Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Dealeri şi consumatori de droguri din Bucureşti şi alte 4 oraşe, ţinta raziilor poliţiei

Dealeri şi consumatori de droguri din Bucureşti şi alte 4 oraşe, ţinta raziilor poliţiei

scris de A.B.
5 afisari

Percheziţii de amploare au avut loc joi diminineaţă, în judeţele Hunedoara, Cluj şi în municipiile Bucureşti şi Timişoara, fiind vizate 77 de persoane acuzate de comercializarea în mod ilegal de produse etnobotanice cu efect halucinogen, precum şi de droguri de risc şi de mare risc.

diicotPotrivit DIICOT, se fac 46 de percheziţii domiciliare în judeţele Hunedoara, Cluj şi în municipiile Bucureşti şi Timişoara, în scopul destructurării unei grupări infracţionale specializate în traficul de droguri. În Valea Jiului au loc perchezeţii în trei localităţi, respectiv Petroşani, Vulcan şi Lupeni, anchetatorii susţinând că sunt căutaţi traficanţi şi consumatori de droguri. Acţiunea procurorilor vizează 77 de persoane, care comercializează în mod ilegal produse din categoria substanţelor etnobotanice cu efect halucinogen, precum şi droguri de risc (cannabis) şi droguri de mare risc (ecstasy) către consumatorii din judeţul Hunedoara, cu predilecţie elevi de liceu.

Liderii grupării utilizau firme de curierat pentru transportul drogurilor de risc şi de mare risc şi a substanţelor etnobotanice, ceilalţi membri ai grupării distribuind ulterior drogurile în judeţul Hunedoara. La sediul DIICOT au fost duse 100 de persoane, învinuiţi şi consumatori, în vederea audierii, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale. Cercetările în cauză au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Alba Iulia. Suportul informativ a fost asigurat de către Directia Operatiuni Speciale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult