Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Cum mai stăm cu corupţia la Restituirea Proprietăţii

Cum mai stăm cu corupţia la Restituirea Proprietăţii

scris de B.C.R
2 afisari

Deputatul independent Mircia Giurgiu cere explicaţii conducerii Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţii (ANRP) referitor la unele abuzuri care s-ar face în ce priveşte despăgubirile care se cuvin celor în drept.

El a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că la sesizarea mai multor persoane a sunat chiar el la un număr de telefon dintr-un anunţ publicitar, iar interlocutorul i-a spus că îi rezolvă problema prin intervenţie la ANRP, în schimbul a 45% din valoarea pe care trebuie s-o primească.

‘Sunt foarte multe persoane care aşteaptă de ani de zile despăgubirea la care au dreptul conform legilor în vigoare cei care trebuie să primească despăgubiri de la Fondul Proprietatea, decizii ale ANRP, care au titluri de conversie sau titluri de plată. (…) Pentru toate aceste persoane nu există nicio ordine în acordarea banilor de către agenţie, drept pentru care au apărut foarte mulţi intermediari sau pot fi chiar din interiorul agenţiei şi care oferă banii pe loc, dar la jumătate suma. Plata este cash sau prin virament, cum doreşte persoana care îşi vinde acel drept şi iată că asistăm la o corupţie la nivel înalt. Într-o zi-două plătesc banii pe care alţii îi aşteaptă de ani de zile’, a explicat Mircia Giurgiu, citat de Agerpres..

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult