Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Cum ajungeai pensionar prin fals

Cum ajungeai pensionar prin fals

scris de D.P.
8 afisari

Procurorii DIICOT efectuează, miercuri, 17 percheziţii domiciliare în Bucureşti, Turda şi judeţele Bihor, Alba, Teleorman şi Satu Mare, în cadrul unei anchete în care sunt cercetaţi penal 119 învinuiţi, printre care se află şi funcţionari din cadrul Casei Judeţene de Pensii Publice Alba, acuzaţi că au procurat documente false în vederea pensionării frauduloase a unor persoane.

Potrivit unui comunicat DIICOT, citat de Agerpres, cele 119 de persoane sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional nestructurat, fals material în înscrisuri oficiale şi înşelăciune. Acţiunea procurorilor vizează destructurarea unei grupări care obţinea venituri ilicite din pensionarea frauduloasă a unor persoane, folosind documente de studii false. Membrii grupării au acţionat pe raza judeţelor Alba, Cluj, Bihor, Arad, Maramureş, precum şi pe raza municipiului Bucureşti.

În sarcina învinuiţilor se reţine că au procurat diplome de studiu falsediplome de bacalaureat, diplome de licenţă, certificate de calificare profesională, în baza acestor diplome, beneficiarii exercitând diverse profesii pentru care nu au calificarea necesară. Dosarele de pensie erau falsificate integral sau parţial de către membrii grupării şi introduse în plată cu complicitatea unor funcţionari din cadrul Casei Judeţene de Pensii Publice Alba. Acţionând în această modalitate, membrii grupării au produs un prejudiciu estimat la peste 10 miliarde lei.

8 comentarii

BULA 21-09-2011 - 11:06

Vor fi pedepsiti toti falsificatorii, intermediarii si utilizatorii de falsuri ? Inseamna ca asfaltangii vor avea la dispozitie forta de munca ieftina.

turbinca 21-09-2011 - 15:06

D-aia n-are ursu coada si vulpea prea multa !! Dak s-ar strange robinetele risipei (printre care si a celor ce fac specula cu energia ‘baietii destepti”,poate ar mai gasii ceva prin visteria statului sa mai indexeze ceva pensii si salarii, a celor in drept ca prea s-au scumpit toate si veniturile sunt de mizerie!!!! dar asa guvernanti nostri se bat cap in cap cum sa mai taie din venituri ,sa puna biruri si sa facaexperiment pe poporul roman, amarat si necajit si sa vada cat poate rezista ! Asa n-o sa mai iesim in veci din criza !!!

Pribeagul 21-09-2011 - 19:35

Caile jafului sunt multe si mereu inoite:
– un aparat de de stat care s-a labartat pina a devenit un monstruos si in mare masura inutil, plin de oameni care nu stiu ce fac sau pentru ce iau salriul, de fii, nepoti si…nepoate, nasi si nase;
– salarii si pensii nesimtite, precum si multe surse de venituri grase pentru o minoritate infecta;
– afeceri necinstite cu statul; statul plateseste cu preturi de n ori mai mari decit preturile uzuale bunuri, lucrari de proasta calitate, nefinalizate sau chiar neefectuate; statul face afaceri cu „baietii destepti”, carora le vinde ieftin si cumpara scump aceleasi produse, firme de apartament realizind profituri uriase, pe care mintea nu le mai incape si pricepe, contribuind la spoirea PIBului.
– irosirea resurselor statului pe… apa simbetei: bazine de inot, parcuri in satele patriei, care au devenit sau devin muzee in aer liber, fire de iarba, panselute si borduri peste borduri in orase, proiecte si studii de toate felurile peste studii… fara finalitate, samd…

Ce mai ramine se da sub forma de salarii si pensii mizere majoritatii romanilor.

BULA 21-09-2011 - 20:02

Nea Pribeagule, s-a marit personalul bugetar ca sa aiba locuri de munca disponibilizatii din industrie, sa nu faca gat cand s-au DEMOLAT FABRICILE. Acum fabricile sunt date jos si bani pentru atatia bugetari nu mai sunt. Matale nu ai cum sa intelegi corect ce se intampla aci. Ai giroscopul reglat pentru Canada.

Ghita Bizonu' 22-09-2011 - 14:28

Ntz
Ca sa aiba unce taia fruna la caini junii destepti din pta Universitatii ….Findca astia sunt functionarii .
Si are dreptate si canadocu cu firmale de apartament

BULA 22-09-2011 - 06:19

Libertatea cuvantului este doar o vorba. Mi-ati sters comentariile in care criticam dur regimul politic actual. Poti sa zgarii putin regimul, nu sa-l musti pana la os.

ParpanghELe : Cioku mik Bp-ulache 22-09-2011 - 14:43

La nivelul talutza de. mentha, cat cuprinde, mai trebuie sa te bameze baietii,ca mentii flattul murdar, imundule!Si de tampitzel cum te stim,aia cu masina timpului la care lucrasi, a fost nec plus ultra!Ai dreaq astia cu rejimu, au deschis portile la psihiatrie, si tu esti dur cu ei.Al dreaq oltenasu, cioku mik bree!

BULA 22-09-2011 - 19:10

Tu nu faci diferenta intre bascalie si vorba serioasa. Daca pun la punct masina timpului, va trimit pe toti astia care ma suparati exact la momentul zero al Universului, la Big Bang.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult