Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Contrabandă cu alcool prin conductă

Contrabandă cu alcool prin conductă

scris de M.A.
1 afisari

Inspectorii de frontieră din cadrul pichetului de grăniceri Naslavcea au descoperit un canal de contrabandă de alcool din R. Moldova în Ucraina.

Conducta cu alcool

Foto: Serviciul Graniceri al R. Moldova

Astfel, în apropierea liniei frontierei de stat, o grupă mobilă de grăniceri a descoperit o ţeavă de polipropilenă, proaspăt instalată, cu diametru 30 mm, întinsă până la malul fluviului Nistru, pe o lungime de aproximativ doi kilometri. Anchetatorii din R. Moldova încearcă, în prezent, să identifice persoanele implicate în organizarea tentativei de contrabandă cu alcool prin conductă.

Pe lângă contrabanda cu ţigări, cea cu alcool reprezintă una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă Serviciul Vamal şi Serviciul Grăniceri ale R. Moldova.

În luna octombrie 2010, în urma colaborării dintre cele două servicii, a fost oprit un autovehicul “DAF TE 95 Xf, cu numere de Chişinău, remorca fiind înmatriculată în regiunea transnistreană, la volanul căruia se afla un cetăţean moldovean. Caroseria era dotată cu un rezervor dublu, în care se aflau aproximativ 11.000 litri de alcool etilic.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult