Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Destituire la Jandarmerie pentru incidentele de la Arcul de Triumf

Destituire la Jandarmerie pentru incidentele de la Arcul de Triumf

scris de M.A.
1.517 Afisari

Maiorul Claudiu Gogu, şeful Serviciului cercetare-documentare din cadrul Directiei Cercetare documentare si combaterea faptelor antisociale a Jandarmeriei Române, a fost destituit pentru felul în care subordonaţii săi au acţionat de 1 Decembrie, în timpul incidentelor de la Arcul de Triumf.

Destituire la Jandarmerie pentru incidentele de la Arcul de Triumf

Maiorul Claudiu Gogu. Destituire la Jandarmerie pentru incidentele de la Arcul de Triumf

“În urma aspectelor semnalate de către o parte a mass-media, în legătură cu modul de îndeplinire a misiunilor de asigurare a ordinii şi liniştii publice, de către anumite efective ale Jandarmeriei, cu ocazia zilei de 1 decembrieZiua Naţională a României, la nivelul instituţiei noastre a fost demarată o verificare internă, referitoare la modul de acţiune a personalului implicat, în urma căreia, au fost luate următoarele măsuri: atenţionarea domnului general de brigadă dr. Eugen Meran, directorul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti; schimbarea din funcţie a domnului maior Claudiu Gogu, şef serviciu în cadrul aceleiaşi structuri”, se precizează într-un comunicat al Jandarmeriei Române..

Maiorul Claudiu Gogu a intrat în atenţia presei în ianuarie 2012, în timp ce se afla în civil, în Piaţa Universtăţii şi Piaţa Unirii, în momentele în care apăruseră ciocniri între dispozitivul de jandarmi şi manifestanţii care cereau demisia guvernului Boc şi a lui Traian Băsescu. De asemenea, în acea perioadă, jandarmul a fost surprins de jurnalişti, în timp ce intra în sediul central al PDL, acolo unde se mai aflau şi premierul Emil Boc şi ministrul de Interne, Traian Igaş.

Sâmbătă, după parada de la Arcul de Triumf de Ziua Naţională, Jandarmeria Capitalei a anunţat că cinci persoane venite să asiste la eveniment au fost duse la Poliţie, pentru verificări, după ce asupra lor au fost găsite mai multe bannere şi pliante cu mesaje împotriva forţelor de ordine. După 1 decembrie, în presă au apărut informaţii potrivit cărora, la parada din Capitală, în mulţime ar fi fost infiltrate persoane suspectate că ar fi instigat oamenii veniţi să asiste la eveniment. Antena 3 a prezentat în cadrul ediţiei emisiunii “Sinteza Zilei”, de luni seară, imagini ce ar fi arătat “infiltrarea” în mulţime a unor “agenţi acoperiţi”, aflaţi la parada militară organizată de Ziua Naţională a României.

15 comentarii

DXN 04-12-2012 - 19:01

Mai acum 7-8 luni psihopatii Companiei „dobre’s” vomau pe aici ca sunt oamenii lui Igas cel prost!
Acuma, cert, logic si irefutabil sunt ai lui dusa cel tampit.

digital 04-12-2012 - 19:09

sunt chiar ai kiorului,mă cretinule!

salut 04-12-2012 - 19:09

Adica, prostalanu’ asta, militar care primea indicatii in direct de la sediul PDL, trebuia sa se destepte deodata pentru simplul motiv ca nu mai avea un ministru analfabet, nu-i asa?

Ei, io-te ca nu fu asa, prostalanu’ PDL-ist a ramas tot prost … ceea ce la nivelul intelegerii tale ar putea fi intr-adevar o susrpriza.

DXN 04-12-2012 - 19:13

Prostalan ca toti militarii de duzina!
Asa se vorbeste civilizat, prostalanule!
😉

digital 04-12-2012 - 19:14

cu animale ca tine,mă?!
niciodată!!!

Ioan 04-12-2012 - 19:14

Asta-i ofiter cu scoala militara sau provenit pe filiera indirecta?
Daca-i ofiter adevarat sa-si dea demisia de onoare.
Daca-i ofiter facut de partid sa fie trecut in rezerva.
Si intr-un caz si in celalalt a compromis grav statutul de cadru militar din MAI prin implicarea fatisa in politica de partid.
D.G.I.P.I. a dormit pana acum?

DXN 04-12-2012 - 19:45

Ma ioane,
Crezi ca asta s-a dus acolo cu echipamentul si armamentul din dotare de unul singur, de capul lui?
Cler ca bunaziua: L-A TRIMIS ZEVZECU’ ALA de dusa!

Ioan 04-12-2012 - 19:55

In Ianuarie in Piata Universitatii cine l-a trimis, tot Dusa?

DXN 04-12-2012 - 19:57

Nu. Igas.

neacsum 04-12-2012 - 21:25

Baietii de la speciale sunt sub ordinele lui Base, indiferent cine e ministru, asa cum procurorii sunt ai lui Basescu indiferent cati pivniceri vor conduce justitia.

digital 04-12-2012 - 21:30

spune-i express și lui deicsen,că face pe prostul!
de fapt cred că e!

DXN 04-12-2012 - 21:55

Judecata intunecata!

neacsum 05-12-2012 - 00:53

DXN , iti expun un caz real.
Doi veri buni din frati, unul rezervist taxat de Boc altul in justitie procuror. Rezervistul il intreaba pe vasru-sau: Bine mai vere, ce dracu tot tineti voi cu Base, v-ati ticnit toti ? Celalalt raspunde: ” Dar tu cu cine ai tine, daca unul ti-ar mari de trei ori salariul in 4 ani ?”

cristian 05-12-2012 - 11:40

Se face o mare confuzie , MAI a comunicat ca ofiterul a fost schimbat din functie, ceea ce nu inseamna ca a fost destituit ci a fost numit intr-o functie echivalenta sau promovat asa ca lasati-o mai moale cu destituirea!

Marius Bâtcă 05-12-2012 - 12:20

@ Cristian. Si unde e confuzia? In capul tau, probabil.
DESTITUÍ, destítui, vb. IV. Tranz. A scoate, a îndepărta pe cineva, dintr-un post, dintr-o functie; a revoca. – Din fr. destituer, lat. destituere. Sursa: DEX ’98 (1998)

DESTITUÍ vb. a demite, a îndepărta, a scoate, (înv. si fam.) a mazili, (fig.) a debarca. (L-a ~ din funcție.) Sursa: Sinonime (2002) |

A DESTITUÍ destítui tranz. A da afară dintr-o functie sau dintr-un post ca fiind necorespunzător; a elibera; a concedia; a scoate. ~ din postul de director. [Sil. -tu-i] /

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS