Acasa Actualitate-InternaInvestigatii UPDATE – Cum a fost omorât un bărbat în parcul Crângași din Capitală

UPDATE – Cum a fost omorât un bărbat în parcul Crângași din Capitală

scris de Ziua Veche
140 Afisari

Scene de groază, aseară, în cartierul Crângaşi, din Capitală. Un bărbat a murit, după ce a fost bătut crunt de doi tineri, în parc. Agresorii au fost prinşi la puțin timp, după scandal, iar unul dintre ei este minor.

Martorii spun că cei doi agresori, unul de 16 și celalalt de 20 de ani, s-au luat de fiica victimei. Tatăl fetei a încercat să intervină și de aici a pornit totul.

Timp de aproape două ore, medicii au încercat să îl salveze pe bărbat. Eforturile lor au fost în zadar și victima a decedat în ambulanță.

Agresorii au fost identificați rapid și prinși în parc, de polițiștii de la secția 20.

Rudele agresorilor spun că victima a început totul și cei doi tineri doar s-au aparat.

Agresorii au fost reținuți pentru audieri.

Cazul a fost preluat de procurorii de la Parchetul Tribunalului București și polițiștii de la Serviciul Omoruri, din Poliția Capitalei. Anchetatorii urmează să stabilească cu exactitate cum s-au petrecut faptele.

Potrivit martorilor, bărbatul a fost urmărit de cei doi agresori încă din parc și până pe mijlocul șoselei, acolo unde s-ar fi împiedicat și a căzut. Chiar în locul marcat de polițiști, victima a fost lovită în zona capului până când și a pierdut conștiința.

Taximetrist: „Au început din parc, s-au luat prin parc, au alergat, au venit aici și aici i-ar fi dat cu bâta în cap. Era inconștient”.

Martorii au sunat disperați după ajutor, în timp ce omul, bătut, zăcea în mijlocul străzii. Medicii ajunși la fața locului l-au resuscitat minute în șir, dar în zadar. Rănile suferite au fost grave și i-au adus moartea.

Între timp, polițiștii au pornit în căutarea suspecților, care, după atac, au reușit să se faca nevăzuți. Indivizii, în vârstă de 16, respectiv 20 de ani, au fost încătușați după aproape două ore.

Scandalul care a dus la crimă ar fi pornit de la nepoata bărbatului ucis, pe care suspecții o cunoșteau.

Rude: „Deci copilul a fost amenințat cu o macetă, cu o șurubelniță și copilul a alergat tot Parcul Crângași. Din cauza la o fată, din cauza nepoatei. A luat un par de la copac și i-a dat în cap. Ală i-a bagat mâna în gât lui nepotă-miu. Dacă i-a bagat mâna în gât ce era să facă copilul minor? Ei s-au aparat. Autoapărare, logic!”

Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București, împreună cu Serviciul Omoruri.

UPDATE 

Conform unor surse apropiate anchetei, în parcul Crângași erau mai multe fete care voiau să o bată pe o altă fată. Cea care dorea să o agreseze pe fată i-a chemat în ajutor pe cei doi tineri care sunt acum acuzați de crimă. Totodată, fata care era amenințată cu bătaia a aflat, așa că a venit la discuții cu concubinul mamei, bărbatul de 46 de ani.

Fetele au discutat amiabil, dar băieții s-au luat la ceartă. Cei doi tineri au plecat să se înarmeze cu niște araci pe care i-au luat de pe stradă și au început să-l lovească pe bărbat.
Cei doi tineri acuzați de crimă au recunoscut în mare cele întâmplate. Aceștia s-au prezentat singuri la poliție, la Secția 20.

”În baza mijloacelor de probă administrate, procurorii au reţinut, în esenţă, următoarea situaţie de fapt: La data de 14.05.2024, în jurul orei 20:26, în timp ce se aflau în apropierea unui parc din Sectorul 6 Bucureşti, în urma unui conflict spontan, cei doi inculpaţi i-au aplicat victimei, un bărbat de 46 de ani, numeroase lovituri cu obiecte contondente – araci din lemn pe care i-au luat de apropiere – în special în zona capului, provocându-i leziuni incompatibile cu viaţa. Agresiunile au început pe trotuarul din apropierea parcului, iar protagoniştii s-au deplasat până în mijlocul unei intersecţii, acela fiind locul în care au fost aplicate loviturile care au produs decesul victimei”, informează, miercuri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, care anchetează acest caz.
 
Surse judiciare relatează că s-a ajuns la acest scandal în condiţiile în care nişte adolescente au vrut să o bată pe alta, în parc, şi au venit însoţite de mai mulţi tineri, pentru a o agresa pe fată. Fata care urma să fie bătută a aflat şi a venit în parc şi tatăl ei vitreg, partenerul de viaţă al mamei sale, pentru a discuta cu cei care voiau să o agreseze. Fetele au discutat amiabil, dar băieţii s-au luat la ceartă. Situaţia a culminat cu înarmarea tinerilor cu nişte araci pe care i-au luat de pe stradă şi cu lovirea victimei.
 

 
La audieri, inculpaţii au recunoscut în mare cele întâmplate, precizează sursele citate.
 
Procurorii au stabilit că la agresiuni ”a asistat un număr mare de persoane – pietoni şi conducători auto, cărora le-au fost provocate sentimente de teamă, revoltă şi indignare, fiind astfel tulburată ordinea şi liniştea publică”. 
 
Trupul victimei a fost transportat la Institutul Naţional de Medicină Legală ”Mina Minovici”, în vederea efectuării autopsiei.
 
Miercuri, va fi sesizat judecătorul judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă a celor doi tineri pentru o perioadă de 30 de zile.

1 comentariu

Constantinescu Valentin-Ionut 15-05-2024 - 11:57

condoleante

Raspunde

Parerea ta

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult