Acasa Actualitate-InternaInvestigatii UPDATE – Crimă în România. O fetiţă de 5 ani a fost UCISĂ, după ce a fost violată

UPDATE – Crimă în România. O fetiţă de 5 ani a fost UCISĂ, după ce a fost violată

scris de S. P.
15 afisari

UPDATE – Analizele ADN în cazul fetiţei de 5 ani violată şi ucisă în Baia Mare sunt procesate în regim de urgenţă. Investigaţia este îngreunată deoarece familia fetiţei a mutat de trei ori corpul acesteia după ce a fost găsită fără suflare.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, Bogdan Gabor, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că ancheta este sprjinită de poliţişti criminalişti veniţi de la Bucureşti, de la IGPR.

”Analizele ADN prelevate în cazul fetiţei de 5 ani din Baia Mare sunt procesate în regim de urgenţă, cred că vom primi rezultatele joi sau vineri. Sunt probe de la fetiţă şi de la mai multe persoane pentru a putea fi comparate. Este conturat un cerc de suspecţi. Este o investigaţie amplă, au venit de la Bucureşti şi poliţişti criminalişti de la IGPR”, a spus Gabor.

Surse din cadrul anchetei au declarat corespondentului MEDIAFAX că investigaţia este îngreunată şi de faptul că familia micuţei ucise a mutat de trei ori corpul acesteia după ce a fost găsită fără suflare, fiind, astfel, alterate probe.

O fetiţă de 5 ani dispărută de acasă luni după-amiază a fost găsită moartă, în noaptea de luni spre marţi, poliţiştii şi procurorii deschizând o anchetă în acest caz având suspiciuni că aceasta ar fi fost ucisă.

Fetiţa de 5 ani Baia Mare dispărută luni de acasă şi găsită moartă marţi a fost violată şi lovită în cap cu un obiect contondent, relevă primele rezultate ale necropsiei.
Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lîngă Tribunalul Maramureş, procurorul Bogdan Gabor, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că fetiţa a fost lăsată în faţa blocului, într-o comunitate de romi, în apropierea unui fost combinat din Baia Mare.

”Luni seară am fost sesizaţi că a fost descoperită moartă o fetiţă de 5 ani, aceasta fiind descoperită de sora sa în jurul orei 23. Fetiţa a fost lăsată în faţa blocului, într-o comunitate de romi, în apropierea unui fost combinat din Baia Mare. Locul faptei a fost izolat şi s-au căutat probe, materiale, martori care pot da indicii despre ce s-a întâmplat. Din concluziile preliminare ale necropsiei de la IML, se pare că a fost vorba despre un viol urmat de un omor calificat pentru a ascunde fapta iniţială. Fetiţa ar fi fost lovită în cap cu un obiect contondent”, a spus Gabor.

 Procurorii şi poliţiştii băimăreni continuă cercetările pentru depistarea autorului faptei.

”Tatăl unei fetiţe de 5 ani din Baia Mare a sesizat la Poliţie, luni în jurul orei 23.30, că fetiţa sa a dispărut de acasă în jurul orei 15. Fetiţa a fost găsită decedată în cursul nopţii pe strada Electrolizei din Baia Mare, iar cadavrul a fost transportat la IML în vederea efectuării necropsiei. Cercetările în acest caz se desfăşoară sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş”, a spus anterior Meteş.

”Se audiază membrii ai familiei, persoane din anturajul acestora, vecini”, au spus sursele citate.

Luni după-amiaza mama fetiţei a trimis-o la magazin să cumpere ceva de mâncare, iar la întoarcere mama a lăsat-o să iasă la joacă, în faţa blocului, împreună cu alţi copii.

“Am trimis copiii afară la joacă şi tot am aşteptat să vină şi când am mers s-o caut, am găsit-o moartă şi violată. Mai bine muream eu. Trebuia să meargă în septembrie la şcoală”, a spus mama.

Contre dure între Parchetul Maramureş şi Primăria Baia Mare. Într-o intervenţie în direct la una dintre televiziunile naţionale, procuror şef Bogdan Gabor, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş a declarat că în acest moment anchetorii au mai multe piste şi audiază mai mulţi martori. Între timp, se vehiculează că cea mică ar fi fost văzută plecând de mână cu un bărbat cu barbă, în vârstă de aproximativ 50 de ani, care ar fi un fost călugăr.

“Fetiţa ar fi plecat cu un om cu barbă. Parchetul nu confirmă, nu există nicio certitudine. Haideţi să nu intrăm peste competenţele Parchetului. În momentul în care vom avea certitudini vă vom informa. Verificăm mai multe piste”, a spus Gabor în intervenţia telefonică directă de pe postul de televiziune.

De cealaltă parte, administraţia publică locală face presiuni şi cere celeritate în rezolvarea cazului. Contactat telefonic, Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare a subliniat că instituţiei pe care o conduce nu i s-a cerut sprijinul, dar că se fac cercetări în paralel.

“Este o pistă falsă cea legată de călugăr. Noi facem cercetări în paralel şi în acest moment în primărie avem o şedinţă convocată de urgenţă. Cred că este vorba despre o crimă similară cu cea petrecută în urmă cu 8 ani la Baia Sprie”, a spus Cherecheş.

Primarul a mai adăugat că cel mai probabil este vorba despre un recidivist care a mai fost închis pentru fapte similare şi care acum se află în libertate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult