Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Constanţa: Maşini de lux, clonate

Constanţa: Maşini de lux, clonate

scris de A.B.
64 afisari

Două maşini de lux clonate au fost descoperite în portul Constanţa. Autoturismele erau furate din ţări vest europene şi apoi înmatriculate în Ucraina după modelul altor autoturisme.

masini de lux

foto: lideruldeopinie.ro

Ofiţerii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime împreună  cu Serviciului Român de Informaţii, Direcţia Judeţeană Constanţa, au identificat un container în Portul Constanţa Sud Agigea, în care se aflau două autoturisme de lux înmatriculate în Ucraina.

Din cercetările efectuate de poliţişti, s-a stabilit că acestea au fost aduse pe roţi din această ţară şi introduse în România prin punctul de trecere a frontierei cu Republica Moldova, P.V.Oancea, de către un cetăţean rus şi doi moldoveni.

În fapt, autoturismele cu aceste date de identificare şi caracteristici tehnice nu au părăsit niciodată teritoriul ucrainean şi în prezent circulă pe străzile din Kiev.

Potrivit Mediafax, autoturismele erau sustrase din ţări vest-europene şi repuse în circulaţie prin sistemul „clonă”.

Din investigaţii s-a stabilit că în decursul anilor 2010-2011, membii grupului au mai adus cinci astfel de autoturisme în ţară, prin acelaşi procedeu.

Grupul infracţional organizat este constituit din trei cetăţeni ucrainieni, doi moldoveni şi un cetăţean rus. Cele două autoturisme identificate au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor şi stabilirii întregii activităţi infracţionale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult