Oficialul clubului Dinamo a intervenit telefonic la emisiunea „Nasul”, de la B1 TV, in cadrul dezbaterii pe tema evenimentelor din decembrie 1989. Calificand evenimentele din decembrie ’89 drept o „lovitura de stat cu public”, Dinu a relatat momentele pe care le-a trait in noul centru de putere ce isi desfasura activitatea in cladirea televiziunii.
Referitor la posibilitatea interventiei armate a sovieticilor in Romania, Dinu a declarat ca are informatii ca, intr-un rastimp oferit de nefunctionalitatea sistemului de supraveghere aeriana a Romaniei (de circa o ora ), s-a produs undeva „in munti” un desant de trupe OMON – trupe speciale ale armatei sovietice. Dinu a declarat ca au existat discutii privind interventia acestor trupe in teatrul de lupta izbucnit in Romania in seara zilei de 22 decembrie 1989, cu unul din consilierii Ambasadei Uniunii Sovietice, in absenta din Romania a ambasadorului Evgheni Tiajelnikov. Dialogul telefonic s-a purtat in limba rusa. Diplomatul sovietic a informat noua conducere romana despre imposibilitatea acordarii unui ajutor militar, precizand faptul ca nu exista disponibilitatea utilizarii interventiei trupelor de elita OMON, care sunt debarcate si care puteau ajunge la Bucuresti intr-un interval de maxim doua ore, trasmite Jurnalul National.
Conform lui Cornel Dinu, in dialog, din partea romana au discutat Ion Iliescu si Petre Roman. Referitor la Petre Roman, Dinu a afirmat ca a remarcat exprimarea extrem de fluenta a acestuia in limba rusa, si ca a intervenit de mai multe ori in cadrul discutiei cu diplomatul rus, fiind cel care cerea cu insistenta ajutorul trupelor sovietice .
Dinu a povestit ca Ion Iliescu, care si-a pastrat tot timpul cumpatul, a luat legatura cu generalul Victor Stanculescu, aflat in acel moment in centrul de comanda al Marelui Stat Major al Armatei Romane, si ca acesta ar fi dezavuat orice interventie militara straina, dar a cerut un scurt ragaz pentru a confirma ferm acest lucru. Dupa zece minute, Victor Stanculescu a declarat ca situatia este sub control si ca nu se pune problema solicitarii vreunui ajutor militar din partea sovieticilor, si ca „ne descurcam prin forte proprii”.
Intrebat despre implicarea lui Silviu Brucan in negocierea cu sovieticii, Dinu a mai declarat ca acesta a iesit de mai multe ori din incapere, si ca, inainte de episodul relatat, a surprins un dialog telefonic al acestuia, purtat in limba engleza, si din cate si-a dat seama, la celalalt capat al firului era cineva din Ambasada SUA la Bucuresti.
In stilul sau malitios, Cornel Dinu a caracterizat persoanele prezente in biroul de la etajul 11 al televiziunii, drept „o adunare de sacouri si pulovere”, afirmand: „eu eram in sacou, ca Brucan”.
El a spus ca niciunul din cei prezenti nu vedea ca un potential pericol in subminarea autoritatii venind din partea celuilalt grup, constituit in cladirea CC-ului, exprimand parerea ca „jocurile erau deja facute”. El a mentionat ca a fost prezent in televiziune din dupa-amiaza zilei de 22 decembrie 1989, pana la ora 7,30 a zilei urmatoare.
Dinu si-a mai exprimat parerea ca in cadrul intalnirii de la Malta dintre Bush si Gorbaciov au fost delimitate noile sfere de influenta are marilor puteri, si ca acolo a fost stabilit si scenariul pentru Romania. „La Malta, Bush si Gorbaciov au stabilit ca trebuie schimbata toata figuratia, in momentul acela s-a stabilit in ce sfere de influenta va ramane Romania si cine va organiza lovitura de stat cu public. Americanii s-au ferit, au venit cu niste sarbi, cu niste unguri la Timisoara sa sparga vitrine. Si-au mai ramas rusii”, a declarat Cornel Dinu.
Dinu a mai spus ca autor al Comunicatului FSN, si al celor zece puncte ale programului de restructurare a societatii romanesti, a fost juristul Ion Traian Stefanescu, prim-secretar in judetul Dolj, care l-ar fi dictat prin telefon, din arestul garnizoanei Craiova lui Mihai Montanu, pe acest tipar fiind efectuate modificari minore de catre Dumitru Mazilu. Referitor la strategiile implicate in derularea evenimentelor din decembrie ’89, Dinu a declarat ca daca in acea perioada estima o prezenta a 1100 de agenti KGB in Romania, numarul acestora crescut la 10.000 in 2002, si ca principalul scop a fost acela de acaparare al proprietatii asupra partii mai interesante a industriei romanesti.
„Acum au pus mana pe o mare parte din industria interesanta a economiei, rusii nu se duc de la gurile Dunarii, nu poti sa te bati cu ursu’, findca iti da cu laba de nu te vezi, acesta e testamentul lui Petru cel Mare.
Nu mai este valabil dictonul dezbina si stapaneste, este dezbina si distruge, nu o sa scapam niciodata din zona asta de confluenta a trei imperii, Imperiul austriac a revenit in istorie, dar sub capital rus”, a concluzionat Cornel Dinu.
Intrebat de catre cei prezenti in emisiune de ce a facut aceste dezvaluiri, Dinu a replicat: „ei n-au voie sa vorbeasca, ca erau in pulovar, eu am voie fiindca eram in sacou”.
0 comentariu
De drept Ungariei ii apartine desertu mongolic de unde au venit .
Momentan este ocupat .
„Chronicon pictum vindobonense” sau „Cronica pictată de la Viena” aflata la la Biblioteca Natională a Ungariei are pe fila 148 urmatorul text, tinut secret din mai multe motive …”artistice”:
Revin cu restul .
Attila, mergând călare,
Cu gânduri cuceritoare,
Întalni o apă mare..
Opărit la cur, la coaie,
Vrea şi el să facă-o baie.
Intră el în râul mare
Să se scalde la picioare;
Când să iasă iar la mal,
Pula haine, pula cal.
No, cine-o fost primu-n Ardeal?
Noi avem ceva care sa ne lege macar simbolic intr-un neam romanesc? Ce faceam noi la anul 1000? Daca astia au venit si ne-au gasit aici cum de am fost alta mie de ani iobagii lor? Si astazi cum isi pot permite sa aiba pretentii?
Pentru ca romanii au drept conducatori niste tradatori de tara si de neam…
esti tare mai ai deastea?vad ca stii istoria adevarata zinoe si noua
am fost prea toleranti si am primit in mijlocul nostru alte semintii iar veneticii au dat din coate cu tupeu si asa au ajuns sa ne conduca si stiind ca nus romani au inceput sa ne vinda pe nimic in plus daci erau condusi prin democratie militara adica cel mai bun conducator militar era uns rege titlul nu era mostenit ereditar
Mapis pe ea!
nici noi nu sîntem mai breji. Scoatem tot soiul de poveşti despre unguri. Ei sînt de rasă albă, mai precis dpdv genetic sînt la fel ca românii.Dacă veneau din asia trebuia să fie galbeni ungurii,dar sînt albi.
Ungurii sînt veniţi din Europa de nord. Estonia vorbeşte o limbă din aceeaşi grupă.După ce au venit ei s-a maghiarizat în timp de secole populaţia locală. Întrebarea este: de ce?
ca ungurii sunt frati cu turcii. Numai Franz
Josep i-a facut neam cu finlandezii.
Pe coroana cel de la Constantinopol a scris…
pentru turcii crestini.
Sunt neam de turci, neamuri cu bulgarii. Sar
putea dupa caracter si cu cei din Corea de
nord.
Un articol din Krone Zeitung,de dumineca
trecuta,desi scria cu multa iubire,totusi a
relatat ca Trianonul a stafidit Ungaria…sau
cam asa ceva !
– Ungurii provin din triburile fino-ugrice, plecate din zona munţilor Altai şi nordul Iranului, în secolul I.
– Au ajuns în cîmpia Panoniei (Ungaria de azi), în anul 896, împreuna cu cîteva triburi de khazari.
– Cum s-au despărţit de triburile finice care au ajuns în Finlanda de azi este o altă poveste.
io zic sa le dam ardealu. da mai intai sa ne mutam toti acolo.