Acasa Actualitate-InternaInvestigatii UPDATE Deputatul Mihail Boldea judecat şi percheziţionat în lipsă. A ajuns in Africa

UPDATE Deputatul Mihail Boldea judecat şi percheziţionat în lipsă. A ajuns in Africa

scris de C.F.V.
8 afisari

UPDATE, ora 20,24 – Deputatul Mihail Boldea s-ar afla în Kenya, informează România TV. Parlamentarul a părăsit România în data de 17 martie pentru punctul de frontieră Giurgiu, a ajuns în Turcia, unde s-a îmbarcat într-un avion cu destinaţia Nairobi. Mihail Boldea a mai fost în Kenya, în timpul unei vacanţe.

UPDATE,ora 18,15- Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a dispus, joi, emiterea unui mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele deputatului Mihail Boldea, care a plecat din România sâmbătă, acesta urmând să fie dat în urmărire generală şi internaţională.

Instanţa a admis propunerea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DICOT) Galaţi, pe numele deputatului fiind emis un mandat de arestare preventivă în lipsă pentru 30 de zile.

———————-

UPDATE 14,07. Procurorii au început urmărirea penală faţă de fratele şi tatăl deputatului Mihail Boldea, pentru săvârşirea infracţiunii de spălare de bani.
Cei doi au fost audiaţi joi la sediul DIICOT Galaţi, unde li s-au adus la cunoştinţă învinuirile. Procurorii au început urmărirea penală după ce deputatul a donat trei apartamente către fratele lui şi a vândut o casă tatălui, însă anchetatorii consideră că este vorba de o operaţiune de spălare de bani.

———————

UPDATE 13,18. SRI a sesizat încă din anul 2008 organele în drept despre cazul Boldea, a declarat, joi, şeful Biroului de presă al SRI, Sorin Sava. Sava a precizat că SRI şi DIICOT au avut o relaţie corectă, de cooperare.

„Conform celor afirmate şi de domnul Codruţ Olaru, şeful DIICOT, reiterez că SRI şi DIICOT au avut o relaţie corectă, de cooperare”, a  spus Sava. Acesta a precizat că încă din 2008 SRI a sesizat organele în drept despre cazul Boldea. „Reamintesc că încă din anul 2008 SRI a sesizat organele în drept despre acest caz”, a spus Sava pentru Mediafax. Acesta a menţionat că SRI a acţionat potrivit legii şi a întreprins strict măsurile solicitate de procurori.

————————–

UPDATE 13,13. Procurorul-şef al DIICOT, Codruţ Olaru, a declarat joi că dacă procurorul de caz i-ar fi impus deputatului Mihail Boldea interdicţia de a părăsi ţara sau localitatea de domiciliu, atunci cererea de reţinere şi arestare adresată Parlamentului ar fi rămas fără obiect.
În cadrul unei conferinţe de presă, şeful DIICOT a spus că anchetatorii nu pot dispune două măsuri preventive în acelaşi timp iar dacă optau pentru măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara sau localitatea chiar pentru liderul reţelei, atunci s-ar fi creat un tratament incorect faţă de ceilalţi inculpaţi. Codruţ Olaru consideră că există un vid legislativ, susţinând că ar fi necesar ca legiuitorul să impună unele excepţii, în sensul că, atunci când procurorii solicită aviz de la Parlament pentru o măsură preventivă, acea persoană să primească interdicţie de a părăsi ţara până la momentul soluţionării cererii de către Camera Deputaţilor sau Senat.

———————–

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) judecă joi cererea procurorilor de arestare în lipsă a deputatului Mihail Boldea, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Deputatul UNPR Mihail Boldea

Deputatul Mihail Boldea judecat şi percheziţionat în lipsă

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism efectuează joi dimineaţa opt percheziţii la imobile ce îi aparţin deputatului Mihail Boldea – 3 în Bucureşti şi 5 în Galaţi -, anchetatorii căutând probe care să îl incrimineze pe parlamentar. Potrivit unui comunicat al DIICOT, în motivarea solicitării de arestare s-au reţinut starea de pericol concret pentru ordinea publică raportat la gravitatea faptelor reţinute în sarcina sa şi existenţa unor indicii temeinice potrivit cărora Mihail Boldea se sustrage urmăririi penale. DIICOT arată că deputatul a părăsit teritoriul României, pe frontiera terestră, la data de 17 martie, anterior datei (20 martie) la care Camera Deputaţilor a avizat, conform dispoziţiilor art. 72 din Constituţia României şi art. 24 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, cererea de încuviinţare a percheziţiei domiciliare, reţinerii şi arestării preventive a acestuia.
După judecarea propunerii de arestare preventivă şi în măsura în care se va dispune admiterea cererii, procurorii DIICOT vor solicita organelor abilitate darea în urmărire generală şi internaţională a deputatului Mihail Boldea.

2 comentarii

Ciu Huhu 22-03-2012 - 19:31

Judecat si perchezitionat in lipsa, NU CUMVA E SI ARESTAT IN LIPSA, ha ha ha ha ha ha ha, nebuneasca noastra corupta ”justitie” e in stare de orice nebunie, ha ha ha ha ha ha!!!!!!!!!!!

urbos 22-03-2012 - 22:19

Astia au perchezitionat casa nelocuita ca sa gaseasca mortu viu din lada goala de sub scara fara trepte.
Asta e regimul lui Basescu, cu reforma statului cu tot, laudat de Roland.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult