Cum a decurs vizita lui Liviu Pop la Parchetul General | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Cum a decurs vizita lui Liviu Pop la Parchetul General

Cum a decurs vizita lui Liviu Pop la Parchetul General

scris de Laurentiu Banches
7 afisari

Liviu Pop s-a prezentat luni, 12 noiembrie, la sediul Parchetului General, într-un dosar în care Agenţia Naţională de Integritate (ANI) l-a reclamat pentru conflict de interese şi abuz în serviciu contra intereselor publice.

Cum a decurs vizita lui Liviu Pop la Parchetul General

Ministrul delegat pentru Dialog Social în cadrul Ministerului Muncii, Liviu Pop, a stat doar câteva minute la Parchetul General, declarând la ieşire că nu există o sesizare pe numele său. Liviu Pop a declarat, potrivit Agerpres că asteaptă „răspunsul scris de la Parchet şi îmi voi căuta un avocat în primul rând pentru a vedea daunele pe care le pot cere ANI vis-a-vis de persoana mea, prin acel comunicat, care a fost dat vineri şi care consider că a afectat nu numai imaginea personală, ci şi imaginea Cabinetului Ponta.”, întrucât „La Parchet nu este trimisă şi nici înregistrată sesizarea ANI. Nu este absolut nimic. (…) Este un atac nepermis din partea unei instituţii a statului”.

Pop consideră că ANI a început ”o vânătoare” împotriva lui şi a Guvernului Ponta, deoarece acel ordin reclamat de Agenţie a fost semnat şi de alţi doi miniştri – cel al MAI şi de Finanţe. ANI a anunţat săptămâna trecută că a sesizat Parchetul General în legătură cu săvârşirea de către Liviu Pop, fost ministru al Educaţiei, a infracţiunii de conflict de interese, precum şi de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Pe 15 mai, Liviu Pop a fost desemnat în funcţia de ministru interimar al Educaţiei, iar în prezent deţine funcţia de ministru delegat pentru Dialog Social în cadrul Ministerului Muncii. În perioada 1 decembrie 2007 – 17 mai 2012, Liviu Pop a exercitat funcţia de secretar general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ.

ANI susţine că, după numirea în funcţia de ministru al Educaţiei, Liviu Pop a emis Ordinul nr. 4271/29.05.2012 de modificare a Ordinului comun nr. 4576/2011 privind validarea fluxurilor financiare pentru cheltuielile de personal din învăţământul preuniversitar de stat, prin care nu se mai permitea reţinerea cotizaţiei sindicale de către unitatea de învăţământ, ordin contestat în instanţă de federaţiile sindicale din învăţământ, inclusiv de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, iar instanţele de judecată s-au pronunţat în sensul menţinerii ordinului comun ca fiind temeinic şi legal. Astfel, Liviu Pop ar fi avantajat patrimonial Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, organizaţie cu care s-a aflat în raporturi de muncă în ultimii cinci ani, încălcând astfel dispoziţiile în vigoare referitoare la conflict de interese şi abuz în serviciu contra intereselor publice, în materia legislaţiei penale

1 comentariu

BULA 12-11-2012 - 12:26

Face pe desteptul, dar s-a dus la Parchet cu pampers pe el, sa nu vada aia ca e cu rahatul la fund.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult