Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Contrabandă. 6500 de pachete de ţigări la graniţa dintre România şi R. Moldova

Contrabandă. 6500 de pachete de ţigări la graniţa dintre România şi R. Moldova

scris de Marius Bâtcă
11 afisari

Captură de ţigări de contrabandă la frontiera dintre Republica Moldova şi România.

Costesti - tigariAproximativ 6500 de pachete de ţigări de contrabandă au fost descoperite de autorităţile vamale ale Republicii Moldova şi României, într-un autocar care se deplasa pe ruta Chişinău – Praga, informează Moldpres. Potrivit Centrului de presă al Serviciului Vamal din Republica Moldova, ţigările a fost depistate de reprezentanţii structurilor vamale din cadrul postului vamal Costeşti-Stânca în seara zilei de 25 februarie, în locuri special amenajate în construcţia autocarului.

Soferul autocarului, un cetăţean moldovean în vârstă de 24 de ani, nu a putut da explicaţii clare despre provenienţa lotului de ţigări de contrabandă. Autoritatea vamală a procedat la reţinerea în vederea confiscării a întregii cantităţi de ţigări, precum şi a autocarului, deoarece acesta avea modificări structurale efectuate în vederea ascunderii ţigărilor de contrabandă.

Pasagerii au fost nevoiţi să-şi continue drumul cu alt autocar. Controlul autocarului a fost realizat în baza Planului de cooperare dintre Serviciul Vamal al Republicii Moldova şi Autoritatea Naţională a Vămilor din România privind unificarea eforturilor instituţiilor din cele două state în vederea stopării fluxului de contrabandă la frontiera vamală dintre cele două state.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult