Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Contactul dintre şofer şi poliţist favorizează înţelegerile

Contactul dintre şofer şi poliţist favorizează înţelegerile

scris de M.A.
3 afisari

Poliţiştii rutieri nu au plan de amenzi, principiul controlului de rutină făcut de agenţii de la rutieră nu mai există de şase ani, iar contactul dintre şofer şi poliţistul care opreşte în trafic favorizează „înţelegerile” între cei doi, spune şeful Direcţiei Poliţiei Rutiere din IGPR, Lucian Diniţă.

Politie rutiera (foto vestic.ro)

Politie rutiera (foto vestic.ro)

Prezent, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, directorul Poliţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), comisarul şef Lucian Diniţă, a afirmat că este eronată ideea potrivit căreia poliţiştii de la Rutieră ar avea plan de amenzi, transmite Mediafax. Diniţă a ţinut să precizeze, de asemenea, că agenţii Poliţiei Rutiere nu fac „controale de rutină” întrucât la nivelul Poliţiei Rutiere s-a renunţat în urmă cu şase ani la conceptul controlului de rutină. „Există acţiuni tematice, există acţiuni organizate în baza unor informaţii, dar nu mai există controale de rutină. De şase ani a fost scos principiul controlului de rutină”, a spus directorul Poliţiei Rutiere. Acesta a ţinut să precizeze că legislaţia rutieră interzice ca un şofer oprit în trafic să coboare din maşină. În acest context, şeful Poliţiei Rutiere a spus că încălcarea acestei reguli şi contactul dintre şoferul contravenient sau infractor şi agentul care l-a oprit în trafic „lasă loc la înţelegeri între cei doi”.

Comisarul şef Lucian Diniţă a mai spus că este „cel puţin învechită ideea că Poliţia Rutieră stă la pândă cu radarele„. „Radarele sunt amplasate pe maşini incripţionate. E real însă că, uneori, aceste maşini sunt amplasate în mod defectuos”, a spus şeful Direcţiei Poliţiei Rutiere din IGPR. Marţi, angajaţii Poliţiei Rutiere Prahova au participat la o instruire al cărei scop este prevenirea faptelor de corupţie în rândul poliţiştilor. Acţiunea de instruire care a avut loc marţi la Ploieşti face parte dintr-o campanie amplă, desfăşurată la nivel naţional, în toate judeţele.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult