dintre bărbaţii răniţi în timpul conflictului, Ştefan Alexandru, a fost cercetat pentru contrabandă de ţigări.

La rândul său, acesta a declarat corespondentului MEDIAFAX că şi Bogdan Roman, fiul cel mare al primarului din Deta, s-ar ocupa cu contrabanda cu ţigări, pe care uneori le ascunde în sediul Primăriei Deta.

„Cu ţigările se ocupă. Şi le băga acolo, la taică-su, la primărie, lângă frizerie. Şi am fost şi la poliţie să depun plângere, să verifice şi au zis că o să se ocupe şi nu i-a mai interesat nimic. De cel mic (Călin Roman – n.r.) nu pot să zic nimic, dar Bogdan (Roman – n.r.) sută la sută se ocupă. El şi cu ceilalţi băieţi”, a afirmat Ştefan Alexandru.

Ulterior, primarul Petru Roman a declarat că ambii copii au avut „probleme cu dosare penale”, iar Bogdan Roman, fiul cel mare, era cunoscut ca fiind o fire mai violentă şi dacă vor fi găsiţi vinovaţi vor trebui să răspundă pentru faptele lor.

„Bogdan este mai violent, Călin mai liniştit, ambii au avut probleme cu dosare penale. Un astfel de eveniment îmi afectează şi mie imaginea, ca persoană, şi afectează şi imaginea partidului, deşi un om la 32 de ani răspunde pentru faptele sale. Îmi cer scuze faţă de cetăţenii acestui oraş, dar în acelaşi timp mă consider şi o victimă a acestui scandal. Pentru că nu era cazul să mi se întâmple acest lucru, când nici eu şi nici partidul nu suntem vinovaţi”, a spus Roman.

Primarul din Deta, Petru Roman, a declarat că a colaborat cu Poliţia şi chiar a încercat să îi contacteze pe cei doi fii ai săi, însă fără succes.

„Am încercat să îi sun pe amândoi pe telefon, dar nu mi-au răspuns. Eu am fost anunţat de poliţie de acest incident. Le-am dat poliţiştilor numerele lor de telefon, dar mai multe nu ştiu. Nu ştiu unde sunt în acest moment. Sunt convins că o bătaie a fost, dar nu cred că au cerut taxă de protecţie. Oricum, ei sunt în momentul acesta suspecţi, dacă se va dovedi că au făcut acele lucruri, vor răspunde pentru faptele lor”, spunea Roman.

Petru Roman a spus că a aflat despre conflictul care a avut loc pe o terasă din centrul oraşului Deta de la comandantul Poliţiei din localitate. Primarul a menţionat că fiul cel mare, Bogdan, locuieşte în Timişoara, iar cel mic, Călin, în oraşul Deta. Petru Roman a precizat că fiul său Călin are domiciliul în locul unde a fost găsită sabia de către poliţişti, adăugând că nu ştie dacă băieţii săi aveau săbii sau pistoale.

Referitor la acuzaţiile că fiul său ar fi cerut taxă de protecţie, el a spus că acestea „sunt doar acuzaţii„.

Primarul din Deta a declarat că fiul său cel mic, Călin, lucrează la APIA, iar fiul cel mare, Bogdan, la o firmă privată. El a precizat că nu are cunoştinţă de faptul că Bogdan Roman ar face trafic cu ţigări de contrabandă şi a catalogat afirmaţia uneia dintre victime, care susţinea că ţigările netimbrate erau duse la Primăria din Deta, drept „o aberaţie”.

4 comentarii

Giurgiu Crişan 25-07-2011 - 10:00

Vătămare corporală?? E TO toată ziua, adică tentativă de omor.Pentru o tăietură mică se dă cîte 8 ani, dar în acest caz se va da cu agravantă pt că 1) sînt victime multe 2) scopul atacatorului era tîlhărirea celor atacaţi. Dreptul acela închipuit de şmecher se numeşte în tribunal tîlhărie. Aşa că ăsta trebuie să ia peste 10 coţi.Dacă e băiat cuminte la pîrnaie va fi liberat la jumătatea pedepsei. Dacă mai şi munceşte vine şi mai devreme acasă, dar oricum dacă ia 10 coţi patru tot îi face.Io zic că e normal să ia peste 10.

YAAKOV 25-07-2011 - 12:09

Eu consider ca aceste elemente anormale trebuie sa fie inchise pe viata. Asta este pedeapsa corecta pentru orice forma de violenta. Iar puscaria sa se faca in conditii nasoale, cu mancare la limita, cu maxim 16 grade Celsius in celula pe timpul iernii si fara televizor si alte scule pentru divertisment. Sa fie pusi si la munci grele, sa se stie ca la puscarie nu e statiune de odihna.

macelari de romania?! 25-07-2011 - 10:17

daca ii vor gasi vinovati sa putrezeasca in puscarie,iar taticul a puso cu partidul portocaliu,oricum daca ar fi dupa mine ar trebui lichidati,cum sa dai cu sabia in om?

Ciu Huhu 25-07-2011 - 14:54

Nu cumva faptele astea si altele asemenea ale portocaliilor-pedelisti dovedesc ca PDL e un partid de mafioti care cer ”taxe”, bani de protectie de la cretinul popor roman care a facut nebunia sa voteze PDL?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS