Acasa Actualitate-InternaInvestigatii UPDATE: Crima de la Piatra. Soric zburat!

UPDATE: Crima de la Piatra. Soric zburat!

scris de Ziua Veche
10 afisari

 

Comisarul Aurelian SoricUPDATE, luni, ora 14.20: Prefectul de Neamţ a avizat favorabil solicitarea de eliberare din funcţie a şefului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ, Aurelian Vasea Şoric.


Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, i-a recomandat, luni, secretarului de stat în MAI Dan Fătuloiu să se abţină de la declaraţii până la finalizarea raportului intern. Recomandarea vine după ce Fătuloiu a declarat că ar fi fost trădat de colegi din minister.

„Am auzit ce a declarat Dan Fătuloiu despre trădarea sa. Îi recomand să se abţină de la alte declaraţii, până la finalizarea raportului”, a spus Igaş, potrivit Antena 3.ro, răspunzând astfel unei întrebări referitoare la afirmaţiile lui Fătuloiu potrivit căruia ar fi fost „trădat” de „colegii de la Economic” din MAI, cărora le ceruse o hartă a clanurilor mafiote.

Ministrul de Interne a adăugat că, dacă Fătuloiu are impresia că a fost trădat de colegii din minister, „să spună cine sunt aceştia”.

Dan Valentin Fătuloiu declarase că Petre Tobă ar fi trebuit să ştie de corupţia din MAI, în calitatea sa de manager. Într-un interviu acordat Antenei 3, el a spus că suspectează existenţa unor legături între ofiţeri şi mafie, dar că, până la proba contrarie, trebuie acordată prezumţia de nevinovăţie.

–––––––––––––––––––––––

UPDATE joi 13.30Trăsura cu care este transportat sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Gheorghiţă Mararu, împuşcat duminică într-o cafenea din Piatra Neamţ, este trasă de patru oameni, după ce caii care fuseseră înhămaţi la caleaşcă s-au speriat, iar unul dintre ei a rupt un ham, transmite Mediafax.La scurt timp după ce au început funeraliile lui Gheorghiţă Mararu şi după ce cortegiul s-a pus în mişcare, caii înhămaţi la trăsura în care se afla sicriul s-au speriat, iar unul dintre ei a rupt un ham, astfel că a fost nevoie ca aceştia să fie deshămaţi, caleaşca fiind trasă de patru oameni.

UPDATE, miercuri, ora 17.50: Procurorul nemţean Stelian Olteanu, care l-a anchetat pe Cristian Chilat pentru asasinarea într-o cafenea din Piatra Neamţ a lui Gheorghe Mararu, a apreciat miercuri că probele vor fi mai greu de administrat de la Bucureşti decât de la Neamţ după ce cazul a fost preluat de Parchetul ICCJ, informează Mediafax.

Stelian Olteanu, care este şeful Secţiei urmărire penală din cadrul Parchetului Tribunalului Neamţ şi care a anchetat cazul în prima fază, a declarat, miercuri, că va întocmi o dispoziţie prin care dosarul va fi declinat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În ceea ce priveşte decizia de preluare a cazului de către Parchetul instanţei supreme, Olteanu a declarat: „Este decizia dumnealor. Aşa au considerat, aşa au făcut, dar consider că le va fi mult mai greu să administreze probele de la Bucureşti decât de la Neamţ. După ce va fi întocmită motivarea sentinţei prin care suspectul a fost arestat preventiv, voi întocmi o dispoziţie prin care dosarul va fi declinat Parchetului General”.

Cristian Chilat, arestat după ce l-a împuşcat mortal pe Gheorghe Mararu, într-o cafenea din Piatra Neamţ, a fost adus la Bucureşti, miercuri după-amiază, pentru a fi audiat în cadrul investigaţiei privind asasinatul, anchetă preluată, marţi, de către Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), ca urmare a diverselor acuzaţii locale lansate la adresa poliţiştilor.

„Considerentele care au stat la baza acestei propuneri au vizat complexitatea cauzei, precum şi suspiciunile care au fost lansate în spaţiul public cu privire la o eventuală părtinire în modul de soluţionare a cauzei”, informa Biroul de presă al Ministerului Public.

Presupusul autor al asasinatului de la Piatra Neamţ, Cristian Chilat, a fost arestat, luni seară, de Tribunalul Neamţ, pentru 29 de zile, fiind cercetat pentru omor deosebit de grav şi tentativă de omor.

UPDATE, ora 18.20: După ce a cerut demiterea şefului IPJ Neamţ, iar acesta a fost menţinut, cel puţin temporar, în funcţie – e drept din cauza procedurilor care nu permit destituirea fără o anchetă prealabilă şi o judecată în Consiliul de Disciplină al IGP – de ministrul Traian Igaş, secretarul de stat Dan Valentin Fătuloiu cere acum demiterea şefului Poliţiei, chestorul principal Petre Tobă, scrie evz.ro.

Potrivit legii, şeful Poliţiei Române este numit în funcţie de primul ministru la propunerea ministrului de Interne.

Cazul crimei de la Piatra-Neamţ a ajuns la Parchetul General. Procurorii secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică au preluat ancheta în care Cristian Chilat este acuzat de omor deosebit de grav.

Aproximativ 1.300 de poliţişti de la mai multe Posturi de poliţie din judeţul Neamţ, dar şi din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului ameninţă că vor demisiona, în semn de solidaritate cu şeful lor, comisarul şef Aurel Şoric. Protestul poliţiştilor survine propunerii chestorului principal Dan Valentin Fătuloiu, secretar de stat în MAI, de a-l demite pe Aurel Şoric de la şefia IPJ, ca urmare a răfuielii sângeroase între membrii principalelor clanuri din judeţ.

În replică la propunerea secretarului de stat Dan Valentin Fătuloiu de a-l demite, comisarul Şef Aurel Şoric a precizat că ministrul de interne, Traian Igaş, l-a asigurat că va rămâne în funcţie, cel puţin până la finalizarea unei anchete interne.

Comisarul şef Aurel Şoric a fost numit la conducerea IPJ Neamţ, în 2006, de acelaşi Dan Valentin Fătuloiu. Surse din serviciile de informaţii susţin că Fătuloiu – pe atunci şef al Poliţiei Române – ar fi avut pe birou, încă de la acel moment, rapoarte ale SRI şi DGIPI (serviciul secret al Internelor), care arătau că Aurel Şoric ar fi un apropiat al clanului Mararu.

––––––––––––––––––-

Şeful Poliţiei Judeţene Neamţ, comisar-şef Aurelian Şoric, a declarat, marţi cu ochii în lacrimi,  că nu a avut nicio legătură cu familia Mararu.

 „Nu am nicio legătură cu familia Mararu. Am avut o relaţie cât se poate de firească. De ce este interlop (n.r. – Gheorghiţă Mararu) pentru că dădea bani la oameni şi le lua camătă? Sunt procurori care dau bani”, a spus Şoric, într-o conferinţă de presă, la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ.

De asemenea, şeful Poliţiei Judeţene a afirmat că, prin acuzaţiile care i se aduc, presa îşi bate joc de familia sa. „Mi-am vândut un apartament de 110.000 de euro în Iaşi. L-a cumpărat un procuror. Am vândut un teren. Am fost în misiuni. Am un credit de 120.000 de euro. Şi vă bateţi joc de familia mea. (…) Provin dintr-o familie de onoare”, a spus Aurelian Şoric, potrivit Mediafax.

Presa locală a relatat că Aurelian Şoric ar avea legături cu gruparea Mararu.

Conform surselor citate, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, Aurelian Şoric, ar fi chiar vecin cu familia Mararu, de la care a cumpărat terenul de casă. Totodată, presa locală a scris că soţia lui Şoric, care este notar, ar fi parafat acte nu tocmai legale, în beneficiul unor presupuşi membri ai lumii interlope.

Aurelian Şoric a negat orice legătură cu gruparea Mararu, spunând că informaţiile în acest sens sunt răutăcioase.

Conform declaraţiei de avere, comisarul-şef Şoric deţine o vilă la Piatra Neamţ şi terenul aferent de 830 de metri pătraţi, un birou notarial în Piatra Neamţ, două terenuri intravilane în municipiul Iaşi, de 308 şi 675 metri pătraţi şi un autoturism Kia. El are un credit bancar angajat în 2008 cu scadenţa în 2033 în valoare de 167.000 franci elveţieni. Salariul lui pentru întreg anul 2008 a fost de 74.100 de lei, la care se adaugă norma de hrană şi echipament în sumă de 8.400 de lei, în timp ce al soţiei, notar stagiar, a fost de 9.600 lei.

Şeful Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică, chestor şef de poliţie Dan Valentin Fătuloiu, care a mers la Piatra Neamţ în urma asasinatului comis asupra fraţilor Gheorghiţă şi Bogdan Mararu, cunoscuţi membri ai lumii interlope, a propus ministrului de Interne, Traian Igaş, schimbarea din funcţie a şefului Poliţiei Neamţ, comisar-şef Aurelian Vasea Şoric, pentru management defectuos.

Poliţiştii nemţeni au sărit în apărarea şefului IPJ. Aproxiamtiv 1.300 de angajaţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie din Timiş au ieşit în faţa sediului instituţiei şi ameninţă că îşi vor da şi ei demisia dacă  Aurelian Şoric va fi eliberat din funcţie.

„Vrem să ne dăm demisia ca semn de protest faţă de hotărârea luată de a-l demite pe Aurelian Şoric. Noi considerăm că demiterea inspectorului şef este asemuită cu demiterea noastră. Pierderea calităţii şi credibilităţii dânsului este egală cu pierderea credibilităţii noastre”, a spus un poliţist.

Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie din România îl susţine, de asemenea, pe Şoric.

„În opinia noastră incidentul petrecut în Piatra Neamţ în data de 14.11.2010 nu este o consecinţă a managementului defectuos al comisarului şef Aurelian-Vasea Şoric, ci este rezultatul mai multor factori ce nu intră în atribuţiile organelor de poliţie, după cum urmează: adoptarea unor legi deficitare,  pline de „portiţe” create, fie prin incompetenţa celor care le-au emis, fie prin „grija unor binevoitori” cu interese în anumite domenii”, se arată într-un comunicat de presă al sindicatului.

0 comentariu

Liviu 30-05-2010 - 21:13

Ca ne contrazicem este firesc dar va rog sa stati putin sa analizati cum o facem !!!

Sa incepem cu autoarea articolului care scrie despre lucruri binecunoscute, dar care pare ca nu cunoaste cauzele si nu are curajul sa faca pasul inainte hotarator in a le recunoaste … Mai mult decat atat: vorbeste de niste „exceptii” ca si cand acestea nu ar fi dintre noi, printre noi !!! AILANTII A fost intotdeauna de vina …

In continuare i-as remarca pe cei care cu adevarat au avut dintotdeauna o pozitie constructiva, care au criticat si pana acum chiar si tagma din care fac parte, care chiar au muncit si au facut ceva cu adevarat in tara asta, dar care sunt luati in bascalia tipic romaneasca de toti smecherasii de pe forum, toti Boboceii de pe forum care le stiu pe toate precum conu’ Leonida, in bunul renume romanesc …

Si mai sugestiv este faptul ca cei care critica si-si dau aere de mari cunoscatori nici macar nu mai traiesc in tara si platesc taxe in alte tari ! Ipocrizie ieftina si spirit cetatenesc ipocrit !!! Au ramas aceeasi romani si cu fiecare comentariu dovedesc ca tot moartea caprei vecinului le este mai aproape … Calugaru este poate singurul care spune lucrurilor pe nume asa cum a facut-o dintotdeauna !

Adevarul este ca noi facem totul in stilul „romanesc” … A distruge spiritul copiilor prin minciuna si manipulare este o crima chiar mai mare decat a lasa sa moara un bolnav in spital !!! A macina nervii unuia care te plateste stiind pe deasupra ca cele ce le sustii nu sunt corecte este o atentare clara la fiinta umana ! Treaba cu „sistemu’ gaunos” si cu „ailantii E de vina nu noi” este o prostie care se trasmite din tata in fiu !!! Comportarea ca un vataf atunci cand ai ajuns sef este de asemenea o boala grea de care nu stiu daca si cand vom scapa … Iar cea mai grava dintre toate este slugarnicia si sufletul de sluga ! cand ne vom vindeca de ea atunci vom putea sa fim !!!

1 4 5 6

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult