Acasa Actualitate-InternaInvestigatii UPDATE: Crima de la Piatra. Soric zburat!

UPDATE: Crima de la Piatra. Soric zburat!

scris de Ziua Veche
10 afisari

 

Comisarul Aurelian SoricUPDATE, luni, ora 14.20: Prefectul de Neamţ a avizat favorabil solicitarea de eliberare din funcţie a şefului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ, Aurelian Vasea Şoric.


Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, i-a recomandat, luni, secretarului de stat în MAI Dan Fătuloiu să se abţină de la declaraţii până la finalizarea raportului intern. Recomandarea vine după ce Fătuloiu a declarat că ar fi fost trădat de colegi din minister.

„Am auzit ce a declarat Dan Fătuloiu despre trădarea sa. Îi recomand să se abţină de la alte declaraţii, până la finalizarea raportului”, a spus Igaş, potrivit Antena 3.ro, răspunzând astfel unei întrebări referitoare la afirmaţiile lui Fătuloiu potrivit căruia ar fi fost „trădat” de „colegii de la Economic” din MAI, cărora le ceruse o hartă a clanurilor mafiote.

Ministrul de Interne a adăugat că, dacă Fătuloiu are impresia că a fost trădat de colegii din minister, „să spună cine sunt aceştia”.

Dan Valentin Fătuloiu declarase că Petre Tobă ar fi trebuit să ştie de corupţia din MAI, în calitatea sa de manager. Într-un interviu acordat Antenei 3, el a spus că suspectează existenţa unor legături între ofiţeri şi mafie, dar că, până la proba contrarie, trebuie acordată prezumţia de nevinovăţie.

–––––––––––––––––––––––

UPDATE joi 13.30Trăsura cu care este transportat sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Gheorghiţă Mararu, împuşcat duminică într-o cafenea din Piatra Neamţ, este trasă de patru oameni, după ce caii care fuseseră înhămaţi la caleaşcă s-au speriat, iar unul dintre ei a rupt un ham, transmite Mediafax.La scurt timp după ce au început funeraliile lui Gheorghiţă Mararu şi după ce cortegiul s-a pus în mişcare, caii înhămaţi la trăsura în care se afla sicriul s-au speriat, iar unul dintre ei a rupt un ham, astfel că a fost nevoie ca aceştia să fie deshămaţi, caleaşca fiind trasă de patru oameni.

UPDATE, miercuri, ora 17.50: Procurorul nemţean Stelian Olteanu, care l-a anchetat pe Cristian Chilat pentru asasinarea într-o cafenea din Piatra Neamţ a lui Gheorghe Mararu, a apreciat miercuri că probele vor fi mai greu de administrat de la Bucureşti decât de la Neamţ după ce cazul a fost preluat de Parchetul ICCJ, informează Mediafax.

Stelian Olteanu, care este şeful Secţiei urmărire penală din cadrul Parchetului Tribunalului Neamţ şi care a anchetat cazul în prima fază, a declarat, miercuri, că va întocmi o dispoziţie prin care dosarul va fi declinat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În ceea ce priveşte decizia de preluare a cazului de către Parchetul instanţei supreme, Olteanu a declarat: „Este decizia dumnealor. Aşa au considerat, aşa au făcut, dar consider că le va fi mult mai greu să administreze probele de la Bucureşti decât de la Neamţ. După ce va fi întocmită motivarea sentinţei prin care suspectul a fost arestat preventiv, voi întocmi o dispoziţie prin care dosarul va fi declinat Parchetului General”.

Cristian Chilat, arestat după ce l-a împuşcat mortal pe Gheorghe Mararu, într-o cafenea din Piatra Neamţ, a fost adus la Bucureşti, miercuri după-amiază, pentru a fi audiat în cadrul investigaţiei privind asasinatul, anchetă preluată, marţi, de către Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), ca urmare a diverselor acuzaţii locale lansate la adresa poliţiştilor.

„Considerentele care au stat la baza acestei propuneri au vizat complexitatea cauzei, precum şi suspiciunile care au fost lansate în spaţiul public cu privire la o eventuală părtinire în modul de soluţionare a cauzei”, informa Biroul de presă al Ministerului Public.

Presupusul autor al asasinatului de la Piatra Neamţ, Cristian Chilat, a fost arestat, luni seară, de Tribunalul Neamţ, pentru 29 de zile, fiind cercetat pentru omor deosebit de grav şi tentativă de omor.

UPDATE, ora 18.20: După ce a cerut demiterea şefului IPJ Neamţ, iar acesta a fost menţinut, cel puţin temporar, în funcţie – e drept din cauza procedurilor care nu permit destituirea fără o anchetă prealabilă şi o judecată în Consiliul de Disciplină al IGP – de ministrul Traian Igaş, secretarul de stat Dan Valentin Fătuloiu cere acum demiterea şefului Poliţiei, chestorul principal Petre Tobă, scrie evz.ro.

Potrivit legii, şeful Poliţiei Române este numit în funcţie de primul ministru la propunerea ministrului de Interne.

Cazul crimei de la Piatra-Neamţ a ajuns la Parchetul General. Procurorii secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică au preluat ancheta în care Cristian Chilat este acuzat de omor deosebit de grav.

Aproximativ 1.300 de poliţişti de la mai multe Posturi de poliţie din judeţul Neamţ, dar şi din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului ameninţă că vor demisiona, în semn de solidaritate cu şeful lor, comisarul şef Aurel Şoric. Protestul poliţiştilor survine propunerii chestorului principal Dan Valentin Fătuloiu, secretar de stat în MAI, de a-l demite pe Aurel Şoric de la şefia IPJ, ca urmare a răfuielii sângeroase între membrii principalelor clanuri din judeţ.

În replică la propunerea secretarului de stat Dan Valentin Fătuloiu de a-l demite, comisarul Şef Aurel Şoric a precizat că ministrul de interne, Traian Igaş, l-a asigurat că va rămâne în funcţie, cel puţin până la finalizarea unei anchete interne.

Comisarul şef Aurel Şoric a fost numit la conducerea IPJ Neamţ, în 2006, de acelaşi Dan Valentin Fătuloiu. Surse din serviciile de informaţii susţin că Fătuloiu – pe atunci şef al Poliţiei Române – ar fi avut pe birou, încă de la acel moment, rapoarte ale SRI şi DGIPI (serviciul secret al Internelor), care arătau că Aurel Şoric ar fi un apropiat al clanului Mararu.

––––––––––––––––––-

Şeful Poliţiei Judeţene Neamţ, comisar-şef Aurelian Şoric, a declarat, marţi cu ochii în lacrimi,  că nu a avut nicio legătură cu familia Mararu.

 „Nu am nicio legătură cu familia Mararu. Am avut o relaţie cât se poate de firească. De ce este interlop (n.r. – Gheorghiţă Mararu) pentru că dădea bani la oameni şi le lua camătă? Sunt procurori care dau bani”, a spus Şoric, într-o conferinţă de presă, la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ.

De asemenea, şeful Poliţiei Judeţene a afirmat că, prin acuzaţiile care i se aduc, presa îşi bate joc de familia sa. „Mi-am vândut un apartament de 110.000 de euro în Iaşi. L-a cumpărat un procuror. Am vândut un teren. Am fost în misiuni. Am un credit de 120.000 de euro. Şi vă bateţi joc de familia mea. (…) Provin dintr-o familie de onoare”, a spus Aurelian Şoric, potrivit Mediafax.

Presa locală a relatat că Aurelian Şoric ar avea legături cu gruparea Mararu.

Conform surselor citate, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, Aurelian Şoric, ar fi chiar vecin cu familia Mararu, de la care a cumpărat terenul de casă. Totodată, presa locală a scris că soţia lui Şoric, care este notar, ar fi parafat acte nu tocmai legale, în beneficiul unor presupuşi membri ai lumii interlope.

Aurelian Şoric a negat orice legătură cu gruparea Mararu, spunând că informaţiile în acest sens sunt răutăcioase.

Conform declaraţiei de avere, comisarul-şef Şoric deţine o vilă la Piatra Neamţ şi terenul aferent de 830 de metri pătraţi, un birou notarial în Piatra Neamţ, două terenuri intravilane în municipiul Iaşi, de 308 şi 675 metri pătraţi şi un autoturism Kia. El are un credit bancar angajat în 2008 cu scadenţa în 2033 în valoare de 167.000 franci elveţieni. Salariul lui pentru întreg anul 2008 a fost de 74.100 de lei, la care se adaugă norma de hrană şi echipament în sumă de 8.400 de lei, în timp ce al soţiei, notar stagiar, a fost de 9.600 lei.

Şeful Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică, chestor şef de poliţie Dan Valentin Fătuloiu, care a mers la Piatra Neamţ în urma asasinatului comis asupra fraţilor Gheorghiţă şi Bogdan Mararu, cunoscuţi membri ai lumii interlope, a propus ministrului de Interne, Traian Igaş, schimbarea din funcţie a şefului Poliţiei Neamţ, comisar-şef Aurelian Vasea Şoric, pentru management defectuos.

Poliţiştii nemţeni au sărit în apărarea şefului IPJ. Aproxiamtiv 1.300 de angajaţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie din Timiş au ieşit în faţa sediului instituţiei şi ameninţă că îşi vor da şi ei demisia dacă  Aurelian Şoric va fi eliberat din funcţie.

„Vrem să ne dăm demisia ca semn de protest faţă de hotărârea luată de a-l demite pe Aurelian Şoric. Noi considerăm că demiterea inspectorului şef este asemuită cu demiterea noastră. Pierderea calităţii şi credibilităţii dânsului este egală cu pierderea credibilităţii noastre”, a spus un poliţist.

Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie din România îl susţine, de asemenea, pe Şoric.

„În opinia noastră incidentul petrecut în Piatra Neamţ în data de 14.11.2010 nu este o consecinţă a managementului defectuos al comisarului şef Aurelian-Vasea Şoric, ci este rezultatul mai multor factori ce nu intră în atribuţiile organelor de poliţie, după cum urmează: adoptarea unor legi deficitare,  pline de „portiţe” create, fie prin incompetenţa celor care le-au emis, fie prin „grija unor binevoitori” cu interese în anumite domenii”, se arată într-un comunicat de presă al sindicatului.

0 comentariu

sorin vanu 29-05-2010 - 15:28

Tanti Aglaia,

Articolul e scris din cot. Dovedeste multa prostie. In urma acestui articol eu as scrie unul care sa se intituleze: De ce nu am nici un fel de simpatie pentru prosti?
Lasand la o parte generalizarile de doi lei (medicii, politistii, profesorii) la primarie nu sunt functionari publici, mai Gabi Moroianu. Puneti naibii mana pe carte si va documentati. Presa a devenit adapost pentru toti cretinii?

jan dinu 29-05-2010 - 16:21

Fura – fura tot romanul…
La fel face ca jupinul …
Totzi’s o apa shi-un pamint
Facind tzara un mormint !!

Plecati oriunde – plecati…
Inapoi nu va uitati ,,,
S-a ramina cei cu – „SIN „…
Cu belele shi mult chin ..!

Plecati – urgent – plecati …
Nu-i de voi azi in Carpati …
Tzara este vinduta
Pe shpaga doar in valuta !!

Plecati – evadati – plecati …
De foame miine – scapati …
Ca in Romania voastra
Totul e numai – napasta – !

JD

jan dinu 29-05-2010 - 16:34

Fiecare – celula (biologica ) este
o cangrena netratabila – shi ei shtiu
asta .
Simpatia mea pentru darimarea
–- „misticului romanesc” –-
al existentei lor gregare !

Jan Dinu – Portland -USA

caramache 29-05-2010 - 16:38

Ba Madular_De_ Labelar,
Este evident faptul ca komuist ai fost, komuist bujetivor esti si kkomuist bujetivor pensioner vei fi ( daca nu te-apuka pin’atunci infarktul, ca comotia cerebrala nu-i nici-o sansa s-o patesti ca de creier lipsa esti )
Nu vrei sa accepti ca numai profesorii de liceu sa poata da meditatii sa aiba si ei un folos de pe urma statului nemilos. Ce ba kretinake iuniversitarake, vrei sa se aplice si dupa ’89 Legea cererii si ofertei fantoma cind romanul cerea pui si partidu’i oferea “ nu pui” pe tava? Evident ca cu noua ocarmuire ti s-a taiat macaroana sa dai meditatii la tehnologie ( iunivrersitara bineinteles –tecknologia marelui transistor tiribomba tiristor rumanesck ), sau sa mai iei si tu o spaga de tras la saiba sa pui o voarba draga pe la aia care examineaza un tampit de loaza cu industrialul la baza sa devina enjeniar cetatzian pompiar pe banda rulanta diplomat.
P.S.
Io n-am fakut liceul ca nu putusi den kauza de origine nesanatoasa. Si nici la shkola de tablagii de atza cu sarma’n nas sip e fatza nu putui intra ca tine – jenialul ce puse sfoara sa intre korentu’ lu’ Ilici la latrine porcine. Hai zigtir de imbecil tampit platit ca cadru iuniversitar fara de habar.

sarac si cinstit 29-05-2010 - 16:55

Bade,

compiuterul nu ni s-a dat sa scriem musai pe forum. Daca ai ceva personal cu D.na Gabi Moroianu, scrie-i pe mesinger.

jan dinu 29-05-2010 - 17:34

Doar orbii nu le vad – shi idiotzii care le ignora !Noroc ca avem „biserica nationala „
care trage clopotele mortilor shi
viilor care sunt pe cale de disparitie !!

JD

M_D_L 29-05-2010 - 17:34

Scrii un fel de compuneri din imaginatie, ca atunci cand erai la gimnaziu.
Tin sa te informez ca in Romania s-a mai si muncit, chiar serios, dar nu peste tot. Se pare ca tu ai amintiri dintr-un loc de munca unde se tragea pisica de coada. Nici eu nu m-am spetit muncind (m-a ferit Cel de Sus de nasoleli din astea), dar asta nu inseamna ca unii nu au dus greul. Tot ce s-a facut pana acum, si care in mare parte s-a furat, s-a facut cu sudoarea unora care au pus osul la treaba. Nu poti sa-i faci pe toti chiulai, ca nu este corect.

M_D_L 29-05-2010 - 17:41

Eu am salariul brut mai mic decat al dvs, dar netul este mai mare, deci nu aveti numai 1000 de lei salariul net.
„Spin” nu vine de la invarteala ? Nu invartiti nicio afacere ? Sunt multi pe forumul asta care se dau drept soferi sau mai stiu eu ce altceva, car numai ei stiu ce sunt in realitate.

Pribeagul 29-05-2010 - 17:57

Mai… tuguiatule,
nu ti-a spus maicuta ta ca nu-i frumos sa strigi dupa oamenii care trec pe strada? Daca ai ceva nelamuriri, saluta frumos, intreaba si ti se va raspunde.

Urmasul dacilor liberi

Edith 30-05-2010 - 04:13

Stimata Doamna,

Articolul dvs. este scris cu instrumentele unui elev sub-mediocru de gimnaziu..rural.

Antipatiile dvs. fac parte dintr-o ideologie cu care presa hraneste acest popor amarit de ani buni., dar si din adinci complexe de inferioritate pe care le inteleg.

Nu are nicio noima ce spuneti.

Serviciul public este fundamental in orice societate.

Nu tot ce e serviciu public este „bugetar”.Dvs. faceti confuzie intre clasa politica si administratia centrala si respectiv cetateni.

Curba de sacrificiu impusa de patronate trebuie administrata tuturor cetatenilor, progresiv in functie de venituri.

Personal sunt nemultumita de PROSTIA, incultura si mitocanetul romanesc, in orice forma de manifestare. In privat situatia resursei umane este si mai dezastruasa. Daca nu ar fi asa, atunci noi NU am avea bogatasi de mucava si economie de chirpici.

Singurii oameni folositori in acesta tara sunt in educatie si sanatate.
Privatul speculativ, clientelar, corupt, mercantil , ineficace si NAREFORMAT ne tiraste pe toti in mocirla.

Pe vremuri oamenii ca dvs. cintau „omagii” conducatorului iubit, ca sa mai capete de-o ciorba. Acum aveti „conducatori” mai darnici.

M-ati intristat profund stricindu-mi si bruma de buna dispozitie restanta.

PS. nu sunt bugetar, nici macar nu locuiesc in tara ,…dar eu asa timpenie nu am mai citit in presa normala din lumea civilizata.

S. Lupsa 30-05-2010 - 04:31

E lipsit de logica ceea ce afirmati.
Daca pe dumneavoastra se gaseste un patron suficient de prost sa va plateasca pentru astfel de „compuneri”…atunci inseamna ca cei pe care dvs. ii huliti in bloc si expuneti ca „dushmani ai boborului” ca pe vremea stalinismului…sunt mai buni ca dvs….ceea ce explica si „patosul revolutionar” care va anima.

Daca ati dori sa aflati adevarul , v-ati documenta asupra cifrelor si indicatorilor care atesta activitatea fiecarui cetatean.

E mizerabil, contra-productiv si ilogic sa propagati astfel de ideologii vetuste, sa sugerati angajatilor de la patron ca dinsii n-au basca sau asigurari din cauza pompierului sau invatatoarei . Adevarul e cu totul altul iar dvs, incercati sa-l ascundeti.

Patronatele fac greva fiscala. Asigurarile platite la privat sunt la nivelul salariului MINIM si NU pentru toti angajatii. Sistemul public fiind singurul in care se platesc asigurarile la vedere ..rezulta, logic :
– actualele masuri vor duce la o SCADERE a incasarilor bugetare si nu la o crestere a acestora.
– nu privatul le da lor leafa…ci dimpotriva, acesti angajati „la vedere” platesc pensiile si asigurarile celorlalti.
– daca in sistemul privat s-ar munci si fiscaliza munca onest…atunci.. la cita bogatie circula pe strada…Romania NU ar trebui sa aiba probleme.

In cazul dvs. sunt doar 2 ipoteze:
1. dvs. nu intelegeti intrucit nu aveti mecanismele , instructia si informatia necesara.
2. dvs faceti parte din acea categorie de insi cu moralitatea flasca…scrieti orice vi se spune , ca si cum n-ar avea importanta ( e plina „media” de asa ceva).

celebrul cintec „prostia la putere” se referea si la „puterea” „organelor noastre de presa”….

Tatiana 30-05-2010 - 04:55

Am gasit pe formatul dvs. online si un osndaj la care citorii ziarului se pronunta in proportie de peste 50% IN FAVOAREA protestelor .

Dvs. nu vi se pare ciudat ca daca , sa zice, Gigel sparge o fereastra….sa-i punem sa plateasca pe copiii care n-au jucat fotbal in curtea scolii???

dar daca vecinul de la 7 lasa apa sa curga si inunda tot blocul…de ce-ar trebui sa platim cu totii „in solidar” reparatiile???

Nu va dati seama ca sunteti manipulati?//
sau, daca va dati seama, dc va solidarizati cu manipulatorii???

Aici nu e vorba de politica si de economie pura…Se produce un jaf monstruos la adresa TUTUROR cetatenilor.
Nu exista „public” si „privat” ..exista doar interesele patronale ..opuse intereselor cetatenesti.
daca dvs. ati dori cu adevarat serviciu public de calitate ,a tunci ati milita prin media pentru platirea taxelor si cas de catre patronate, eliminarea fraudei si evaziunii fiscale in mediul de „afaceri”, prezervarea drepturilor fundamentale la viata si educatie pentru toti cetatenii, alocari suplimentare pntru sectoarele de necesitate si taierea exceselor in zonele administrative.
de peste 60 de ani tara acesta de moalfe se razbuna pe intelectuali.
Nu mai ramine decit sa mai faceti un canal…unde dvs. ati fi gardianca.

spin 30-05-2010 - 05:28

dialog la infinit- nu vad nici un coma-entariu in aparare a unui functionar spagar sau a unui medic cu tariful fix sau a unui profesor care iti ofera o singura varianta -pregatire cu plata sau etc, etc,ceva care sa le argumenteze modul cum isi fac treaba acolo unde sint.Desigur semnatara articolului a subliniat ca sint si oameni „mai bizari” care isi fac treaba fara mofturi si pretentii de savanti DAR FOARTE PUTINI.Nu-mi pare bine de raul altuia dar nu pot uita o asistenta din spitalul roman care m-a lasat sa -mi rog moartea de durere intr-o criza renala, in loc sa-mi aplice o perfuzie de ameliorare cum de altfel ma rog pentru sanatatea doctorului abdulah din acelasi spital care la o complicatie din medicatie era in stare sa-mi deschida abdomenul doar sa salveze o viata asa ca sint si oameni care isi fac treaba {si e musulman) Sa fiti iubiti domnilor bugetari oriunde si oricum v-ati face treaba-dar e timpul sa se aleaga apele

Cristian 30-05-2010 - 05:43

articolul de fatza ( dak putem sa-l numim asha) face o amestactura indigesta intre simpatii\antipatii\perceptzii …shi respectiv masurile salariale care NU diferentiaza .
la fel shi dvs., amestecatzi nishte clishee shi imprejurari personale..cu alte lucruri pe care nu le cunoashtetzi.

Una e ca avem sau nu avem un serviciu public adecvat si ALTA e cum procedam.
Nu va amagitzi . Nu va fi mai bine ci doar din rau in mai rau, pentru ca niciuna din masurile propuse nu duce la ameliorare.

Gandire simplista shi primitiva.

spin 30-05-2010 - 05:45

Nu,brutul era cam de1380roni dar diferenta o reprezinta salarul mediu pe societate sialte taxe pe care patronul le are cu fiecare angajat bani pe care patronul ii da .Iar spin cred ca mi-a venit ideea ca le stau ca un os de peste in git celor de acolo la cita nesimtire este si intr-un colectiv asa mare-apropo pentru ca mi-am cerut drepturile am fost de doua ori in comisia de disciplina asa ca nu sant partinitor cu privatii unde se petrec lucruri pe care nici nu le banuiti . sa fiti destepti si fara frica eu va salut…

1 2 3 4 5 6

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult