Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Cristian Latcau il inlocuieste pe omul lui Blaga la sefia „Doi si-un sfert”

Cristian Latcau il inlocuieste pe omul lui Blaga la sefia „Doi si-un sfert”

scris de Ziua Veche
19 afisari

Comisarul-sef Cristian Latcau a fost numit, miercuri, sef al Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI), dupa ce actualul director general, Stefan Pop, a renuntat la acest post in favoarea unuia in cadrul Ministerului de Externe.

Cristian Latcau a fost pana in prezent sef al Directiei de Combatare a Crimei Organizate Salaj.

Schimbari au fost facute si pentru functiile de adjuncti ai directorului general al DGIPI, locurile fiind ocupate de Mihai Sava si Adrian Jurca. Comisarul-sef Robert Marin, unul dintre fostii directori adjuncti ai DGIPI, a fost eliberat din functie la inceputul lunii decembrie si a preluat functia de atasat de Interne la Londra, pe locul lasat liber de actualul secretar de stat in MAI sef al Departamentului de Ordine si Siguranta Publica, chestorul Ioan Dascalu. In aceeasi perioada, fostul adjunct in  DGIPI Bujor Florescu a fost numit director adjunct la Directia Generala de Management Operativ a Ministerului Administratiei si Internelor.

Stefan Pop a fost numit in octombrie 2009 la conducerea Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) de Vasile Blaga, la vremea respectiva ministrul interimar al Internelor.

Ca structura a Ministerul de Interne, Directia Generala de Informatii si Protectie Interna are atributii de obtinere, verificare, procesare, stocare, protectie si valorificare a informatiilor necesare realizarii atributiilor ce revin ministerului. Totodata, DGIPI are rolul de autoritate informativa departamentala si reprezinta o parte componenta a Comunitatii Nationale de Informatii a Romaniei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult