Acasa Actualitate-InternaInvestigatii UPDATE – Crimă urmată de sinucidere la Psihiatria Slatina

UPDATE – Crimă urmată de sinucidere la Psihiatria Slatina

scris de A.B.
12 afisari

UPDATE – În locuinţa infirmierului a fost găsit un bilet de adio, în care scria că asistenta avea o relaţie cu un poliţist şi că cei doi puneau presiune pe el pentru a ucide un medic şi o asistentă. O copie a biletului a fost găsită şi asupra lui Gheorghe Ghenea. 

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Cătălin Rotea, a declarat că psihologii unităţii medicale stau la dispoziţia colegilor lor.

”Având în vedere nivelul de stres la care au fost supuşi toţi angajaţii spitalului de pe tura respectivă şi faptul că au fost efectiv traumatizaţi să-şi vadă colegii în acea situaţie, am decis ca ei să beneficieze de consiliere psihologică din partea psihologilor spitalului. Întreg personalul de pe tura de noapte, cred că vorbim de şapte-opt persoane, va beneficia de această consiliere, în următoarele zile. Totodată, le-am spus că, dacă simt nevoia, pot să îşi ia câteva zile libere şi vom regla graficele de lucru, în funcţie de solicitarea lor”, a afirmat Rotea.

Un infirmier de la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a ucis, în noaptea de sâmbătă spre duminică, o asistentă, după care s-a sinucis. Cei doi aveau o relaţie personală şi motivul ar fi de această natură. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că va trimite o echipă de verificare la Spitalul din Slatina.

crima_dubla_vaslui„O echipă va merge la Slatina şi va verifica din punctul nostru de vedere cum s-au petrecut aceste lucruri oribile. Am discutat cu managerul instituţiei care m-a asigurat că actul medical nu va avea de suferit, că pacientii au fost izolaţi în acele momente şi nu au aflat prea multe” a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, la Realitatea TV.

Aceasta a mai afirmat că speră ca primele rezultate ale verificărilor să le aibă duminică seara. Surse apropiate anchetei au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că cei doi angajaţi ai spitalului, asistenta în vârstă de 45 de ani şi infirmierul în vârstă de 54 de ani, erau împreună de mai multă vreme, cu perioade în care au fost despărţiţi.

Sâmbătă noaptea, în jurul orei 12.30, femeia a intrat în sala de tratament cu o cafea, urmată de bărbat. Cei doi ar fi blocat uşa cu un pat, iar mai târziu colegii lor au auzit ţipete din camera respectivă. Personalul medical a bătut la uşă, nu li s-a deschis, astfel că au chemat pompierii ca să o deblocheze.

Au spart uşa şi au găsit-o pe femeie cu şapte lovituri de cuţit în spate şi trei în gât, iar bărbatul cu venele tăiate, dar şi cu o plagă în zona gâtului.

Aceleaşi surse declară că primele indicii duc la concluzia că infirmierul a ucis asistenta, după care s-a sinucis.

”Poliţiştii au fost sesizaţi de lucrători din cadrul Secţiei de Psihiatrie despre faptul că două persoane sunt decedate într-o cameră, bărbat şi femeie. S-a deplasat la faţa locului echipa operativă, împreună cu procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, cauza fiind preluată de procuror”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu.

Managerul Spitalului Slatina, Cătălin Rotea, a confirmat că cei doi aveau o relaţie de natură personală.

”Mai multe detalii vă dă Parcehtul de pe lângă Tribunalul Olt şi IPJ, dar ce pot să vă confirm, la momentul actual, mai ales că la 2.30 am fost la faţa locului, a fost un incident de natură personală între o asistentă şi un infirmier, ca urmare a acestui incident, unde au survenit nişte plăgi prin înjunghiere, s-a constatat decesul ambelor persoane. Este vorba de angajaţi ai spitalului care lucrau de mai bine de 15 ani în unitatea medicală”, a declarat Rotea.

Personalul medical care a asistat la incident a fost trimis acasă de conducerea spitalului.

”Din punct de vedere al organizării spitalului, am dispus toate măsurile pentru înlocuirea întregului personal de pe tura respectivă pentru că oamenii erau traumatizaţi de imaginile pe care le-au văzut, astfel încât actul medical să se desfăşoare în continuare aşa cum trebuie”, a spus Rotea.

Femeia lucra din 2002 la Spital Slatina, iar bărbatul său din 1994.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult