Acasa Actualitate-InternaInvestigatii UPDATE: Crima de la Piatra. Soric zburat!

UPDATE: Crima de la Piatra. Soric zburat!

scris de Ziua Veche
10 afisari

 

Comisarul Aurelian SoricUPDATE, luni, ora 14.20: Prefectul de Neamţ a avizat favorabil solicitarea de eliberare din funcţie a şefului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ, Aurelian Vasea Şoric.


Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, i-a recomandat, luni, secretarului de stat în MAI Dan Fătuloiu să se abţină de la declaraţii până la finalizarea raportului intern. Recomandarea vine după ce Fătuloiu a declarat că ar fi fost trădat de colegi din minister.

„Am auzit ce a declarat Dan Fătuloiu despre trădarea sa. Îi recomand să se abţină de la alte declaraţii, până la finalizarea raportului”, a spus Igaş, potrivit Antena 3.ro, răspunzând astfel unei întrebări referitoare la afirmaţiile lui Fătuloiu potrivit căruia ar fi fost „trădat” de „colegii de la Economic” din MAI, cărora le ceruse o hartă a clanurilor mafiote.

Ministrul de Interne a adăugat că, dacă Fătuloiu are impresia că a fost trădat de colegii din minister, „să spună cine sunt aceştia”.

Dan Valentin Fătuloiu declarase că Petre Tobă ar fi trebuit să ştie de corupţia din MAI, în calitatea sa de manager. Într-un interviu acordat Antenei 3, el a spus că suspectează existenţa unor legături între ofiţeri şi mafie, dar că, până la proba contrarie, trebuie acordată prezumţia de nevinovăţie.

–––––––––––––––––––––––

UPDATE joi 13.30Trăsura cu care este transportat sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Gheorghiţă Mararu, împuşcat duminică într-o cafenea din Piatra Neamţ, este trasă de patru oameni, după ce caii care fuseseră înhămaţi la caleaşcă s-au speriat, iar unul dintre ei a rupt un ham, transmite Mediafax.La scurt timp după ce au început funeraliile lui Gheorghiţă Mararu şi după ce cortegiul s-a pus în mişcare, caii înhămaţi la trăsura în care se afla sicriul s-au speriat, iar unul dintre ei a rupt un ham, astfel că a fost nevoie ca aceştia să fie deshămaţi, caleaşca fiind trasă de patru oameni.

UPDATE, miercuri, ora 17.50: Procurorul nemţean Stelian Olteanu, care l-a anchetat pe Cristian Chilat pentru asasinarea într-o cafenea din Piatra Neamţ a lui Gheorghe Mararu, a apreciat miercuri că probele vor fi mai greu de administrat de la Bucureşti decât de la Neamţ după ce cazul a fost preluat de Parchetul ICCJ, informează Mediafax.

Stelian Olteanu, care este şeful Secţiei urmărire penală din cadrul Parchetului Tribunalului Neamţ şi care a anchetat cazul în prima fază, a declarat, miercuri, că va întocmi o dispoziţie prin care dosarul va fi declinat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În ceea ce priveşte decizia de preluare a cazului de către Parchetul instanţei supreme, Olteanu a declarat: „Este decizia dumnealor. Aşa au considerat, aşa au făcut, dar consider că le va fi mult mai greu să administreze probele de la Bucureşti decât de la Neamţ. După ce va fi întocmită motivarea sentinţei prin care suspectul a fost arestat preventiv, voi întocmi o dispoziţie prin care dosarul va fi declinat Parchetului General”.

Cristian Chilat, arestat după ce l-a împuşcat mortal pe Gheorghe Mararu, într-o cafenea din Piatra Neamţ, a fost adus la Bucureşti, miercuri după-amiază, pentru a fi audiat în cadrul investigaţiei privind asasinatul, anchetă preluată, marţi, de către Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), ca urmare a diverselor acuzaţii locale lansate la adresa poliţiştilor.

„Considerentele care au stat la baza acestei propuneri au vizat complexitatea cauzei, precum şi suspiciunile care au fost lansate în spaţiul public cu privire la o eventuală părtinire în modul de soluţionare a cauzei”, informa Biroul de presă al Ministerului Public.

Presupusul autor al asasinatului de la Piatra Neamţ, Cristian Chilat, a fost arestat, luni seară, de Tribunalul Neamţ, pentru 29 de zile, fiind cercetat pentru omor deosebit de grav şi tentativă de omor.

UPDATE, ora 18.20: După ce a cerut demiterea şefului IPJ Neamţ, iar acesta a fost menţinut, cel puţin temporar, în funcţie – e drept din cauza procedurilor care nu permit destituirea fără o anchetă prealabilă şi o judecată în Consiliul de Disciplină al IGP – de ministrul Traian Igaş, secretarul de stat Dan Valentin Fătuloiu cere acum demiterea şefului Poliţiei, chestorul principal Petre Tobă, scrie evz.ro.

Potrivit legii, şeful Poliţiei Române este numit în funcţie de primul ministru la propunerea ministrului de Interne.

Cazul crimei de la Piatra-Neamţ a ajuns la Parchetul General. Procurorii secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică au preluat ancheta în care Cristian Chilat este acuzat de omor deosebit de grav.

Aproximativ 1.300 de poliţişti de la mai multe Posturi de poliţie din judeţul Neamţ, dar şi din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului ameninţă că vor demisiona, în semn de solidaritate cu şeful lor, comisarul şef Aurel Şoric. Protestul poliţiştilor survine propunerii chestorului principal Dan Valentin Fătuloiu, secretar de stat în MAI, de a-l demite pe Aurel Şoric de la şefia IPJ, ca urmare a răfuielii sângeroase între membrii principalelor clanuri din judeţ.

În replică la propunerea secretarului de stat Dan Valentin Fătuloiu de a-l demite, comisarul Şef Aurel Şoric a precizat că ministrul de interne, Traian Igaş, l-a asigurat că va rămâne în funcţie, cel puţin până la finalizarea unei anchete interne.

Comisarul şef Aurel Şoric a fost numit la conducerea IPJ Neamţ, în 2006, de acelaşi Dan Valentin Fătuloiu. Surse din serviciile de informaţii susţin că Fătuloiu – pe atunci şef al Poliţiei Române – ar fi avut pe birou, încă de la acel moment, rapoarte ale SRI şi DGIPI (serviciul secret al Internelor), care arătau că Aurel Şoric ar fi un apropiat al clanului Mararu.

––––––––––––––––––-

Şeful Poliţiei Judeţene Neamţ, comisar-şef Aurelian Şoric, a declarat, marţi cu ochii în lacrimi,  că nu a avut nicio legătură cu familia Mararu.

 „Nu am nicio legătură cu familia Mararu. Am avut o relaţie cât se poate de firească. De ce este interlop (n.r. – Gheorghiţă Mararu) pentru că dădea bani la oameni şi le lua camătă? Sunt procurori care dau bani”, a spus Şoric, într-o conferinţă de presă, la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ.

De asemenea, şeful Poliţiei Judeţene a afirmat că, prin acuzaţiile care i se aduc, presa îşi bate joc de familia sa. „Mi-am vândut un apartament de 110.000 de euro în Iaşi. L-a cumpărat un procuror. Am vândut un teren. Am fost în misiuni. Am un credit de 120.000 de euro. Şi vă bateţi joc de familia mea. (…) Provin dintr-o familie de onoare”, a spus Aurelian Şoric, potrivit Mediafax.

Presa locală a relatat că Aurelian Şoric ar avea legături cu gruparea Mararu.

Conform surselor citate, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, Aurelian Şoric, ar fi chiar vecin cu familia Mararu, de la care a cumpărat terenul de casă. Totodată, presa locală a scris că soţia lui Şoric, care este notar, ar fi parafat acte nu tocmai legale, în beneficiul unor presupuşi membri ai lumii interlope.

Aurelian Şoric a negat orice legătură cu gruparea Mararu, spunând că informaţiile în acest sens sunt răutăcioase.

Conform declaraţiei de avere, comisarul-şef Şoric deţine o vilă la Piatra Neamţ şi terenul aferent de 830 de metri pătraţi, un birou notarial în Piatra Neamţ, două terenuri intravilane în municipiul Iaşi, de 308 şi 675 metri pătraţi şi un autoturism Kia. El are un credit bancar angajat în 2008 cu scadenţa în 2033 în valoare de 167.000 franci elveţieni. Salariul lui pentru întreg anul 2008 a fost de 74.100 de lei, la care se adaugă norma de hrană şi echipament în sumă de 8.400 de lei, în timp ce al soţiei, notar stagiar, a fost de 9.600 lei.

Şeful Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică, chestor şef de poliţie Dan Valentin Fătuloiu, care a mers la Piatra Neamţ în urma asasinatului comis asupra fraţilor Gheorghiţă şi Bogdan Mararu, cunoscuţi membri ai lumii interlope, a propus ministrului de Interne, Traian Igaş, schimbarea din funcţie a şefului Poliţiei Neamţ, comisar-şef Aurelian Vasea Şoric, pentru management defectuos.

Poliţiştii nemţeni au sărit în apărarea şefului IPJ. Aproxiamtiv 1.300 de angajaţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie din Timiş au ieşit în faţa sediului instituţiei şi ameninţă că îşi vor da şi ei demisia dacă  Aurelian Şoric va fi eliberat din funcţie.

„Vrem să ne dăm demisia ca semn de protest faţă de hotărârea luată de a-l demite pe Aurelian Şoric. Noi considerăm că demiterea inspectorului şef este asemuită cu demiterea noastră. Pierderea calităţii şi credibilităţii dânsului este egală cu pierderea credibilităţii noastre”, a spus un poliţist.

Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie din România îl susţine, de asemenea, pe Şoric.

„În opinia noastră incidentul petrecut în Piatra Neamţ în data de 14.11.2010 nu este o consecinţă a managementului defectuos al comisarului şef Aurelian-Vasea Şoric, ci este rezultatul mai multor factori ce nu intră în atribuţiile organelor de poliţie, după cum urmează: adoptarea unor legi deficitare,  pline de „portiţe” create, fie prin incompetenţa celor care le-au emis, fie prin „grija unor binevoitori” cu interese în anumite domenii”, se arată într-un comunicat de presă al sindicatului.

0 comentariu

jan dinu 30-05-2010 - 05:55

Vin in sprijinul spuselor d-stra pentru
intari argumentele expuse destul de clar
in dialogul cu forumistii Zilei .
EU fiind mai vechi aici nu prea cred
ca puteti convinge veteranii de aici
care sunt destul de suspicioshi la noile
nickuri – nume care apar acum inaintea unei „furtuni „ale opozitiei la acest timp
de mare criza romaneasca – europeana shi globala .Mi-a atras atentia unele remarci privind – evaziunea fiscala -care daca s-ar corecta prin colectare justa ar fi bani spre a mentine „mecanismul functionaresc ” chiar daca randamentul muncii (asha dupa cum cetatenii )nu sunt la nivelul asteoptarilor . Stiu ca sunteti o – intelectula doctorata cu 2-3-4 diplome shi cu toata pregatirea ce-o aveti nu sunti satisfacuta din plin pentru aportul care-l aduceti societatii .
Deci ce-i de facut (cum spuneau Lenin-isti?? Poate avea incredere „partidul „ca va puteti aduce aportul neprecupetit pentru cauza social- democrata shi liberala – prin actiuni chiar revolutionare ?? Aveti cuvintul shi chiar intuiti – deznodamintul …!
JD-USA

amiba 30-05-2010 - 05:57

mai ia si dumneata cu putina gramatica , ca nu strica nici in mediul privat.
E adevarat ca aveti un prost exemplu in „autoarea” acestui articolash …dar ..sunteti tina, nu e timpul pierdut.

da’ la privata, acolea, angajaza si cu studiile la ID ????

jan dinu 30-05-2010 - 06:04

Dar nu de la Geoana …ca el e ocupat
cu Mihaela – „dragostea mea „- …fara aluzii la Anna Birchall …
JD

Tatiana 30-05-2010 - 06:08

Cunosc tipologia dvs. de forumist dezlanat in idei , care isi „marcheaza teritoriul” si se erijeaza in detinatorul adevarului.
Cunosc si hotarirea ideologica cu care actionati neobosit pentru infaptuirea oricarei societati …vi se cere.
Nu aveti nuante,…da’ deloc.
Cred sincer ca daca sunteti in sua sunteti pe wellfare …ca altfel nu se poate, in cazul dvs.
Chiar nu vedeti ce se intimpla?
Amestecati politica in chestiuni strict tehnice. Aici NU e vorba de politica ci de scheme logice de calcul si gindire analitica.

Bunaoara se poate demonstra aritmetic faptul ca incasarile la buget VOR scadea …fara a fi compensate de scaderile salariale.

Iar articolul e deosebit de prost. Daca noi mai putem bate cimpii pe forum…d’apoi jurnalista care are proasat inspiratie sa-si mai puna si poza…nu are nicio scuza.

Dany Rom 30-05-2010 - 06:20

Duceti-va ba frustratiilor si invidiosilor, faceti ce stiti cel mai bine, violati-va mamele si bunicile,bagati-le o coada de lopata sau topor stiti voi unde…
Ca de altceva nu va duce capul de mamaligari.

spin 30-05-2010 - 06:26

oricit ne-am antortochea in explicatii si oricit de filosofi am fi ,realitatea din sistem e aceeasi . pina la urma acest dialog il consider benefic dv ma considerati un agramat iar eu va consider un vajnic aparator al sistemului . Daca vreti idei filosofice recititi-l pe Noica sau Gib Mihaescu

amiba 30-05-2010 - 06:33

da, e adevarat, nu sunt lucrator manual.
NU apar „sistemul” pentru simplul fapt ca nu ma aflu in tara.
Aparam si eu gramatica …precum si bunul simt.

daca incercati sa „reparati” societatea cu „lumpeni”, agramati si politruci…nu merge. S-a mai facut odata in urma cu 50 de ani si…n-a mers! Au exterminat toata intelectualitatea..dar romanul tot nu si-a pierdut invidia si acreala fata de orice are mai multe clase decit trenul personal .

calitatea commenturilor de pe acest forum nu e depasita decit de calitatea articolului de mai sus.

M_D_L 30-05-2010 - 08:42

Obiceiul esta este al vostru, al perciunatilor.
Vezi ca iar apare pe forum tata-mare al vostru, care ne va ameninta ca ne reclama pentru ca ne luam de voi, dar daca ne provocati nu avem alta solutie.

Adrian D 30-05-2010 - 11:20

trebuia sa iei nick-ul de Perciunie Propagandu. Citez: „Acest atit de blamat concept, de fapt, este insasi esenta capitalismului. Nimic in capitalism nu progreseaza fara un „pic” de clientelism. Ne place sau nu, asa se fac jocurile. La noi, la romani, e foarte greu sa te ascunzi. La noi, la romani, sa moara si capra vecinului este un simtamint sfint. Stim al naibii de bine sa ne informam de ce se intimpla in wc-urile altora. Presa din asta isi duce dtraiul. WC-urile tuturor e piinea zilnica a presei. Pina la urma, pe cetateanul de rind nu-l va interesa cine este client politic sau nu, atita timp, cit din relatiile acestei clientele vor veni job-urile.”
Pai, sefu, vezi ca te vor vedea colegii tai, academicienii…Il aprobi pe Ceasca, cel care ne povestea despre capitalismul corupt? Caci, mica sau mare, coruptia tot coruptie este. De ce ar trebui sa acceptam a plati, din bani publici, ineficienta furnizorilor statului? Ai vazut vreodata cum procedeaza in cazul achizitiilor statul indian, spre exemplu? ori firme care sunt mai pe langa tine, precum Halliburton, KBR, Bechtel? N-ai sa vezi achizitie facuta la preturi umflate, in veci. Asta, ca sa nu mai vorbesc de precalificarile de care nu trec decat cei intr-adevar competenti, si nu pilele…Asa ca, scuteste-ne cu lozincile despre capitalismul victorios! Sistemul e putred si nu avem inca de unde sti care e iesirea din prezenta sa criza structurala. In orice caz, job-urile vin din nevoia sociala, si nu din satisfacerea ei de catre clientela portocalie.

caramache 30-05-2010 - 14:30

“…. eu sint platit de mittal cu 2700 roni dar in mina iau doar 950-1100 roni cu tot cu ore suplimentare…” spin
“….Eu am salariul brut mai mic decat al dvs, dar netul este mai mare, deci nu aveti numai 1000 de lei salariul net….” M_D_L

Cum ba Madular_De_Labelar, tu esti platit ca cadru didactic iuniversitar cu un salariu brut mai mic decit 2.700 roni? Deci atita se pretuieste polikakalifikarea ta de asistent preparator maturator de laborator cu vechime seculara la a tzarinei muncii aratura frecind tziparu’ de mai mult de-un pol de ani cu o gura cit o sura.

“….Nici eu nu m-am spetit muncind (m-a ferit Cel de Sus de nasoleli din astea), dar asta nu inseamna ca unii nu au dus greul. Tot ce s-a facut pana acum, si care in mare parte s-a furat, s-a facut cu sudoarea unora care au pus osul la treaba. Nu poti sa-i faci pe toti chiulai, ca nu este corect….” M_D_L

Deci ba Madular_De_Labelar este evident si clar ca ca cadru didactic iuniversitar bugetivor ai tras chiuluul si ai stat de spectator atunci cind altii au tras sit rag din greu pentru chiulai babani ca tine care urla si tipa fara de rusine ca Patria le datoreaza ca stau si fumeaza, babaroase manipuleaza si maduaru’si masturbeaza in orele de servici sa dea egzemplu celor mici !!!!
Zigdir si ptiu moftangiu jigodie puturoasa cu gura baloasa.

M_D_L 30-05-2010 - 15:12

Afla ca sunt chiar bine calificat si am vrut sa fac multe lucruri utile la locul de munca (microproductie de aparatura de masurare si de echipament didactic), dar s-au opus sefii. Au cedat si spatiul in care aveam utilajele si acum este restaurant acolo. Nu sunt genul de persoana care munceste pe gratis si nici nu-mi place sa efectuez munci brute. Astept sa vina vremuri mai bune. Poate ca aceasta criza va fi atat de grava, incat le va scapa situatia de sub control celor adusi la putere dupa ’89 si le vor lua altii locul, cu alta politica. Daca nu se va intampla asa, oricum sunt destul de batran si nu-mi mai fac planuri marete.

Mai taca-ti dracu gura aia scarboarsa si nu mai face pe desteptul, ca nu te crede nimeni. Chiar daca lucrezi pentru CIA, ai putea avea alt limbaj, de tip mai inteligent.

jan dinu 30-05-2010 - 15:48

Proiectii – frectii – proiectii …
Experimentul romanilor ,dureaza pe calea
lor neabatuta arhicunoscuta.Am constatat de mai mult timp atunci cind sunt deseori in preajma animalelor -comportamentul – fiecarei vietuitoare bazata pe reflexe conditionate dar shi prin fortuiri comandate . – Domesticirea – sociala unde „animalul „cel mai de pret „humanoidul „are cele mai diverse disponibilitati de-a fi dresat mult mai ushor decit „primatele ” neevoluate …
Un bun prilej am acum s-o vad pe „TATIANA „cum reactioneaza la un
„cadou” care s-o excite pentru influientza in „comportamente „unde logica – ratiunea sunt surclasate pentru satisfactiile imediate ce nu pot fi rational estompate !
Tatiano ,spune :vrei trandafiri ori nu ??
Dar un parfum special care ..i-ar face pe multi s-a intoarca privirea spre tine
…. dezarmati de farmecul „ajutat „al feminunului tau – irezistibil …
JD

jan dinu 30-05-2010 - 15:59

TU nu-i vezi pe astia ca au inclinatia doar pentru „tribul „moral numit KENT ??
JD

caramache 30-05-2010 - 17:50

Ba Madular_De_Labelar, eu am stiut de mult, inca de pe vremile Zilei lu’ Stanescu da cit de asistent preparatory de laborator maturator polikkafikat esti, asa ca nu veni tu sa-mi mai repeti povesti. Evident ca esti si un bishnitar ordinar maturator cu mapa care trage chiulul la rabota cu sapa ca-I nedemn pentru un aspirant viitor menajer de mikroproduktie de aparatura de masurare popografica si de ekipament didaktik proletar profilaktik ca le produceai cu gaurele de nu puteau sefii sa faca floricele.
Mea culpa ca am pishaet ca esti un plugar numai de-un pol vekilime in campu’ muncii porcine. La esperentza ta, de doi poli vekilime de ars gazu’ de la multime, nu ai fost in stare decit de-un brut mai mic de douashapte de sutare.
Ba Madular_De_Labelar, pai tu nu stii ca la CIA ie toti prostii care fak pe iei de frica din cauza de securistii vostri. Tin insa sa te anunt ca eu nu sunt securist – ci numai sekurizat cu zece geamuri Sekurit ca sa ma pot feri de balele tale de Madular_De_Labelar turbat si imputzit. Zighail si zigdir in Piatza Muncii.

Anticaralache 30-05-2010 - 20:52

In tot ce scrii esti mache – fara cap, fara logica, fara argumente verosimile, doar o cascada de injurii, obsesii personale, anateme gratuite, etichetari ca in Piata Matache. Mai trateaza-te nene Cara Mache!
Daca mai poti, ca impotenta intelectuala este ireversibila, in cazul matale.

1 3 4 5 6

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult