Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Constănţeni reţinuţi pentru trafic de persoane

Constănţeni reţinuţi pentru trafic de persoane

scris de M.A.
4 afisari

Miercuri dimineaţă, şapte persoane din judeţul Constanţa au fost prezentate Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa care a emis pe numele lor mandate de reţinere pentru 24 de ore sub acuzaţia comiterii infracţiuni lor de constituire de grup infracţional si trafic de persoane.

catuse

Constănţeni reţinuţi pentru trafic de persoane

Pe numele acestor persoane există mandate europene de arestare emise de catre Parchetul din Milano, Italia, pentru comiterea infracţiunilor de criminalitate organizată transfrontalieră, trafic de persoane şi sclavie, fapte pedepsite de Codul Penal italian cu pedepse de până la 20 de ani de închisoare.

Din actele transmise de autorităţile judiciare italiene rezultă că persoanele solicitate ŞABAN AINUR, POMAC KEMAL, ŞABAN ACÎ, SULIMAN KEMAL, ŞABAN CAZACA, HALIT GEILAN şi IUSEIN BURDUŞANCA sunt cercetate întrucât în perioada octombrie 2011 – septembrie 2012, au recrutat din România persoane fără venituri, cu handicap fizic, pe care le-au adus în Italia – Milano, obligându-le să practice cerşetoria. Sumele de bani astfel obţinute erau însuşite de membrii organizaţiei din care făceau parte.

Membrii grupării dispuneau de vehicule, bani şi case, erau violenţi cu victimele, ameninţându-le şi agresându-le pentru a le determina să cerşească în folosul lor. Totodată, le obligau să trăiască în locuinţe improprii şi fără a li se asigura condiţii minime de subzistenţă, respectiv hrană şi apă.

Joi, cei 7 vor fi prezentati Curţii de Apel Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult