Acasa Actualitate-InternaInvestigatii UPDATE Deținut evadat de la Penitenciarul Jilava a fost prins

UPDATE Deținut evadat de la Penitenciarul Jilava a fost prins

scris de C.P.
1 afisari

UPDATE, ora 20.34- Deţinutul în vârstă de 34 de ani care a evadat duminică dimineaţa de la Penitenciarul Jilava a fost capturat şi readus în detenţie.

Deţinutul a fost capturat duminică, jurul orei 17,00, în urma unor informaţii obţinute de personalul unităţii penitenciare, de către o echipă formată din angajaţi Penitenciarului Bucureşti Jilava şi reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Ilfov, Poliţiei Judeţene Ilfov, Jandarmeriei Bucureşti, Direcţiei Generale de Poliţiei a Municipiului Bucureşti.  Bărbatul care evadase a fost readus în Penitenciarul Jilava, urmând a fi finalizate cercetările pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul. De asemenea, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov în acest caz.

„Părăsirea fără autorizare a punctului de lucru aflat în exteriorul locului de deţinere este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform prevederilor din Codul Penal, cu închisoare între 6 luni şi 2 ani (temei legal: art 741 din Legea 275/2006 privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, cu modificările şi completările ulterioare)”, subliniază reprezentanţii Penitenciarului Jilava.

El era condamnat la șapte ani de închisoare pentru tâlhărie  şi a fugit de la un punct de lucru.

Deținut evadat de la Penitenciarul Jilava

Potrivit purtătorului de cuvânt al închisorii, autorităţile au luat deja toate măsurile ce se impun într-un asemenea caz.

„Pe data de 20 ianuarie, în jurul orei 6,00 s-a constatat că deţinutul Laurenţiu Adrian Dumitru, în vârstă de 34 de ani, condamnat definitiv la şapte ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, cu domiciliul în Bucureşti, clasificat în regim deschis, a părăsit punctul de lucru la care era repartizat, respectiv decantorul unităţii. Din primele verificări efectuate a rezultat faptul că deţinutul a părăsit punctul de lucru fără a invoca un motiv anume”, se arată în comunicat.

Potrivit documentului citat, în vederea capturării deţinutului au fost dispuse măsuri specifice în astfel de situaţii, respectiv: blocarea căilor de acces – posibile direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de urgenţă a mai multor echipe de căutare formate din personalul unităţii precum şi cooperarea cu Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti, Poliţia de Frontieră şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Ilfov.

„De asemenea conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului”, precizează comunicatul.

Bărbatul riscă pentru părăsirea penitenciarului de la şase luni la doi ani de închisoare.

Bărbatul, în vârstă de 34 de ani, are înălţimea de 1,72 m, constituţie atletică mediu, frunte îngustă, ochi căprui, faţa ovală, ten măsliniu, părul negru, o cicatrice pe braţul stâng şi era îmbrăcat cu un trening bleumarin cu dungi albe, pantofi sport albi, fes negru.

3 comentarii

Vali Petrescu 20-01-2013 - 11:26

Din păcate avem nişte cretini la conducerea penitenciarelor. Cum poţi să îngădui ca un infractor periculos (condamnare 7 ani pt tâlhărie) să lucreze în afara penitenciarului

Tom Cc 20-01-2013 - 14:07

CORECT !!!

CONGO 20-01-2013 - 14:20

34 de ani, 1,72 m, si greutatea, unde e greutatea?
Politia romana e comica.
Dar, daca greutatea e prea mica, si a furat ca sa manance?
Si ia dat 7 ani lu asta, dar lu Nastase????

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult