Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Cozma şi Mavrodin au fost amendaţi de jandarmi

Cozma şi Mavrodin au fost amendaţi de jandarmi

scris de M.I.
6 afisari

Miron Cozma şi revoluţionarul constănţean Nicolae Mavrodin au fost amendaţi cu câte 500 de lei pentru tulburarea evenimentelor prilejuite de Ziua Marinei.

Miron Cozma a incalcat interdictia de a intra in PetrosaniPurtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, Sorin Trancă, a declarat pentru Mediafax că cei doi au primit fiecare o amendă de 500 de lei pentru instigarea prin orice mijloace, iniţierea sau recurgerea la acţiuni violente sau alte manifestări, cu intenţia de zădărnicire ori tulburare, în orice mod, a adunărilor publice, potrivit articolului 26, litera e, din Legea 60.

Miron Cozma susţine că Nicolae Mavrodin ar fi fost lovit de către un jandarm şi din acest motiv i s-a făcut rău.

„I-au dat un pumn în plex colegului meu, Mavrodin, în ficat mai exact, că a leşinat, Mavrodin e luptător de karate, e antrenor de karate, vă daţi seama ce pumn a luat dacă el care e obişnuit cu loviturile a căzut, a dat cu capul de ciment şi a leşinat”, a spus Cozma, la finalul manifestărilor prilejuite de Ziua Marinei.

Cozma a mai precizat că portavocea prin care s-a protestat îi aparţine lui Mavrodin.

„Scrie undeva în lege că e interzis să porţi portavoce, chiar şi la o manifestaţie publică, portavocea e interzisă prin lege ? Nu. Şi atunci care-i problema ?”, a mai spus Cozma.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Constanţa a precizat că Nicolae Mavrodin nu a fost lovit de către jandarmi. El a fost scos din mulţime pentru a fi legitimat, iar la un moment dat a leşinat, fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Fostul lider al minerilor Miron Cozma şi un lider al revoluţionarilor constănţeni, Nicolae Mavrodin, au fost îndepărtaţi de jandarmi de pe faleza Cazinoului din Constanţa, după ce au vrut să protesteze prin portavoce faţă de preşedintele Traian Băsescu, revoluţionarul fiind luat de o ambulanţă fiindcă s-a simţit rău.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult