Acasa Actualitate-InternaInvestigatii DIICOT a reţinut un adolescent pentru propagandă jihadistă

DIICOT a reţinut un adolescent pentru propagandă jihadistă

scris de M.A.B.
11 afisari

Un adolescent de 17 ani din Craiova a fost ridicat de procurorii DIICOT pentru că ar fi făcut în spațiul virtual propagandă jihadistă.

arestat catuse dnaUn tânăr de 17 ani, din Craiova, suspectat de propagandă jihadistă a fost ridicat, marţi, de anchetatori, care au probe că acesta ar fi transmis, prin internet, mesaje de susţinere a grupării jihadiste şi filme în care erau prezentate decapitări.

Tânărul este elev la un liceu din Craiova, iar anchetatorii au făcut percheziţii la locuinţa acestuia, marţi dimineaţă, în baza informaţiilor că acesta ar face propagandă jihadistă, prin mesaje transmise pe internet.

Tânărul a fost ridicat şi dus la audieri, iar de la locuinţa sa au fost ridicate documente, materiale de propagandă jihadistă şi sisteme informatice.

Anchetatorii au informaţii că tânărul promova în mod sistematic, în mediul virtual, prin intermediul platformelor online, mesaje de susţinere a organizaţiilor teroriste, filme în care erau prezentate decapitări ale unor persoane capturate de membri ai grupării ISIS, dar şi materiale video cu mesaje de ameninţare şi folosire a unor mijloace de natură să pună în pericol viaţa şi integritatea persoanelor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult