Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Cum a sprijinit Blejnar evaziunea fiscală a soţilor Nemeş

Cum a sprijinit Blejnar evaziunea fiscală a soţilor Nemeş

scris de A.H.
10 afisari

Sorin Blejnar, fostul preşedinte al ANAF, fostul şef al vămilor Viorel Comăniţă şi ofiţerul DIPI Florin Secăreanu au sprijinit activitatea grupului coordonat de soţii Nemeş şi nu şi-au exercitat atribuţiile pentru a opri fraudarea bugetului, se arată în rechizitoriul DNA., prin care aceştia au fost trimişi în judecată.

sorin_blejnar

Sorin Blejnar (foto:forum-business.ro)

Blejnar Sorin, preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Comăniţă Viorel, vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, şi Secăreanu Florin, ofiţer în cadrul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, au sprijinit activitatea grupului, garantându-i protecţia în virtutea funcţiilor pe care le deţineau. Inculpaţii cunoşteau activitatea grupării şi au participat în mod repetat la întâlniri cu liderii acesteia, însă nu şi-au exercitat atribuţiile pentru a stopa fraudarea bugetului, folosind în schimb informaţiile pe care le deţineau şi poziţia pe care o aveau pentru a sprijini funcţionarea mecanismului evazionist”, se menţionează în rechizitoriul prin care Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) i-a trimis în judecată pe aceştia, alături de soţii Radu şi Diana Nemeş şi de alte persoane.

În cadrul grupului evazionist, mai spun anchetatorii, soţii Nemeş „aveau rolul de coordonare a întregii activităţi infracţionale, fiind autorii planului, cei care au avansat resursele necesare şi principalii beneficiari ai sumelor obţinute din evaziune”.

Anchetatorii arată că Radu şi Diana Nemeş, George Guliu şi SC Excella Real Grup SRL au ascuns sursa impozabilă corespunzătoare activităţilor reale pe care le desfăşura societatea, au înregistrat în contabilitate şi în declaraţiile fiscale cheltuieli fictive referitoare la achiziţii de ţiţei şi au omis înregistrarea operaţiunilor de comercializare a motorinei, în scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale, prejudiciind bugetul de stat cu suma de 242.642.205,44 lei (aproximativ 56 milioane euro).

1 comentariu

mircea 19-07-2014 - 10:13

bai nene ziarist orice preststie se plateste,contra cost .Ia sa-si faca datoria cei din ANAF,DIICOT,DNA si sa-i ia la puricat pa toti avocatii agoniselele care nu-si justifica ca au platit impozite si nu au fost declarate

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult