Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Cornel Dinu, implicat intr-un santaj pe teme sexuale de un milion de euro

Cornel Dinu, implicat intr-un santaj pe teme sexuale de un milion de euro

scris de Ziua Veche
9 afisari

.Corneliu Stan, fost director general al Electrica, i-a dat unui partener de afaceri aproape un milion de euro pentru a nu divulga escapadele amoroase. Stan ar fi obtinut fabuloasa suma de la prieteni si colegi. Orgii sexuale la Madrid, fotografii compromitatoare si fapte de coruptie, scrie Adevarul.


Pretul „tacerii” presupusului santajist: 910.000 de euro platiti cash si alti 600.000 de euro promisi. Provenienta banilor: imprumuturi, dupa cum sustine oficialul Electrica, Corneliu Stan, care este si autorul denuntului la DNA. Candva prieteni, Corneliu Stan (60 de ani) si presupusul santajist Tonea Chiriac (53 de ani) se invarteau printre o serie de oameni de fotbal, cum ar fi administratorul delegat al echipei Dinamo, Cornel Dinu, sau impresarul Victor Becali. Corneliu Stan a ocupat functiile de director general al societatii Electrica (intre aprilie 2007 si februarie 2009), director general adjunct (intre februarie si august 2009), iar din august 2009 este director proiecte surse regenerabile. (…) Stan a explicat procurorilor DNA ca acest santaj isi are originea intr-o schema financiara frauduloasa pusa la punct de Tonea, dar pe care el personal ar fi refuzat sa o urmeze. Concret, Tonea, prin societatea EDM pe care o controla, vindea produse scumpe si nevandabile firmei oradene Anpero – administrata de un anume Petru Chis. La randul sau, Petru Chis urma sa-si recupereze banii din lucrari incredintate de catre Electrica, societatea Anpero fiind autorizata sa execute lucrari cu aceasta societate.

Tonea a fost prins in flagrant si a fost arestat la 1 iunie 2010, cand a primit suma de 30.000 de euro de la Stan. Corneliu Stan a declarat ca l-a cunoscut pe Tonea Chirac in anul 2003, fiindu-i prezentat de Cornel Dinu, la un meci disputat de echipa Dinamo. De altfel, conform interceptarilor telefonice, Cornel Dinu a intervenit in mai multe randuri pe langa Stan, sugerandu-i sa-i dea banii lui Chirac. Cornel Dinu a fost audiat in acest dosar in calitate de martor, dupa ce, pentru rezolvarea cauzei, procurorii DNA au solicitat interceptarea convorbirilor telefonice ale oficialului dinamovist. Dinu a sustinut ca el nu a incercat decat sa-i impace pe cei doi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult