Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Deva: Deputatul PSD Mircia Muntean implicat într-un accident rutier

Deva: Deputatul PSD Mircia Muntean implicat într-un accident rutier

scris de Laurentiu Banches
8 afisari

Fostul primar al Devei, Mircia Muntean a fost implicat în seara de joi, 30 octombrie într-un accident rutier, încercând să fugă și să se ascundă în tufișuri.

Deva: Deputatul PSD Mircia Muntean implicat într-un accident rutier (foto: gazetadedimineata.ro)

Deva: Deputatul PSD Mircia Muntean implicat într-un accident rutier (foto: gazetadedimineata.ro)

Poliţia Hunedoara a deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă în cazul accidentului în care a fost implicat deputatul PSD Mircia Muntean, fost primar al Devei, cazul urmând să fie declinat Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. ”În cauză s-a deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Dată fiind calitatea de parlamentar a uneia dintre persoanele implicate în accident, dosarul va fi trimis Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru soluţionare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Hunedoara, potrivit mediafax.

Martorii susțin că accidentul rutier ar fi fost provocat de Mircia Muntean, fost primar al Devei timp de 16 ani consecutiv, care ar fi lovit trei maşini oprite la semafor, apoi a plecat de la faţa locului şi s-a ascuns în tufişuri, totul fiind surprins de un cameramen de la un post de televiziune. În urma accidentului, Mircia Muntean, care a suferit răni la cap şi la faţă, a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva, unde este internat în continuare, la Secţia Neurochirurgie. ”A fost internat în compartimentul de Neurochirugie, după ce în urma unui accident de circulaţie a suferit un traumatism cranio-cerebral cu o contuzie cerebrală minoră, o excoriaţie fronto-parietală dreaptă, cu o contuzie a piramidei nazale. I s-au făcut investigaţiile necesare de urgenţă şi a rămas internat pentru tratament şi supraveghere medicală. În prezent, pacientul este stabil, cooperant, liniştit”, a declarat, vineri dimineaţă, medicul chirurg Marius Blendea, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva.

Accidentul s-a produs joi seară, pe şoseaua de centură a Devei, în apropierea staţiei CFR, unde un autoturism a acroşat un autobuz fără pasageri şi un alt autoturism, după care a intrat în spatele unui camion oprit la culoarea roşie a semaforului. Martorii spun că la volanul autoturismului care a acroşat celelalte trei autovehicule s-ar fi aflat deputatul PSD Mircia Muntean, care a fost scos din maşină cu sânge pe faţă de către un alt şofer. La locul accidentului a ajuns un cameraman al unui post de televiziune, care l-a recunoscut pe fostul primar Mircia Muntean şi a început să îl filmeze.

Parlamentarul Mircia Muntean a spus în faţa camerei de luat vederi, dar şi în faţa poliţiştilor că nu se afla el la volanul autoturismului implicat în accident. Întrebat cum s-a produs accidentul, parlamentarul a răspuns: ”Accidentul nu s-a întâmplat. N-am condus eu! A condus Jenică…”. La câteva ore după producerea accidentului, Poliţia Judeţeană Hunedoara a transmis un comunicat de presă în care se precizează că nu au existat victime.

Mircia Muntean este de profesie inginer şi a fost primarul municipiului Deva timp de patru mandate consecutiv. Toate cele patru mandate le-a câştigat în calitate de candidat PNL, până în urmă cu patru ani el fiind liderul organizaţiei judeţene a partidului. Mircia Muntean a pierdut şefia PNL Hunedoara în favoarea actualului preşedinte al CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, iar la scurt timp a fost exclus din PNL şi s-a înscris în UNPR. Între timp, Mircia Muntean s-a înscris în PSD.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult