Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Cum au golit doi ruşi două bancomate din Capitală

Cum au golit doi ruşi două bancomate din Capitală

scris de C.S.
7 afisari

Shcherbina Artur şi Kuznetsov Artem, cetăţeni ruşi, au fost reţinuţi de DIICOT şi arestaţi preventiv pentru acces ilegal la un sistem informatic, furt calificat şi distrugere după ce la data de 02 iulie s-au conectat ilegal la două bancomate din Capitală, reuşind să sustragă peste 240.000 de lei.

Jackpotting„În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în noaptea de 02.07.2016, inculpaţii Artem Kuznetsov şi Artur Shcherbina au pătruns în incinta zonei de 24h banking a unei unităţi bancar de pe raza sectorului 2, Bucureşti, unde, în timp ce inculpatul Kuznetsov Artem asigura paza, inculpatul Shcherbina Artur a decupat un segment din partea frontală a ATM-ului, s-a conectat ilegal la sistemul informatic şi a generat comenzi care au determinat eliberarea sumei de 10 995 RON din dispenserul bancomatului. De asemenea, s-a reţinut că în aceeaşi noapte, inculpaţii au procedat similar la o altă unitate bancară situată pe raza sectorului 6, Bucureşti, determinând eliberarea sumei de 236 800 RON din dispenserul bancomatului”, anunţă procurorii printr-un comunicat de presă.

DIICOT precizează că astfel de acţiuni fac parte din categoria de atacuri „Jackpotting”, fiind de tipul „Black Box”, „în care autorii decupează o porţiune din masca ATM-ului pentru a avea acces la infrastructura acestuia. Dispenserul de bancnote este deconectat de la sistemul bancomatului şi un dispozitiv extern deţinut de către autori („Black Box”) este conectat la dispenser. Dispozitivul lansează comenzi către dispenser, având ca rezultat eliberarea neautorizată a banilor din ATM”.

Cei doi au fost arestaţi preventiv de judecătorii de la Tribunalul Bucureşti.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult