Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Costica Argint va fi extradat de autoritatile italiene

Costica Argint va fi extradat de autoritatile italiene

scris de Ziua Veche
6 afisari

.Autoritatile italiene au informat, luni, Ministerul Justitiei ca au dispus extradarea in Romania a lui Costica Argint in vederea executarii pedepsei de trei ani si sase luni de inchisoare. Ministerul Justitiei a transmis, in 19 martie 2008, cererea de extradare a lui Argint iar in decembrie 2009 autoritatile italiene si-au anuntat colegii romani ca acesta a fost arestat si ca urmeaza sa fie extradat in Romania. Durata mare intre cererea partii romane si rezolvarea acesteia de catre partea italiana a fost ingreunata de statutul de azilant pe care Costica Argint a pretins ca l-ar fi obtinut din partea Italiei.


 

 

Costica Argint a fost condamnat, in anul 2002, la trei ani si sase luni de inchisoare pentru savarsirea infractiunilor de ultraj, vatamare corporala grava, violare de domiciliu si tulburarea linistii publice. Argint a intrat si mai mult in atentia presei dupa ce, la sfarsitul anului 2007, a reusit sa stea de vorba cu fostul ministru de Externe, Adrian Cioroianu si fostul prim-ministru Calin Popescu Tariceanu, desi era cautat de peste sase ani de politistii romani.

Autoritatile italiene l-au arestat pe interlop la Tivoli, impreuna cu alt italian dupa ce l-au santajat pe patronul unui magazin, i-au amenintat sotia si fiica si i-au cerut suma de 20.000 de euro pentru a-l lasa in pace. Lider al Asociatiei romilor refugiati politici din Italia, Costica Argint va fi adus sub paza din Italia de reprezentati ai Ministerului de Justitie si va fi prezentat pentru incarcerare la Tribunalul Vrancea.

0 comentariu

hasu 18-05-2010 - 14:51

si udmr tot de mult e la guvernare. cam de cand nu se fac reforme atat de necesare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult