Acasa Actualitate-InternaInvestigatii DIICOT: Gruparea Anonymous România a fost neutralizată

DIICOT: Gruparea Anonymous România a fost neutralizată

scris de Laurentiu Banches
28 afisari

DIICOT a reuşit să destructureze grupul infracţional, Anonymous România, format din 14 persoane, care accesa ilegal bazele de date ale instituţiilor.

Anonymous Romania

Gruparea Anonymous Romania care accesa baze de date confidentiale ale institutiilor a fost anihilata de DIICOT

Pentru a-i reţine pe cei 14 inculpaţi, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a efectuat percheziţii la domicilile acestora din Bucureşti, Iaşi, Alba Iulia, Piatra Neamţ, Cluj Napoca, Drobeta Turnu Severin, Arad, Craiova, Reşiţa şi Târgu Mureş. Potrivit Mediafax, liderul grupării a fost identificat ca fiind hackerul Gabriel Bălăneasa, 24 de ani, din municipiul Piatra Neamţ, cunoscut în mediul virtual cu nickname-urile „lulzcart, anonsboat, anonsweb, cartman”.

Gruparea constituită sub numele de Anonymous România a avut o vastă activitate infracţională specifică, de criminalitate cibernetică, ce a constat în accesarea ilegală a sistemelor informatice, sustragerea de date confidenţiale sau nedestinate publicităţii, precum şi publicarea în mediul on-line a datelor exfiltrate. Atacurile erau lansate în scopul obţinerii de date informatice, date care erau după caz copiate/transferate fără drept şi publicate ulterior în mediul virtual pe diverse site-uri, ca dovadă a activităţii de hacking.

Grupul viza cu predilecţie baze de date administrate de instituţii şi persoane juridice publice, atât din România, cât şi din străinătate. Activitatea infracţională a dus la compromiterea totală sau parţială a paginilor şi domeniilor de internet vizate, generând costuri semnificative în vederea recuperării datelor şi implementării de noi măsuri de securitate .

Membrii grupării au procedat astfel la lansarea de atacuri informatice asupra unui număr de 29 de site-uri, pătrunderea neautorizată în respectivele infrastructuri informaţionale realizându-se prin încălcarea măsurilor de securitate implementate la nivelul serverelor care găzduiau site-urile web ţintă. Astfel, la sediul DIICOT vor fi aduse în vederea audierii 12 persoane, faţă de care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de acces fără drept la sisteme informatice, în scopul obţinerii de date informatice prin încălcarea măsurilor de securitate, modificare fără drept de date informatice şi transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic.

3 comentarii

Daniel 29-05-2012 - 14:41

Măi, ce repede s-au mobilizat şi i-au prins pe ăştia al căror unic scop era demascarea furturilor şi publicarea persoanelor care le fac.
Pe capii mafiei şi toţi interlopii nu sunt în stare să îi găsească/aresteze/să le facă vizite la domiciliu.

Nenorociţi.

briel 29-05-2012 - 16:43

Nu asa se iau informatiile. Se trece prin domenii fara a se lasa urme. Invatati de la chinezi.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult