Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Constantin Bolboșanu – prezentat Tribunalului Militar pentru arest

Constantin Bolboșanu – prezentat Tribunalului Militar pentru arest

scris de S. P.
6 afisari

Constantin Bolboșanu, fostul director adjunct al Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), va fi prezentat, marți, Tribunalului Militar București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Constantin Bolboșanu

Constantin Bolboșanu

Acesta a fost reținut luni seară de procurorii anticorupție, sub acuzația de luare de mită.

Directorul adjunct al Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), Constantin Bolboșanu, a fost eliberat din funcție, după ce procurorii anticorupție au pus în mișcare acțiunea penală pe numele său pentru luare de mită.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, în ordonanța de reținere se arată că, în perioada martie — septembrie 2007, Constantin Bolboșanu, în calitate de ofițer de poliție, șef serviciu în cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din IGPR, a primit, printr-un intermediar, de la un om de afaceri, cu titlu de mită, echivalentul în lei al sumei de 110.000 euro, pentru a-i asigura acestuia din urmă protecție din partea organelor de cercetare penală, dar și pentru a se dispune soluții favorabile în dosarele penale în care era cercetat.

Procurorii spun că protecția promisă de inculpat a fost una reală, astfel că omul de afaceri respectiv nu a fost ”deranjat” de niciun organ cu atribuții în domeniu, deși desfășura activități de comerț cu legume-fructe, așa-zisele controale efectuate fiind pur formale.

”În aceeași perioadă, cu o parte din această sumă de bani, persoana intermediară a achitat mai multe lucrări de construcții la un imobil ce aparținea inculpatului și două excursii în Turcia, respectiv Spania, pentru ofițer și familia acestuia”, se arată în comunicatul citat.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și Departamentul de Informații și Protecție Internă.

După ce procurorii anticorupție au pus în mișcare acțiunea penală pe numele său pentru luare de mită, Constantin Bolboșanu a fost eliberat din funcția de director adjunct al Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din IGPR pe care o deținea în acel moment.

”Urmare a comunicării Direcției Naționale Anticorupție, în care se precizează punerea în mișcare a acțiunii penale față de comisar-șef de poliție Bolboșanu Constantin, inspectorul general al Poliției Române a dispus eliberarea acestuia din funcția deținută și punerea la dispoziția unității, urmând ca situația raporturilor de serviciu să fie reglementată în funcție de măsurile procesual-penale ce vor fi dispuse”, informează un comunicat al IGPR .

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult