Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Daune de 5.000 de euro pentru o muscatura

Daune de 5.000 de euro pentru o muscatura

scris de Ziua Veche
2 afisari

O femeie a obtinut daune de 5.000 de euro de la proprietarii cainelui care a muscat-o, Tribunalul Bucuresti dand, vineri, o decizie in premiera, intr-un astfel de litigiu. Tribunalul Bucuresti a admis in parte, vineri, actiunea inaintata instantei de persoana muscata de caine, instanta dispunand ca proprietarii animalului – euthanasiat intre timp – si rudele in curtea carora se afla patrupedul la momentul incidentului sa-i plateasca daune de 5.000 de euro, desi femeia ceruse, initial, 75.000 de euro. Tribunalul a decis ca plata despagubirilor sa se faca in solidar. Sentinta poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti. Acesta este primul caz in care o victima primeste daune de la stapanii unui caine, intr-un dosar civil, potrivit Mediafax. In urma cu o saptamana, Tribunalul Bucuresti a incheiat dezbaterea procesului, care a durat de sase ani, instanta ramanand sa se pronunte vineri.

Victima, Gabriela Barbu, a fost muscata de caine in anul 2001, in curtea unor vecini, unde un cuplu venise in vizita cu patrupedul. In urma incidentului, petrecut acum noua ani, victima a suferit o operatie la nivelul fetei si a fost spitalizata cinci zile. Barbu a intentat procesul in septembrie 2004, cerand proprietarilor cainelui, dar si cei ai curtii in care se afla acesta in momentul incidentului, daune de 50.000 de euro si de 100.000 de lei (aproximativ 24.000 de euro), sustinand ca a ramas cu infirmitati fizice si psihice. Intre timp, ea a formulat si plangeri penale, solutionate de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria sectorului 2, care au decis neinceperea urmaririi penale fata de cei acuzati de victima. In aceasta perioada, procesul civil a fost suspendat, pentru solutionarea laturii penale a litigiului. Judecarea procesului a fost reluata la Tribunalul Bucuresti in decembrie 2008. Proprietarii cainelui au explicat judecatorilor ca, in urma incidentului, animalul a fost euthanasiat si ca au incercat sa ajute victima, ducand-o la spital. De cealalta parte, avocatul victimei a intrebat martorii – audiati, vineri, de instanta in legatura cu incidentul vechi de sase ani – daca se cunostea agresivitatea acestui animal, care ar fi muscat caini de pe strada respectiva. Avocatul a mai intrebat martorii daca era un caine antrenat pentru lupte, insa ei nu au stiut acest aspect sau nu si-au amintit.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult