Acasa Actualitate-InternaInvestigatii UPDATE 4. Curtea Supremă: Voiculescu-Felix a colaborat cu Securitatea

UPDATE 4. Curtea Supremă: Voiculescu-Felix a colaborat cu Securitatea

scris de P.C.R.
11 afisari

UPDATE 4. „Constat cum un partid extrem de important s-a dizolvat în stânga comunistă, iar acum au întins mâna şi o strâng pe deplin cu cei care au colaborat cu fosta Securitate”, a spus Emil Boc, la o dezbatere la Grupul pentru Dialog Social.

El a acuzat PNL că a renunţat să mai fie un partid de dreapta prin semnarea alianţei cu PSD şi „s-a predat stângii comuniste”.

PNL a încetat de mult să mai fie partid de dreapta, iar prin semnarea alianţei socialiste cu PSD s-a predat definitiv în braţele stângii comuniste”, a susţinut Boc.

El a acuzat că PNL a avut poziţii de stânga prin opoziţia faţă de Codul muncii, Legea pensiilor sau Legea salarizării unitare în sectorul public.

——————

UPDATE 3. Deputatul liberal Adriana Săftoiu cere liderilor partidului să aplice aceeaşi „judecată” conservatorului Dan Voiculescu precum fostei liberale Monei Muscă.

„Aş aminti atitudinea foarte tranşantă a domnului Antonescu din 2006 în cazul Monei Munscă. Spunea atunci că nu e nevoie de verdictul unei instanţe, că este suficient un angajament şi un nume conspirativ ca nume de cod, ca doamna Mona Muscă să plece din PNL. Spunea atunci domnul Crin Antonescu că în PNL nu e loc şi de trădători şi de trădaţi”, a spus Adriana Săftoiu, pentru EVZ, cerând PNL o poziţionare tranşantă în cazul Voiculescu.

Adriana Săftoiu e convinsă că PNL va pierde electoral din asocierea cu Dan Voiculescu.

„Nu ştiu cât va pierde PNL din asocierea cu domnul Voiculescu, dar sigur pierde. Ştiu că sunt oameni care spun: Ce mai contează după 20 de ani? Eu cred că mai contează şi că există o generaţie pentru care contează să ai coerenţă de mesaj şi atitudine. Dacă PNL inventează un fel de Patul lui Procust şi măsoară doar în funcţie de interesele de moment fără să-şi respecte principiile şi deziderate declarate de 20 de ani riscă să-şi piardă identitatea”, a mai spus deputatul pentru EVZ.

—————–

UPDATE 2. „În PNL nu putem evita o discuţie pe această chestiune”, a comentat scurt pentru EVZ Varujan Vosganian verdictul dat de instanţă în cazul Voiculescu.

Întrebat dacă, în noul context, PNL ar trebui să-l mai susţină pe Voiculescu la funcţia de preşedinte al Senatului, aşa cum apare de altfel şi în protocolul Alianţei dintre PNL şi PC, vicepreşedintele PNL a spus: „Eu nu am votat acel protocol cu PC din varii motive, astfel încât să reasum ceva ce nu am votat e cel puţin ciudat. Ar trebui să-i întrebaţi pe cei care au votat dacă îşi menţin opţiunea”.

————————

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, joi dimineaţă, că preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a colaborat cu Securitatea.

Dan Voiculescu are decizie definitivă de colaborare cu SecuritateaDecizia Curţii Supreme este definitivă.

Potrivit CNSAS, Voiculescu, sub numele conspirative Felix sau Mircea, a dat note conspirative despre rude şi sportivi.

——————-

Dan Voiculescu a făcut poliţie politică, au decis magistraţii instanţei supreme care au respins contestaţia acestuia şi au menţinut decizia Curţii de Apel Bucureşti. Decizia este definitivă, informează Radio România Actualităţi.

În august 2006, Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a decis că Dan Voiculescu a colaborat cu fosta securitate.

În 17 februarie, instanţa supremă a încheiat dezbaterile în procesul în care Dan Voiculescu a contestat decizia Curţii de Apel Bucureşti, potrivit căreia acesta a avut calitatea de colaborator al fostei Securităţi.

ICCJ a anunţat luarea unei hotărâri pentru 3 martie dată la care ulterior s-a hotărât amânarea verdictului pentru 10 martie.

10 comentarii

capra 10-03-2011 - 16:45

Nu cred ca cineva a avut un dubiu cine este Tov.Felix.
Ce ma mira este ca nimeni nu-l intreaba de unde a facut „rost” de sutele de milioane de dolari. Chiar oricine avea acces la aceste sume?
Deci pe linga altele Felix nu a fost un turnator obisnuit.El a fost un securist
„de baza”

Huhu Ciu 10-03-2011 - 20:05

Securist de baza asa ca chiorul-chel-betiv de la Treicoceni?

ParpaAnghel: Din martan Felix metamorfozat in Ma, ratan! 10-03-2011 - 18:02

Deseara, am curiozitatea sa vad cum gadea se ciuvaceste, iar badea misea devine si mai …infantil!

gogu 10-03-2011 - 19:54

Bravo lui ! Inseamna ca si-a servit Tara ! Felicitari ! A crescut in ochii nostri ! Era rau daca era tradator, ca multi dintre cei care ne conduc azi ! Poate ar fi bine sa ii cunoastem, mai intii, pe aceia, sa-i luam la suturi si sa stim pe cine gituim pentru ce am ajuns….
Inca o data : Felicitari Dan VOICULESCU !

Mache 10-03-2011 - 20:19

Bravo bey mofluze!

Bine ca macar te-ai dat singur in gat ca turnator. Ca bag seama ca si tu ai servit-o cu ciocu’. N-asa? 😉

Si zi-i asa, iti dadeau aia ceva sau o faceai asa din instinct?

Huhu Ciu 10-03-2011 - 19:59

Nu cumva Curtea Suprema e sub papucul lui Basescu asa cum este intreaga Romanie!

Huhu Ciu 11-03-2011 - 15:17

O fi dat ordin Basescu Curtii Supreme sa decreteze ca Felix a colaborat cu Securitatea?

Chiar de ar fi asa care-i mai vinovat, mai ticalos, SECURISTUL CARE A SANTAJAT PE ”COLABORATOR” SA TOARNE, securistul e marele ticalos!

Ziceau unii pe Net ca Basescu fuse securist, n-asa?

u s 10-03-2011 - 23:01

Trebuie sa fii si idiot ca sa dai citate din caricatura umana „emil boc”.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult