Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Constitutia Tinutului Secuiesc: “Hunnia, stat suveran, independent, unitar si indivizibil”

Constitutia Tinutului Secuiesc: “Hunnia, stat suveran, independent, unitar si indivizibil”

scris de Ziua Veche
32 afisari

Doctrinele extremiste de la Budapesta au inceput sa se propage si in Romania, dupa ce autoritatile maghiare au inceput sa potoleasca avantul miscarilor de extrema dreapta.

 

Liderul Plutonului Secuiesc din Batalionul Wass Albert al Garzii Maghiare, Barna Csibi, din Miercurea – Ciuc, a postat pe blogul sau “proiectul de Constitutie a Tinutului Secuiesc”. In preambul, “Constitutia” sustine ca secuii sunt urmasi ai printului Csaba, descendentul lui Atilla, stabiliti in Bazinul Carpatic, ce face parte din Hunnia. In acelasi timp, avand in vedere ca Tinutul Secuiesc este parte din Hunnia, acesta recunoaste existenta Sfintei Coroane si faptul ca viitorul conducator al acestui stat va fi si el, trimisul lui Dumnezeu pe pamant, ca si Sfantul Stefan, primul rege apostolic al Ungariei. Mai mult, avand in vedere prevederile Pactului International cu privire la drepturile politice si civile, ratificat de Romania prin Decretul nr. 212/1974, care prevede ca “popoarele au dreptul la autodeterminare …”, proiectul de constitutie sutine ca Tinutul Secuiesc “este un stat suveran, independent, unitar si indivizibil, iar forma de guvernamant va fi monarhia constitutionala. Din punct de vedere administrativ, tinutul va fi organizat in sate, orase si scaune, iar, in anumite conditii prevazute de lege, unele orase vor putea fi declarate municipii. Proiectul face referire si la relatiile internationale cu alte state. Astfel, Tinutul Secuiesc va incerca sa dezvolte “relatii pasnice” cu vecinii, iar in cazul in care un “tratat international va intra in contradictie cu prevederile constitutionale, acesta va fi ratificat doar dupa modificarea Constitutiei”. Imnul statului, a carui capitala va fi orasul Targu Mures, va fi “Imnul secuiesc” (din anul 1921), iar limba oficiala, limba maghiara.

 

Idei de la Budapesta

Proiectul “Hunniei” i-a fost inspirat lui Csibi Barna de catre Budahazy Gyorgy, unul din cei mai cunoscuti extremisti maghiari. Budahazy a fost arestat in luna iunie 2009, fiind acuzat de terorism, detinere de materiale explozibile si planificarea unor atacuri la adresa mai multor persoane. La inceputul lunii februarie 2010, un tribunal din Budapesta a decis amendarea lui cu suma de 3.500 de euro (800.000 de forinti), pentru vandalizarea unui monument din capitala Ungariei, in anul 2006, potrivit site-ului Politics.hu. Budahazy, care se afla in continuare in arest, este unul din initiatorii “doctrinei Hunnia”. Intr-un discurs sustinut la Budapesta, in anul 2007, Budahazy afirma ca extremistii maghiari din intregul Bazin Carpatic, si nu numai, trebuie puna bazele unui nou stat, Hunnia, “unde calaresc trupele printului Csaba (…) intr-o zi Hunnia va fi mai puternica decat Ungaria, si atunci Hunnia va fi Ungaria”. Acest stat va fi aparat de o armata proprie, formata din tineri “patrioti” din Baziunul Carpatic, dispusi sa se sacrifice pentru atingerea obiectivelor promovate de toate organizatiile extremiste maghiare (Garda Maghiara, Miscarea Tinerilor din cele 64 de Comitate, s.a.): refacerea Ungariei Mari si rasturnarea ordinii constitutionale din actuala Ungarie.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS